Interactieve quiz junior – een interactief speelbord

Toen ik de Interactieve quiz junior van Clementoni zag moest ik direct denken aan vroeger toen ik zelf jong was. Toen had ik iets van Electro. Een grijze bak waar ik verschillende platen op kon leggen. Door middel van twee kabels en stroom kon je controleren of je iets goed gevonden had. Van puzzelstukjes vinden, tot plaatsnamen op aardrijkskunde kaarten. Tegenwoordig is Electro niet meer de enige aanbieder van dit speelgoed. De kleuters bij mijn collega gingen enthousiast aan de slag ermee!

Interactieve quiz junior

Dit educatieve speelgoed van Clementoni is voor kleuters vanaf 4 jaar! Op speelse wijze leert je kind van alles over kleuren, dieren, cijfers en nog veel meer met de Interactieve quiz junior! De 12 educatieve themakaarten bestaan in totaal uit 350 vragen. Kijk goed naar de plaatjes en kijk wat bij wat hoort.

Wat zit er in de doos?

In de verpakking zitten 12 kaarten in verschillende thema’s en een batterij met twee kabels dat de geleide pennen zijn. De 350 quiz vragen zijn verdeeld over de kaarten.

Hierbij leren de kinderen met Interactieve quiz junior om:

 1. kleuren onderscheiden in een complexe afbeelding.
 2. vormen herkennen in schaduwen
 3. voorwerpen vinden bij sporten, logisch associëren
 4. instrumenten aan beroepen koppelen, logisch denkvermogen
 5. het favoriete eten en leefomgeving van dieren vinden
 6. puzzelstukjes vinden, keuken en slaapkamer, geometrische vormen, observatievermogen
 7. puzzelstukjes vinden met scènes op school, geometrische vormen, observatievermogen
 8. figuren zoeken met kleuren en vormen in de stad
 9. paren maken van dingen die bij elkaar horen, logisch associëren
 10. paren maken van gelijke, maar niet reguliere vormen
 11. tot vijf tellen, cijfers herkennen
 12. tot 9 tellen en cijfers met hoeveelheden verbinden

En dat aan de hand van leuke themakaarten waar je ook interactief mee aan de slag kan met je kind. Met Interactieve quiz junior oefen je namelijk ook rijke woordenschat als je met de kinderen gaat bekijken wat er allemaal te zien is op de platen. Wat zie je allemaal? Wat zijn huisdieren? Waar zie je het cijfer 2? Wat heb jij ook in je slaapkamer staan? Wat gebeurd er allemaal op straat?

Aan de slag in de klas met Interactieve quiz junior

Met een soort magneetverf zijn de zwarte stippen ingekleurd waardoor de geleide draadjes met elkaar kunnen communiceren. De kinderen vinden het leuk om mee aan de slag te gaan, echter merkten we al gauw dat het voor in de klas geen goed idee is. De zwarte laag krijgt snel krassen waardoor Interactieve quiz junior niet meer goed werkt. Voor 1 of 2 kinderen is dit prima educatief speelgoed, maar voor een klas met 30 kleuters is het niet geschikt.

Clementoni op MamaScrapelle

Clementoni ontwikkeld al jaren educatief speelgoed wat kinderen ondersteund bij hun ontwikkeling. Interactieve quiz junior is een leuke activiteit die de nieuwsgierigheid van je kind prikkelt. Door middel van de verschillende niveaus blijf je leren! Op MamaScrapelle kun je nog veel meer vinden van Clementoni

Ken jij Interactieve quiz junior al? Of heb je een soortgelijk spel?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.