Een tweedehands laptop kopen voor je kind

Misschien heb je al een tweedehands laptop in huis voor je kind gekocht. In de tijd van de lockdowns hebben er menig kinderen op een device moeten werken. Soms kregen ze van school een apparaat te leen en in andere gevallen zorgden ouders voor een exemplaar. Een Chromebook wordt op veel scholen in de bovenste klassen gebruikt. Maar misschien had je er nog wel geen een voor je kind en wordt het nu tijd om er een aan te schaffen. Of is het tijd voor een nieuwer exemplaar. Maar waar let je dan op?

laptop

Nieuw of tweedehands laptop?

Allereerst moet je jezelf de vraag stellen ga ik voor een nieuwe of tweedehands laptop? Het is vaak sowieso een dure investering. Denk aan minimaal 300 euro voor refurbished laptops en 1000 euro voor nieuwe laptops ( zonder al te hoge hardware eisen). Hier zitten natuurlijk aan beide kanten voordelen en nadelen aan waarbij het prijsverschil als eerste opvalt.

Daarnaast moet je goed opletten voor welk gebruik een tweedehands laptop is geweest. Soms is dit voor zakelijk gebruik geweest waarbij de hardware ook voor dit doel is ingericht.
Waar gaat je kind de laptop voor gebruiken? Is dat voor schoolgebruik, een typecursus of voor spelletjes spelen. Vaak zal dit een mix zijn van al deze dingen. Zoek dit van te voren goed uit en beslis dan wat de laptop minimaal nodig heeft.

Gamende kinderen

Hoe blijft gamen leuk voor ouder en kind?

Veel kinderen zullen de tweedehands laptop ook willen gebruiken om te gamen. Voor simpele spelletjes zitten hier nog niet veel eisen aan, maar voor echte gamende kinderen moet daar natuurlijk wel een goede videokaart inzitten. De grafische kaart is cruciaal als het gaat om de hoeveelheid frames per seconde waarop je een game speelt en op welke resolutie een game speelbaar blijft.

Kies voor een 120Hz scherm als het echt een gaming laptop moet zijn.
Let er ook op dat het besturingssysteem niet sterk verouderd is. Vista en XP zijn uit de boze, maar Windows 9 is nog goed. Microsoft is inmiddels al bij versie 11 aangekomen dus hou hier rekening mee.

Lees ook deze blog over hoe gamen leuk blijft voor ouder en kind

tweedehands laptop
Afbeelding StartupStockPhotos via Pixabay

Waar koop je een tweedehands laptop?

Een tweedehands laptop kun je natuurlijk kopen via een site als marktplaats. Echter heb je dan geen idee of er daadwerkelijk aan hardware inzit wat je koopt en of de software nog up to date is. Echte kenners kijken ter plekke of de boel klopt en laten de laptop uiteraard even opstarten. Maar als je hier geen verstand van hebt kun je wel eens bedrogen uitkomen.

Het veiligste is om de laptop te kopen op een site zoals Alpha Shop. Dit zijn bedrijven die de laptops echt goed controleren op de juiste werking en de computer helemaal opschonen voor gebruik. Hier worden alleen de topmodellen uit de high-end businessline klasse van de bekendste en meest gewilde merken aangeboden. Denk daarbij aan merken als HP, Dell en Lenovo. Zo kunnen zij de garantie van de hoogste kwaliteit en prestaties van hun refurbished laptops waarborgen.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan deze tips!

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.