Skip to Content

The Secrets of Dumbledore – een Fantastic Beasts film

Harry Potter fans opgelet! Fantastic Beasts 3 – The Secrets of Dumbledore, de derde Fantastic Beasts film waarin we de avonturen van Newt Scamander en natuurlijk Albus Perkamentus volgen, is een film die je niet wil missen!

The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts 1 en 2

Voordat ik iets vertel over het derde deel The Secrets of Dumbledore, eerst even een kleine samenvatting van de eerste twee edities.

De eerste film Fantastic Beasts And where to find them, waar ging die ook al weer over?
Een mysterieuze kracht laat een spoor van vernieling achter in de straten van het New York van 1926, waardoor de tovenaarsgemeenschap dreigt te worden ontmaskerd. Newt Scamanders excursie om magische wezens te onderzoeken en te redden zit er bijna op. Maar dan laat een dreuzel, de bakker Jacob, per ongeluk een paar beesten van Newt vrij. Een spannende missie ontstaat.

The Crimes of Grindelwald is deel 2 van deze serie. Nadat de sterke duistere tovenaar Gellert Grindelwald is ontsnapt, roept Hogwartsprofessor Albus Perkamentus opnieuw de hulp in van magie-zoöloog Newt Scamander. Grindelwalds plan om volbloed tovenaars te laten heersen over niet-magische wezens dreigt de complete tovenaarswereld in tweeën te splitsen en Newt lijkt de enige die Grindelwald kan stoppen. Maar is dat wel allemaal zo veilig?

The Secrets of Dumbledore

Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat? Een kat en muis spel, maar wie is de kat en wie de muis?

Thuis kijken van de film

Ik ontving een Blu-Ray van The Secrets of Dumbledore om de film thuis te kijken. Heerlijk met manlief op de bank! Het grappige wilde dat ik ook het boek had ontvangen om te reviewen op StoerLeesVoer. Dit boek is het filmscript. Dus ik heb de film inmiddels 2 keer gekeken omdat ik ook een keer wilde kijken met het filmscript. Heel gaaf om te zien dat de teksten kloppen en schetsen tot waarheid zijn gebracht in de film. Johnny Depp is vervangen in de rol van Grindelwald. Ik moet er eigenlijk niet eens aan wennen.

The Secrets of Dumbledore

Ik vind het gek, maar ook duidelijk voor het hele verhaal en Harry Potter boeken, om te zien dat Perkamentus en Grindelwald vroeger een romantische vriendschap hadden. Ze hebben elkaar een eed gedaan waardoor ze elkaar niks kunnen aandoen. Maar toch heeft Perkamentus iets bedacht om Grindelwald te laten stoppen. Waar bij Perkamentus het leven om vrede draait is dat bij Grindelwald een heel stuk duisterder.

Wat heb ik weer genoten van de speciale effecten in The Secrets of Dumbledore, die in deze editie wat fijner om te zien zijn. En het karakter van de dreuzel Kowalski. De dans van de kreeften is een hele bijzondere. Ik ben benieuwd hoe lang de auteurs over dit dansje instuderen hebben gedaan.

Kowalski op zweinstein

Fabeldieren

Mijn favoriete fabeldier is nu toch wel de Gilin. Een zeldzaam Oosters fabeldier met bijzondere gaven. In het bloed van het wezen zie je de toekomst, maar een levend exemplaar kan iemand aanwijzen met een pure, eerlijke ziel.

Het filmbudget van The Secrets of Dumbledore, online zag ik 200 miljoen, is in elk geval goed besteed. Maar ik lees ook dat deel 4 en 5 misschien nooit zullen komen. Afwachten maar weer! Ik hoop in elk geval, dat ondanks het best wel gesloten einde, er nog meer zal komen.

acteurs fantastic beasts

Lees ook deze blog over And just like that, de prequel van Sex and the City

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.