Skip to Content

5 leuke ideeën voor een geslaagd kinderfeestje

Zoek je ideeën voor een geslaagd kinderfeestje? Het maakt niet uit hoe oud de kinderen zijn of hoeveel vriendjes en vriendinnetjes ze willen uitnodigen, er is altijd iets leuks te doen. Wat dacht je van lasergamen, klimmen, zwemmen of midgetgolf? Hier zijn 5 leuke ideeën voor een feestje waar nog lang over nagepraat wordt door de kinderen.

Familiepark Drievliet

Een dagje pretpark – Geslaagd kinderfeestje

Een dagje naar het pretpark is altijd een spannend avontuur, vooral als je het combineert met een kinderfeestje! Drievliet, gelegen in Den Haag, is een van die plekken waar jong en oud zich kunnen vermaken met een scala aan attracties, shows en entertainment. Van spannende achtbanen en draaimolens tot waterattracties en kindvriendelijke speelzones, er is voor elk wat wils. Voor een onvergetelijk kinderfeestje biedt Drievliet een speciaal arrangement Entree & Smikkelpakket met bakje frites met mayonaise, pakje drinken en een ijsje. Met lachende gezichten, gillende kinderen van opwinding en heerlijk eten en drinken, wordt een dagje Drievliet gegarandeerd een feestelijke en memorabele ervaring voor alle feestgangers!

Maar er zijn natuurlijk in Nederland nog veel meer kleine lokale pretparken die een betaalbaar en geslaagd kinderfeestje kunnen bieden.

Giethoorn met kinderen

Een boottocht maken

Een boottocht als kinderfeestje is echt een te gek idee om je kind zijn of haar verjaardag te vieren. Lekker op het water is iedereen ontspannen en geniet je van de vrijheid. Je kijkt je ogen uit: van natuur en polders tot gebouwen en bruggen. Je kunt zelf kiezen waar je heen vaart. Misschien door het mooie Giethoorn met koppers-giethoorn.nl? Je hebt verschillende maten boten en bent vrij om zelf rond te varen waar je wilt. Met jonge kinderen zorgt Koppers Giethoorn natuurlijk wel voor reddingsvesten. Maar wees gerust het water rondom Giethoorn is niet diep.
Met lekker weer neem je de zwemspullen mee (let op zwemdiploma’s).
Leg de boot aan en stap uit voor een wandeling en een ijsje halen. Een heerlijk geslaagd kinderfeestje in de zomer.

Kinderfeestje Bounce Valley Delft

Naar een (indoor) speeltuin – Geslaagd kinderfeestje

Een binnen speeltuin is om allerlei redenen echt een prima keuze voor een kinderfeestje. Allereerst vind je er enorm veel leuke dingen die je buiten niet snel ziet, zoals klimmuren, trampolines, luchtkussens en mega glijbanen. Ook ideaal voor als het regent, want je kunt je er uren vermaken. Daarnaast zijn ze meestal zo opgezet dat je je kinderen makkelijk in de gaten kunt houden. En eerlijk is eerlijk, het is stiekem ook best een goede workout voor de ouders. Je scoort zeker punten bij je kinderen, want zo’n feestje vergeten ze nooit meer.
Op MamaScrapelle schreven we al heel vaak over indoor kinderfeestjes!

kinderfeestje bij BestZoo

Dierenpark

Voor een geslaagd kinderfeestje kun je het bezoek aan de dierentuin of kinderboerderij nog specialer maken met extra activiteiten. Overweeg bijvoorbeeld een interactieve rondleiding waarbij de kinderen meer leren over de verschillende diersoorten, hun habitats en gewoonten. Organiseer leuke spelletjes of speurtochten met dierenthema, waarbij de kinderen op zoek gaan naar specifieke dieren of hun sporen. Vergeet niet om een picknick of feestelijke lunch te organiseren op een daarvoor bestemde plek in het park, compleet met dierlijke versieringen en thematische traktaties. En tot slot, zorg voor een leuke herinnering aan het feestje door foto’s te maken met de dieren op de achtergrond, zodat de kinderen een blijvende herinnering hebben aan deze speciale dag tussen de dieren!

Pizza avond met de Pizzarette voor een Geslaagd kinderfeestje

Avontuurlijk bowlen

Als het buiten niet zo mooi weer is, is bowlen een geschikte activiteit voor binnen. Er zijn speciale lichte ballen en bumpers, zodat zelfs de kleintjes makkelijk kunnen meedoen en plezier hebben met hun vriendjes. Je kunt zelfs kiezen voor disco-bowlen, met leuke muziek en lichtjes voor een extra feestelijk tintje. Vaak kun je bij de bowlingbaan ook kiezen voor een gourmet, steengrill of pizza arrangement. Dan heb je het bowlen en eten gelijk bij elkaar gecombineerd.

Zorg dat je 5 kinderen per baan hebt om het wachten op elkaar niet te lang te laten duren.

Wat gaan jullie doen voor een geslaagd kinderfeestje?

Lees ook deze blogs

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.