EPICX Zoetermeer – voor een Epic kinderfeestje met oudere kinderen

Soms weet je het niet meer als ouder. Je kinderen worden ouder en het lijkt alsof alle kinderfeestjes al eens zijn gegeven. Met meiden kom je vaak nog wel weg met een beautyfeestje of iets anders gezelligs, maar vooral jongens willen meer en meer uitdagingen tijdens de feestjes. Het is ook zo suf om je woonkamer om te bouwen met allemaal computers en alleen maar te gaan zitten gamen. Een actief kinderfeestje voor stoere meiden en jongens vind je bij EPICX Zoetermeer met een uniek Active Pixel spel!

EPICX Zoetermeer

Voordat je je straks gaat afvragen of Jump One en EPICX niet hetzelfde zijn in Zoetermeer, ja dat klopt. Vroeger kon je hier alleen jumpen, maar inmiddels is er zoveel meer te doen en ervaren kinderen zo’n epische ervaring dat het nu EPICX is.

Voor de deur kun je in de wijk gratis parkeren. Er is een blauwe zone voor 3 uur maximaal maar dat is perfect voor het Epic kinderfeestje. Ja “Epic” zo noemde mijn dochter het na 2 uur hier te hebben doorgebracht! Een goede nieuwe bedrijfsnaam dus.

Er is veel personeel aanwezig om bij de verschillende onderdelen te begeleiden en een oogje in het zeil te houden. Toen wij er waren heb ik ze nergens hoeven zien in te grijpen, dit in tegenstelling tot een ervaring bij een andere ‘jump’ aanbieder.

Patat Kinderfeestje

Het is niet heel groot bij EPICX , maar er was voldoende zitplek om als ouder te zitten en af en toe voor dorstige kinderen limonade in te schenken. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te zitten eten.

Bij aankomst van het kinderfeestje word je bestelling voor het eten direct opgenomen en krijg je een buzzer mee zodat je je eten kan ophalen als het klaar is. Dit is voor het eerst dat ik bijna 2 uur van te voren een buzzer meekrijg en het werkte super!

Als jij dan met het eten bij de tafel aankomt zitten daar allemaal zweterige, dorstige en hongerige kinderen die het nog warme eten heerlijk oppeuzelen.

Wat is er allemaal te doen bij EPICX Zoetermeer?

Ik gaf al aan dat dit een actief feestje gaat zijn voor stoere jongens en meiden. Na het zien van de mogelijkheden die er zijn snap je dit volkomen.

EPICX Zoetermeer unieke attractie: Active Pixel

Active Pixel is één van de populairste real life games van dit moment. Een interactief spel dat zowel met elkaar gespeeld kan worden als alleen. Probeer verschillende spellen te voltooien en kies daarbij uit 5 verschillende games. Het meeste wordt gekozen voor de vloer is lava. Je krijgt alleen of als team per ronde 30 seconden de tijd en 5 kruizen. Het spel stopt als je de ronde niet haalt binnen de tijd of 5 kruizen hebt gekregen. Of alle rondes hebt betaald, dan eindig je met een groene vloer! In 5 niveaus is dit voldoende uitdaging voor jong en oud. Door de verlichting in de vloerdelen lijkt het alsof de lava steeds naar je toe stroomt en je moet jezelf vliegensvlug kunnen verplaatsen.

Je kan Active Pixel alleen doen of met elkaar. Samen of tegen elkaar. Dit is afhankelijk van de spelmodus die je kiest. Ook voor de jongste kinderen is er een spannend spel om te spelen.

