Skip to Content

Een kopje koffie is het lekkerst met vers gemalen bonen

Vroeger hadden we een koffiezetapparaat met filter, maar tegenwoordig staan hier twee apparaten die voor een heerlijk kopje koffie kunnen zorgen. Volgens mijn man een goede upgrade en volgens onze visite het lekkerste wat ze hebben gedronken. Ik ben er het helemaal mee eens. Want zeg nou zelf, de lekkerste koffie krijg je toch door gebruik te maken van vers gemalen bonen?

Kopje koffie van versgemalen bonen
foto van pexels.com gemaakt door Tom Swinnen

Kopje koffie

De gemiddelde Nederlander drinkt ongeveer 260 liter koffie per jaar. Kan je nagaan hoeveel kopjes koffie dat per dag zijn! Daarnaast is het drinken van koffie ook een sociaal gebeuren. Hoeveel gesprekken vinden er niet plaats met een lekker bakkie? Geen wonder dat er in bijna elk huishouden wel een koffiezetapparaat staat. Bij de één iets uitgebreider dan bij de ander.

Verschillende koffiebonen
foto van pexels.com gemaakt door Jessica Lewis Creative

Verschillende koffiebonen

Zoals je wel weet zijn er verschillende soorten qua smaak en sterkte. Maar dankzij mijn man ben ik nu ook thuis in de verschillende soorten bonen. De manier waarop ze zijn gebrand en uit welk gebied ze komen geeft dus een andere smaak. Dit doet veel voor jouw kopje koffie, dus lees de beschrijving goed als je koffiebonen wil gaan kopen. Er is zoveel te kiezen!

Vers gemalen versus gewoon

Filterkoffie is al gemalen koffie, maar niet vers. Het is lekker, maar niet zo puur als vers gemalen koffie. Volgens de echte koffieliefhebbers proef je het verschil en geeft vers gemalen koffie een heerlijke aroma af waardoor de smaak een ware sensatie wordt. Ikzelf ben meer van de thee, maar ik geloof de koffiekenners graag. Zeker mijn eigen man. Hij is gaan experimenteren en heeft uiteindelijk de juiste bonen gevonden.

kopje koffie barista
foto van pexels.com gemaakt door Chevanon Photography

Speciaal apparatuur voor een kopje koffie

En sinds mijn man koffie als een soort hobby heeft, hebben wij dus ook een speciaal apparaat in huis. Niet één, maar twee! De één is een maler voor de koffiebonen en de ander is dus het koffiezetapparaat. Eentje die met hoge druk het hete water door de vers gemalen koffie laat stromen. Een beter kopje koffie bestaat gewoon niet. Ik voel mij sindsdien een echte barista en zie de visite opkijken als ze bij ons thuis koffie drinken. Daarom durf ik met zekerheid te zeggen dat vers gemalen koffie boven alles gaat! Ben jij het daar mee eens? Wat drinken jullie thuis het liefst?

Lees ook deze blogs

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.