Ideeën slaapfeestje 10 jaar – een kinderfeestje organiseren

Op een bepaalde leeftijd komt bij veel meiden de vraag of ze een keer een slaapfeestje mogen organiseren. Vaak is dat rond de leeftijd van 10 jaar. Hoe pak je dat aan een heus vol jongens of meiden en dan ook nog blijven slapen? Daarom hier onze ideeën slaapfeestje 10 jaar!

Tips voor een slaapfeestje
Foto door SOCIAL. CUT op Unsplash

Ideeën slaapfeestje vanaf 10 of 11 jaar?

Er is natuurlijk geen vaste leeftijd vanaf wanneer een slaapfeestje kan. Het ene kind zou dit al heel jong kunnen, het andere kind is er misschien als puber nog niet aan toe.
Bij navraag onder mama’s in de omgeving, komt er meestal een leeftijd van een jaar of 9/10 jaar naar voren. Dit is een leeftijd dat de meeste kinderen voldoende zelfredzaam zijn qua zichzelf verzorgen en aankleden én ze het aandurven om een nacht van huis te zijn.

Slaapfeestje organiseren hier wat ideeën !

Een bepalende factor hoeveel kinderen je uit laat nodigen op het slaapfeestje is hoeveel ruimte je hebt. Als je alle kinderen wil laten slapen op de kamer van je kind, dan moeten de matrassen of luchtbedden daar natuurlijk wel in passen! Ideeën voor het slaapfeestje beginnen met vaststellen of je wel genoeg ruimte hebt!
Als je voor de eerste keer een slaapfeestje houdt, zou ik adviseren om maximaal 3 of 4 kinderen uit te nodigen. Dan heb je een wat kleiner clubje, en is het gemakkelijker om het tot een succes te maken. Hoe meer kinderen er blijven logeren, hoe korter de nacht waarschijnlijk zal zijn! Zie het als een uitgebreid logeerfeestje om te kijken hoe jij het volhoudt, maar ook hoe je eigen kind zich hierbij gedraagt. Toch fijn om te weten als je een uitgebreid slaapfeestje gaat organiseren.

Tips voor een slaapfeestje
Verjaardag foto gemaakt door freepic.diller – nl.freepik.com

ideeën slaapfeestje rond de 10 jaar – benodigdheden

Bedenk eerst waar je de kinderen laat logeren: op de slaapkamer van je kind, op zolder of wellicht in de huiskamer? Zorg voordat de kinderen komen dat de kamer zoveel mogelijk leeg is, dus bijvoorbeeld bureaustoel of tafeltjes even naar een andere kamer verplaatsen. Zo kunnen de luchtbedden en koffers gemakkelijk in de kamer.
Inventariseer even of je zelf genoeg luchtbedden, kussens en beddengoed hebt. Anders kun je vragen of de gasten dit zelf meenemen. Je kunt ze ook huren!
Nog een tip voor een slaapfeestje organiseren: verder is het fijn om samen met je zoon of dochter even een boodschappenlijstje te maken. Is er lekkers nodig voor ’s avonds of juist speciale boodschappen voor bij het ontbijt?

Tips voor een slaapfeestje
Afbeelding van candice_rose via Pixabay

Activiteiten slaapfeestje

Ook al heet het een slaapfeestje, meestal doe je ook wat andere activiteiten dan alleen slapen! Je kunt bijvoorbeeld een filmavond houden: met een leuke film en popcorn met zijn allen op de bank.
Maar er is nog veel meer mogelijk!

Wat te denken van de volgende ideeën voor het slaapfeestje :

– zelf pizza’s maken én lekker opeten
– een high tea houden
smoothies of alcoholvrije cocktails maken
– een vragenspel spelen, zoals bijvoorbeeld ‘Kletspot’ vragen
– een kussengevecht houden
– een slaapkamer disco houden
– een make-over houden: maskertjes, nagels lakken, make-up, haren doen!
avondspeurtocht
– modeshow lopen in pyjama mét fotoshoot
ochtendgymnastiek

Een Tipitent is super leuk aan het hoofdeind van de slaapplekken zo hebben de kinderen een knusse hoek om in te slapen!

Slaapfeestje organiseren in de zomer

Tips voor een slaapfeestje organiseren in de zomer. Als je een slaapfeestje in de zomer wil houden, en je hebt een beetje een grote tuin, dan is het ook heel leuk om een tentjes slaapfeest te houden! Laat alle gasten een tentje meenemen en kampeer in je eigen achtertuin met je vriendinnen!

Nog meer tips voor een slaapfeestje:

  • Maak een appgroep met daarin de ouders van de gasten. Zo kun je handig dingen met elkaar afstemmen, zoals wie nog een extra luchtbed heeft. Ook leuk om foto’s in te delen!
  • Maak met de kinderen duidelijke afspraken over bepaalde regels: wat moeten ze doen als ze vroeg wakker zijn? Mogen ze ’s nachts telefoons op de slaapkamer?
  • Plan de dag na het slaapfeestje een rustig dagje, waarschijnlijk zal je kind flink moe zijn na het slaapfeestje!

Heb jij nog tips voor een slaapfeestje?

Alternatief voor een slaapfeestje: een pyjamafeestje

Na deze tips voor een slaapfeestje zin gekregen om een slaapfeestje te organiseren, maar is je kind nog wat te jong? Of twijfel je of je kind er al wel aan toe is? Dan is dit wellicht een leuk alternatief!
Organiseer dan een slaapfeestje zonder slapen: een pyjamafeestje! Laat de kinderen zo tegen het eind van de middag komen. Maak een feestje van het avondeten en ga in de huiskamer met zijn allen een film kijken. Matrassen op de vloer, dekens en kussens erbij, knuffels, chips en popcorn.
Laat de kinderen dan rond 22.00 uur ophalen. Zo kunnen ze toch lekker in hun eigen bed slapen!

Ken je de slaapfeestbox al? Daar vind je nog meer ideeën voor het slaapfeestje!

Kijk hier voor meer kinderfeestjes

En natuurlijk vind je hier al onze verlanglijstjes bomvol inspiratie!

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.