 • Pixel: 5 niveaus (meest gespeeld bij EPICX Zoetermeer)
 • Switch: 10 niveaus
 • Switch versus: 1 niveau (dit speel je tegen elkaar)
 • High Score Hunt: 1 niveau
 • Memory: 3 niveaus
 • Pixel Kids (voor kleinere kinderen)

Lasergamen

Bereid je voor op een Lasergame-ervaring als nooit tevoren bij EPICX Zoetermeer! De Lasergame arena is hetzelfde gebied als het Ninja Tag spel. Verstop je boven in de netten of onderin de ballenbak. Verschillende verstopplekken en een groot terrein waarin de kinderen alleen of in teamverband tegenstanders moeten verslaan.

lasergamen kinderfeestje

Elkaar neerschieten zonder dat je elkaar pijn doet is natuurlijk geweldig. En helemaal als je zo goed verstopt zit en de tegenstanders geen idee hebben waarom ze uitgeschakeld zijn. Dochterlief had de grootste lol vanaf haar verstopplek.

jumpen veiligheidsregels

Jumpen

Jumpen komt oorspronkelijk uit Amerika, waar je veel trampolineparken vindt. EPICX heeft het populaire jumpen naar Zoetermeer gehaald en beschikt over een uitgebreide en veelzijdige Jump Arena. Er zijn verschillende trampolines, van hoog en klein, met obstakels tot langwerpig voor wat radslagen en een backflip bijvoorbeeld.

@mamascrapelle.nl

Een gaaf kinderfeestje in Zoetermeer bij @EPICX Zoetermeer Active Pixel Ninja Tag Lasergamen Jumpen Patat met snack en limonade #mamascrapelle #epicxzoetermeer #kinderfeestje #activepixel #jumpfeestje

♬ Scare to Be Lonely X Kimi no Toriko – DJ Icha

Van trampoline naar trampoline springen en de vetste tricks op één trampoline uitvoeren. Kinderen kunnen tegen muren omhoog springen of over obstakels van wel 1 meter hoog. Na het vele jumpen is het gek lopen op een vloer die niet meebuigt.

Van het jumpen kon ik geen scherpe foto’s maken dus kijk vooral het filmpje voor inspiratie!

Ninja Tag

Ninja Tag is een obstacle run: een groot avontuur bij EPICX Zoetermeer. Het doel is om punten te scoren door met je armband langs zoveel mogelijk tags te gaan. Deze tags kunnen laag op de grond zitten, of heel hoog in de lucht. Je komt bij deze tags door te klimmen, klauteren en manoeuvreren in een Ninja Tag area. (Hetzelfde gebied als waar de lasergamers door heen lopen). Je moet dus rennen, klimmen, kruipen, springen en soms lijkt het wel of je moet kunnen vliegen om zoveel mogelijk tags binnen de tijd te halen.

Ninja Tag is een avontuur voor echte atleten, maar ook minder sportieve kinderen zullen dit geweldig vinden. Een fysiek en leuk avontuur om de strijd aan te gaan met vrienden en/of familie. En daarbij uit te vechten wie de beste klimmer en snelste renner is.

Ninja Tag Scannen
Ninja Tag scannen

Let op: het Ninja Tag bandje is verplicht. Deze is eenmalig aan te schaffen voor slechts € 2,25.

VR zone

De VR zone hebben we niet uitgeprobeerd tijdens ons bezoek. Maar de website zegt:

(Kinder)feestje bij EPICX Zoetermeer

Het meest gekozen kinderfeestje is die van 90 minuten, maar mijn ervaring is dat de kinderen zeer tevreden over de 120 minuten die ze door mochten brengen bij EPICX Zoetermeer. Ik had 3 tieners bij me. Wellicht als je jongere kinderen hebt dat ze inderdaad aan 90 minuten genoeg hebben.

Ongelimiteerd tijdens je bezoek:

 • Active Pixel
 • Jump Arena
 • Ninja Tag
 • Lasergame
 • Feesttafel om aan te eten
 • Onbeperkt limonade
 • Zak chips bij binnenkomst
Patat kinderfeesje

Let op dat je voor elk kind nog speciale jumpsokken (2,25 euro) nodig hebt (kunnen natuurlijk ook andere sokken met anti slip op de voetzool zijn). En een Ninja Tag bandje (2,75 euro). Deze kosten bij het boeken van een kinderfeestje 1,25 en 1,75.

Daarnaast kun je verschillende extra’s bijboeken bij een (kinder)feestje bij EPICX Zoetermeer.

 • 1 naturel pannenkoek
 • Patat met saus
 • Patat met snack en saus
 • Pizza

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.