De afgelopen dagen is het niet echt mooi weer geweest. Daarom viel mijn idee voor smoothies en ijsjes een beetje in duigen. Ik grijp terug op een recept wat ik ook graag met jullie wilde delen en waar ik altijd blij van word. Zeker met het weer dat we de afgelopen dagen hebben gehad. Daarom een recept voor kip met knoflook en citroen uit de oven. Makkelijk, mals en heerlijk. En jullie weten nu ook wat er voor de komende periode op de rol staat.
Scharrelrecept
Ik weet niet meer hoe ik dit recept van kip met knoflook en citroen bij elkaar gescharreld heb. Hoe dan ook, ik was verschillende recepten aan het uitproberen. Uiteindelijk heb ik daar mijn eigen draai aan gegeven en is dit recept over gebleven. Uiteindelijk heel simpel. De kip blijft vooral mals door het citroensap dat je er aan het einde overheen doet. De citroensmaak is dan ook mild. Ook de kinderen vinden de kip op deze manier klaar gemaakt lekker. Je kan de kip eventueel ook op aardappelen en groenten in de ovenschaal leggen. Dat maakt het feest compleet. En een manier om eventuele overgebleven groenten te verwerken.
Recept kip met knoflook en citroen uit de oven
Ingrediënten Kip met knoflook en citroen
- Biologische kip van ong. 1,5 kilo
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 teentjes knoflook
- zout, naar smaak
- Oregano en/of rozemarijn (1 eetlepel)
- Olijfolie
Bereidingswijze Kip met knoflook en citroen
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Leg de kip in een ovenschaal.
- Kerf op een verschillende plekken een sneetje in het vel.
- Smeer dan de kip in met olijfolie.
- Pers daarna de knoflookteentjes uit.
- Rasp de citroen.
- Meng de knoflook, citroen en oregano en/of tijm in een bakje.
- Strooi uit over de kip.
- Smeer de kip in met dit mengsel en duw het in de sneetjes in het vel.
- Zet de kip 1,5 uur in de oven.
- Haal de kip daarna uit de oven.
- Giet vervolgens het citroensap erover heen.
Geniet van je Kip met knoflook en citroen!
Lees ook deze blogs voor meer kiprecepten
- Pasta met pesto en kip
- groentegerecht met kip
- groentesoep met kippenbouillon