Skip to Content

Koffietijd recepten uit Made by koffietijd een receptenboek

Koffietijd, het heeft voor mij toch een beetje iets nostalgisch. Waarom weet ik eigenlijk niet, want het boek bevat recepten van 10 jaar koffietijd. Dus zo lang zal het er wel niet zijn. Maar vroeger was het er natuurlijk ook, van 1994 tot 2001 werd het ook al uitgezonden. Een iets ouder en ander jasje dan nu natuurlijk. Maar daar komt, denk ik, mijn associatie met vroeger vandaan. Maar het boek, made by koffietijd, staat boordevol Koffietijd recepten die in het programma zijn langs gekomen.

Tips en tricks met Koffietijd recepten

Made by koffietijd

Zelf vind ik het altijd fijn om wat tips en adviezen te krijgen. Te beginnen met voor hoeveel personen een recept is. Want soms kan ik dat dus echt niet zien hoor. In Made by koffietijd staat voorin een pagina met allemaal tips. De recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders aangegeven. Kant-en-klaar of zelf gemaakt? In het boek vind je een advies. Nee dat is niet dat je alles perse zelf moet maken. Ook fijn voor alle drukke ouders. De lat ligt al hoog genoeg. Daarnaast heb ik in het boek ook een aantal tips gespot bij de recepten.

Iedereen komt langs

Het programma kent 3 presentatrices en 6 koks. Allemaal komen ze langs in made by koffietijd. Ze vertellen kort wat over hun leven en het recept dat ze uitkozen. Soms met tips erbij hoe het nog lekkerder wordt. Er is ook een kok die je een recept voor hummus geeft. Ik vind dat dus echt te lekker, handig dat ik nu met zijn tips zelf ook eens kan proberen dat te maken.

Geen keukenprinses maar wel Koffietijd recepten

Ik hoor je al denken, ik ben helemaal geen keukenprinses. Troost je, ik ook niet echt hoor. Ik laat het gewone aardappels, vlees en groente nog mislukken. Maar er staan in made by koffietijd 50 recepten waarvoor je geen keukenprins of prinses hoeft te zijn. Dat geeft ons weer moed toch?! Dat zal ons dan ook best lukken. De recepten zijn ook geschikt voor kinderen, niet allemaal maar wel de meeste. Of je hebt alles etende kinderen dan wel gewoon natuurlijk, maar die heb ik niet.

Koffietijd recepten – niet direct mijn keuze

Het zijn niet altijd direct recepten die ik zou kiezen in made by koffietijd. Maar dat is ook wel eens leuk. Bij recepten voor een feestje verwacht ik grote taarten en lekkere hapjes. Die staan er ook, maar vooral voor de borrelplank. Niet direct wat ik verwacht had en waar mijn keus op zou vallen. Maar zo wordt je wel weer even uit je comfortzone getrokken. En het is wel super feestelijk. Ik krijg direct zin in een feestje.

Terug in de tijd met made by koffietijd?

Made by koffietijd

Eigenlijk het enige wat je terug in de tijd mee neemt zijn de foto’s. De verhalen aan het begin ook wel. Maar de recepten an sich zijn niet direct terug te herleiden naar een aflevering 5 jaar geleden bijvoorbeeld. Soms staat erbij welke kok het maakte, krijg je tips of staat er een stukje wie er fan is van het recept. Een leuk inkijkje bij de mensen achter de schermen. Toch leuk om te lezen dat ze het thuis nog vaak maken. Dat maakt dan dat ik het ook graag wil maken om te proeven.

Made by koffietijd is een leuk boek, dat je een nostalgisch gevoel geeft. Even terug in de tijd. Tof om te showen in je keuken.

Specificaties Made by koffietijd

Made by koffietijd

Auteur: Koffietijd | Uitgever: Fontaine Uitgevers | 9789059563834  | april 2020 | 224 pagina’s | meer informatie lees je hier

Lees ook deze blogs

Footer5
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.