Skip to Content

Wonka – een leuke film voor kinderen en volwassenen

Heb jij als kind ook zo genoten van Charlie en de chocoladefabriek en later de glazen lift van Roald Dahl? Vind jij de Oompa Loompa’s ook zo grappig en heb je altijd al eens willen weten hoe Willie Wonka werd zoals die is? Met deze prachtige, muzikale en leuke film voor kinderen en volwassenen heb jij een film in huis die je jarenlang kunt kijken! Inclusief toffe extra’s op onder andere de Blu-ray!

Wonka

Wonka het verhaal

Oompa, Loompa doompa-dee-dee, WONKA van Warner Bros komt eindelijk naar je tv! Vanaf nu kun je thuis kijken hoe een arme weesjongen enkel met behulp van een droom en een flinke portie creativiteit ’s werelds beroemdste en meest fantastische chocolatier werd. Hij komt aan in een stadje waar al 3 grote chocolatiers aanwezig zijn. Hij is vastberaden om de mensen hier, die duidelijk dol zijn op chocolade, te doen verbazen, verwonderen en verliefd te laten worden op zijn unieke bonbons.

Waar je blij van wordt, waar je van gaat dansen, waar je huidskleur van veranderd (oeps), en waar je slim van wordt. Wonka is de hele wereld over gegaan op zoek naar unieke ingrediënten.

Maar er is een probleem, hoewel Wonka eigenlijk een genie is, kan hij niet lezen. En zo tekent hij per ongeluk een contract waardoor hij gedwongen wordt om in een wasserij te werken. Samen met andere ongelukkigen die het contract tekenden.

Maar Wonka is vastberaden en met een flinke dosis creativiteit, hulp van nieuwe vrienden en vastberadenheid opent hij dan toch een winkel. Een prachtige winkel, maar zal het allemaal wel goed gaan?

Timothée Chalamet en Paul King
PHOTO CREDIT__Jaap Buittendijk

Acteerwerk en regie van Wonka

Paul King, schrijver/regisseur van de “Paddington”-films
David Heyman, producent van “Harry Potter”, “Gravity”, “Fantastic Beasts” en “Paddington”,
Alexandra Derbyshire (de “Paddington”-films, “Jurassic World: Dominion”)
Luke Kelly (“Roald Dahl’s The Witches”) komen met een betoverende mengeling van magie, muziek, chaos en emotie, gebracht met veel warmte en humor.

Wonka

De cast met onder andere:

 • Timothée Chalamet als Willie Wonka
 • Calah Lane als Noodle
 • Olivia Colman als mrs Scrubitt
 • Hugh Grant als Oompa Loompa
 • Keegan-Michael Key als politiechef
 • Rakhee Thakrar als Lottie Bell
 • Paterson Joseph als chocolatier Slugworth
 • Matt Lucas als chocolatier Prodnose
 • Mathew Baynton als chocolatier Fickelgruber
 • Rowan Atkinson als priester
 • Tom Davis als Bleacher
 • Jim Carter als Abacus Crunch

Ik vind de acteurs echt heel goed bedacht bij de rollen en vond het leuk om te horen dat de regisseur Paul King heel duidelijk voor ogen had wie hij voor welke rol wilde hebben en dat ze ook allemaal ja zeiden.

De extra’s

Ik vind een dvd of Blu-ray aanschaffen echt een goed idee als je een film vaker wil zien en heel benieuwd bent naar extra’s achter de schermen. En met Wonka word je daarin precies op je wenken bedient! Veel mensen samen maakten een prachtige set voor de Wonka film. Een choreograaf, professionele dansers, acteurs, decormakers en ja een heuse chocolatier. Een stadsplein, winkels en en winkelcentrum hal werden gemaakt speciaal voor de film. Zo mooi gemaakt met invloeden vanuit verschillende landen. Het winkelcentrum is gebouwd naar inspiratie van een winkelcentrum in Milan.

extra's op de film

De wasruimte klopt ook helemaal bij het liedje! Grote hendels om aan te draaien, oude papieren, telramen, grote potten met knopen en stapels en stapels wasgoed.

En dan de winkel van Wonka.. als ik suiker en melk zou eten dan zou ik me hier wel willen verstoppen en nooit meer uitkomen. Wat ziet het er prachtig uit en zo gemaakt dat het allemaal eetbaar lijkt. In de film was ik verrast over de koffer van Wonka. De scene vond ik veel te kort en ik was bijna in staat om de film op pauze te zetten. Gelukkig kun je de koffer nog extra bewonderen bij de extra’s.

Echt alles klopt in de hele film en de mix van de goede acteurs, liedjes met mooie dansen en de prachtige decors maken Wonka tot een unieke film die je wel 100 keer kunt kijken. Alleen een grote filmstudio kan zoiets maken natuurlijk en dat is ze ook echt gelukt.

Wonka

Chocolatier van Wonka film

Er is dus een echte chocolatier ingezet voor al het chocolade in de film. En in de extra’s van Wonka is te zien hoe delicaat dat proces van maken kan zijn. Die dame moet echt uren en uren bezig zijn geweest met het maken van al die bijzondere chocolade bonbons. Glitters, chocolade, eetbaar zilver en goud, eetbare bloemen en engelengeduld!

wonka
PHOTO CREDIT__Jaap Buittendijk

Is Wonka leuk voor kinderen?

Een echte aanrader om met het hele gezin te kijken! Tijdens het kinderfeestje van mijn dochter hadden we de film gehuurd bij Pathé thuis. Sommigen kenden de film al, anderen niet, maar 1 ding gebeurde er wel. Toen het liedje van Oompa Loompa begon zongen en dansten ze allemaal mee!

WONKA is vanaf 24 april beschikbaar op Prime Video, iTunes, Google, Microsoft, Rakuten, Pathé Thuis, Ziggo, KPN en op DVD, Blu-ray™ en 4K UHD.

Blu-Ray

Kijk hier voor nog meer filmrecensies op MamaScrapelle

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.