Skip to Content

Valentijn knutselen volwassenen – een creatief cadeau idee

Valentijnsdag staat voor de deur, en wat is er nu leuker dan je liefde en genegenheid te tonen met zelfgemaakte knutselwerken? Hier zijn enkele hartverwarmende knutselideeën die perfect zijn voor volwassenen. Pak je knutselspullen en laat de creativiteit stromen! Een blog vol inspiratie voor Valentijn knutselen volwassenen.

Valentijn knutselen volwassenen liefdesbonnen
zoek online voor coupon inspiratie

Valentijn knutselen volwassenen – Liefdesbonnen:

Valentijn knutselen volwassenen met liefdesbonnen is een goedkope en persoonlijk cadeau idee voor je partner, ouder of beste vriend(in).

Benodigdheden:

Schrijf liefdevolle beloften op kleurrijke stukken papier en versier ze met hartjes en leuke details. Bind de bonnen samen met linten of touwtjes voor een charmant cadeau. Denk aan een ontbijt op bed, romantisch uit eten voor 2, een weekendje weg, een lekkere massage, een ja dag, een dag geen klusjes in en om het huis hoeven doen, een bos bloemen, een mooie plant in huis.

Liefdesbrief in een fles:

Benodigdheden:

 • Decoratieve fles
 • Papier en pen
 • linten, kralen, en bedeltjes

Schrijf een oprechte liefdesbrief aan je partner en plaats deze in een prachtig versierde fles. Nog gaver als je dit op oud gemaakt papier doet. Voeg eventueel linten, kralen en bedeltjes toe voor een creatief tintje. Maar eerlijk, de brief is natuurlijk de belangrijkste inhoud. Schrijf eventueel een gevoelig liefdes gedicht!

Valentijn knutselen volwassenen versier een mok
Creatief aan de slag met mokken

Valentijn knutselen volwassenenGepersonaliseerde mokken:

Benodigdheden:

Laat je creativiteit de vrije loop op blanco mokken met porselein stiften. Bak de mokken af volgens de instructies om je ontwerpen permanent te maken. Wil je deze Valentijn knutselen voor volwassenen helemaal uniek maken dan kies je natuurlijk voor bij elkaar passende exemplaren waarin de tekening bijvoorbeeld in elkaar overloopt!

Liefdesboom:

Benodigdheden:

 • Een jonge boom zoals een fruitboom*
 • Eventueel een pot of zak tuinaarde
 • Kleine hartvormige briefjes
 • Linten of touwtjes

Versier een jonge boom in een pot met hartvormige briefjes waarop je lieve boodschappen schrijft. Hang ze op met linten of touwtjes voor een romantisch effect. De boom plant je natuurlijk in de tuin om jullie liefdesboom steeds groter en sterker te laten groeien door jullie liefde voor elkaar!

Valentijn knutselen volwassenenFoto-collage:

Benodigdheden:

 • Foto’s
 • Lijm
 • Karton of canvas*
 • Schaar

Maak een collage van speciale momenten met je partner. Lijm de foto’s op karton of canvas voor een blijvende herinnering. Hoe groot of klein je deze Valentijn knutsel voor volwassenen aanpakt dat moet je natuurlijk zelf beslissen!

rode hartjes met lintjes
Romantische kaarsjes

Kaarsenhouders met hartjes:

Benodigdheden:

Voor een romantisch diner, een gezellige film op de bank of voor extra sfeer in de slaapkamer. Romantische kaarsenhouders met hartjes. Voor deze Valentijn knutsel voor volwassenen hoeft niet veel geknutseld te worden. Maar natuurlijk kun je het altijd nog een likje verf geven of een persoonlijke boodschap opschrijven. Misschien zit de ware knutsel wel in het neerzetten, aansteken en eventueel van wat strooi rozenblaadjes* eromheen voorzien!

Verschillende teksten

Valentijn knutselen volwassenenGepersonaliseerde sleutelhanger:

Benodigdheden:

Maak een sleutelhanger met foto’s of een Valentijn sleutelhanger met een naam of boodschap. Bevestig het aan een sleutelhangerbasis voor een persoonlijk accessoire.
Weten hoe je dit in elkaar moet zetten lees je in de blog van Kelly of sleutelhangers

Liefdeskransen:

Benodigdheden:

 • Kunstbloemen of papieren hartjes
 • Touw
 • Linten en versieringen

Maak kleine kransen met kunstbloemen of papieren hartjes en versier ze met linten en andere versieringen voor een charmante decoratie.

Laat je liefde stralen door deze knutselideeën te proberen en maak dit Valentijnsdag extra bijzonder met handgemaakte creaties die recht uit het hart komen. Veel knutselplezier!

Lees ook deze blogs

Footer1
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.