Skip to Content

Leuke cadeaus voor Valentijnsdag – een last minute inspiratie overzicht

Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om je geliefde te verrassen met mooie cadeaus. Of je nu een nieuwe partner hebt of al jaren samen bent, er is altijd reden om je partner eens even lekker in de watten te leggen. Daarnaast is de populariteit voor Valentijnsdag enorm toegenomen in de afgelopen jaren. Daarom geven we je in dit artikel tips om toch origineel te blijven met deze leuke cadeaus voor Valentijnsdag.

1. Ontwerp een persoonlijke poster

Ben je op zoek naar een romantisch cadeau voor hem? Een persoonlijke poster is een unieke manier om je lieve man te laten weten dat je om hem geeft. Door een poster te maken met een persoonlijke boodschap, foto of andere herinnering, kun je op een speciale manier laten zien dat je van iemand houdt. Persoonlijke posters zijn uniek omdat ze een gepersonaliseerd en aandoenlijk cadeau zijn en er natuurlijk maar één exemplaar van is. Daarnaast laat het zien dat je moeite, tijd en energie in iemand hebt gestoken. Tot slot is zo’n poster super leuk om te geven aangezien je jullie zelfgemaakte herinneringen kunt herbeleven.

2. Hot stones een heerlijk cadeau voor Valentijnsdag

Is een persoonlijke poster je iets te persoonlijk? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar andere cadeau ideeën. Hot stones zijn misschien iets minder persoonlijk, maar zeker niet minder romantisch. Met deze stenen kun je jouw geliefde een heerlijke massage geven en dit afmaken met hot stones om een echt spa effect te creëren. Een heerlijk cadeau voor Valentijnsdag waar je samen van kunt genieten.

3. Doosje met speciale herinneringen als leuk cadeau voor Valentijnsdag

cadeaus valentijnsdag
Photo by Porapak Apichodilok: via pexels

Verzamel alle speciaal momenten, zoals de eerste kus of een cadeautje dat je hebt gekregen, en verzamel ze in een doosje. Hiermee creëer je een bijzondere verzameling herinneringen voor je geliefde.
Druk foto’s af van mooie momenten samen, toegangskaartjes van een uitje dat je met zijn tweetjes deed. Misschien een klein souvenirtje dat je meenam van een geweldige vakantie. Een doosje vol herinneringen is een van de persoonlijkste en leukste cadeaus voor Valentijnsdag. Met een tegoedbon voor een nieuw romantisch avontuur erin maak je dit cadeau helemaal af.

4. Zet je relatie op scherp met een relatiespel

Denk je dat je elkaar echt kent? Dan is een relatiespel een goede manier om daarachter te komen. Daar staan vaak de juiste vragen in om de diepste geheimen naar boven te brengen. Ook kan het zorgen voor nog veel meer verdieping in je relatie. Daarnaast is het leuk om naast Netflix, ‘s avonds eens even wat anders te doen. Op deze manier kun je een goed gesprek met elkaar opbouwen en jullie band sterker maken. Een intiem cadeau voor Valentijnsdag waarin je je relatie samen versterkt.

Valentijn kaarten

5. Leuke ideeën voor de avond als cadeau voor Valentijnsdag

Misschien wil je samen wel gezellig uit eten. Kijk op internet naar restaurants met een zwoele sfeer en die wellicht wel een speciaal Valentijns menu aanbieden voor deze speciale gelegenheid. Boek een oppas als je kinderen hebt en maak er echt even een knusse fijne avond van samen. Doe een pre-diner drankje, na het avondeten een romantische wandeling voor je de oppas weer aflost. Misschien is er wel een mooie show of bioscoopfilm waar je samen ook naartoe wil gaan. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je maar echt even samen qualitytime hebt.

Ook voor thuis kun je het heel sfeervol maken door veel kaarsjes aan te steken, romantische muziek aan te zetten en een goede fles wijn open te trekken. Bestel eten of duik zelf de keuken in. Net waar jullie je goed bij voelen.

Wordt Valentijn populairder in Nederland?

De populariteit van Valentijnsdag in Nederland blijft stijgen. Uit Motivaction’s Feestdagen Monitor bleek dat 29% van de Nederlanders in 2019 Valentijnsdag vierde, en 40% van de jongeren tussen de 15 en 70 jaar. Bovendien bleek uit het onderzoek dat 47% van de Generatie Z Valentijnsdag in 2020 vierde, wat aangeeft dat de populariteit alleen maar blijft toenemen. Ook is er een verschil in de manier waarop de dag wordt gevierd; mannen geven meer vaak bloemen (34% vs. 14%) en vrouwen kiezen meer vaak voor een maaltijd (35% vs. 25%). Uiteindelijk is Valentijnsdag een groot succes voor restaurants, met een gemiddelde uitgave van €31 voor het liefdesmaal.

Heb jij al een idee voor een cadeau voor Valentijnsdag?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.