Met versgebrande koffie een koffiesmaak die bij jou past!

Met versgebrande koffie van Frank&Fresh krijg je koffie die bij jou past. Dat is gewoon zo. Het is voor mij ook de ultieme slowkoffie overigens. Met bonen die op bestelling worden gebrand geeft je koffie meer smaak, minder bitterheid en een heerlijke geur. Het mooie is dat, net als bij thee of wijn, er verschillende samenstellingen zijn in de bonen. Hierdoor kun je een koffie drinken die bij jou op dat moment past. Maar hoe werkt dat dan, die Frank&Fresh versgebrande koffie?

Frank&Fresh versgebrande koffie

Welke smaak versgebrande koffie?

Zelf mocht ik een koffieproeverij opzetten met vier smaken versgebrande koffie van Frank&Fresh. Over die smaken later meer, maar eerst hoe je de koffie in huis haalt. Je gaat naar de website van Frank&Fresh. Daar kun je je abonnement kiezen voor je favoriete smaak of, voor een proeverijpakket van vier melanges van ieder 150 verpakt in luchtdichte zakjes. Bij Frank&Fresh gaan ze dan voor jou aan de slag. Binnen een week heb jij versgebrande koffie in huis. Zelf maal je je koffie met je mooie koffiebonenmachine of -en dit doe ik- met een ouderwetse koffiemolen. Met je koffiebonenmachine zet je dan een heerlijk kopje koffie, cappuchino of wat je dan ook maar met je apparaat kunt maken. Zelf zet ik mijn koffie met een percolator.

percolator voor koffie

Voordat ik dat doe maak ik een keuze welke smaak versgebrande Frank&Fresh koffie ik wil hebben. Ik drink mijn koffie altijd zwart waardoor ik de afzonderlijke smaken goed kan proeven. Welke vind ik het lekkerst? Wordt het Bold&Brave, een koffie waarvan je een pittige espresso kunt maken met een afdronk die lang blijft hangen in je mond? Dit is geen bittere koffie, dat zijn ze trouwens allemaal niet, maar wel een koffie met een volle smaak. Raw&Robust, met bonen uit Braziië en Rwanda die een volle, romige smaak smaak afgeven. Kies ik voor Sweet&Soft dan krijg ik een van nature zoetere koffie. Deze is prima te drinken is bij een stukje chocola of koekje. Met Funky&Fruity krijg je een ietwat fruitige koffie met een lichte smaak. Heerlijk op een warme zomerdag in het zonnetje met je versgebrande koffie en een goed boek.

Versgebrande bonen van Frank&Fresh geuren anders

BIj het opendoen van de zakken ruik je al het verschil tussen de verschillende smaken. Het verschil tussen de verschillende melanges van versgebrande koffie van Frank&Fresh is goed te ruiken. Voor deze ongetrainde koffieliefhebber viel het verschil tussen Funky&Fruity en Bold&Brave goed op. Eén voor één ga ik de verschillende smaken af. In twee weken heb ik dan ook de nodige kopjes gedronken. Keer op keer vult het huis zich met een heerlijke koffiegeur als ik de koffie maak. Dat gaat, vanwege het malen en het zetten met een percolator wat langzamer, maar daarmee creëer ik wel mijn eigen koffiepauze. En dat is wel zo fijn als je de hele dag achter je laptop zit thuis te werken. Even een beetje kracht zetten met het malen en je ogen niet gericht op een beeldscherm, maar vol verwachting op je percolator die je versgebrande koffie van Frank&Fresh zet.

Je kunt merken dat Frank&Fresh versgebrande koffie is aan het feit dat de koffiebonen een beetje vetter zijn. Door dat vet blijven de vermalen koffiebonen iets meer plakken in het opvangbakje van de koffiemolen. Ook moet je je koffieapparaat wellicht iets vaker schoonmaken. Dat lijkt me echter geen probleem. Sowieso komt het schoonmaken van je apparaat de levensduur van je apparaat en de smaak van je koffie ten goede. Daarnaast, en nu kijk ik naar de mensen met een koffiebonenmachine, zijn die apparaten best prijzig. Waarom zou je een apparaat kopen dat behoorlijk aan de prijs is en dan vervolgens standaard koffiebonen in doen in plaats van van koffie die helemaal bij jou of bij je situatie past?

Versgebrande koffie Een goed begin van de dag

koffiemolen met hand

Zelf denk ik, na die proeverij van vier smaken Frank&Fresh versgebrande koffie, dat ik een abonnement ga nemen op Raw&Robust. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk. Ik kies voor een zak van 350 gram bonen, iedere twee weken. Dat kost me om de twee weken €10,75, maar voor een échte koffiepauze heb ik dat graag ervoor over.

versgebrande koffie en chocolade
Zo… en nu koffie

Lees ook deze blogs

Footer4
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.