Vegan pizza met plantaardige kaas gelanceerd bij Jumbo

Deze week lanceert Heura een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Eerder kwamen New York Pizza, Domino’s en Papa John’s al met vegan kaaspizza’s. ProVeg Nederland is blij dat deze bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten en verwacht dat vegan pizza’s het komende jaar een deel van het bestaande aanbod van pizza’s met kaas van koemelk vervangen.

Consument gewend aan vegan pizza’s

Vegan pizza

De vegan pizza van Heura is de eerste volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Grote fastfoodketens kwamen eerder al met vegan kaaspizza’s. Zo bracht New York Pizza vorig jaar een vegan pizza op de markt. En niet veel later volgden ook Domino’s en Papa John’s met meerdere varianten. “De consument heeft via de bezorgpizza kennis kunnen maken met volledig plantaardige pizza’s en verwacht deze nu ook in de supermarkt, om thuis af te kunnen bakken”, aldus Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland.

Ingrediënten pizza van Heura

  • Basis (38%): tarwebloem, water, plantaardige oliën (extra vergine-olijfolie (0.2%), zonnebloemolie), zout, gist, emulgator (E-491).
  • toppings (62%): plantaardige bereiding op basis van soja (Heura (18,3%) (water, sojaconcentraat, olijfolie, zout, aroma´s, kruiden en vitamine B12), tomatensaus (15,5%), (tomatenpuree, suiker, zout, gemodificeerd aardappelzetmeel, plantaardige oliën (extra vergine-olijfolie (0,6%), zonnebloemolie), kruiden en specerijen, knoflook, verdikkingsmiddelen (E-412 en E-415) en zuurteregelaar (E-330), plantaardige bereiding (11,3%) (water, kokosolie, gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zout, olijfextract, aroma´s, kleurstof (E-160a), vitamine B12)
  • champignons (5,6%) (Agaricus bisporus) water, zout, zuurteregelaars (E-270 en E-575)
  • gestoofde rode peper (4,2%)
  • gestoofde ui (3,7%)
  • gestoofde courgette (3,4%)
  • zonnebloemolie en oregano
  • Onze soja is niet genetisch gemodificeerd en wordt duurzaam geteeld.

Booming: vegan pizza

Vegan pizza

Veerle Vrindts: “New York Pizza verkocht in de eerste paar maanden al meer dan 50.000 vegan pizza’s en Domino’s zag dit jaar de vraag naar vegetarische en veganistische pizza’s met 25% stijgen. Plantaardige pizza, Vegan pizza dus, is booming. Niet alleen bij veganisten, ook bij mensen met een intolerantie voor lactose. Heura speelt slim in op deze grote groepen consumenten. Ik verwacht dat dit het begin is van een reeks aan introducties door verschillende merken.”

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.