Vegan pizza met plantaardige kaas een musthave voor vegans

Deze week lanceert Heura een volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Eerder kwamen New York Pizza, Domino’s en Papa John’s al met vegan kaaspizza’s. ProVeg Nederland is blij dat deze bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige producten. Er wordt verwacht dat vegan pizza’s het komende jaar een deel van het bestaande aanbod van pizza’s met kaas van koemelk vervangen. Ik als lactose intolerant persoon ben hier heel blij om.

Kijk deze blogs voor meer Vegan recepten

Kookboeken met Vegan recepten

Consument gewend aan vegan pizza’s

Vegan pizza

De vegan pizza van Heura is de eerste volledig plantaardige diepvriespizza met vegan kaas bij de Jumbo. Grote fastfoodketens kwamen eerder al met vegan kaaspizza’s. Zo bracht New York Pizza vorig jaar een plantaardige pizza op de markt. En niet veel later volgden ook Domino’s en Papa John’s met meerdere varianten. “De consument heeft via de bezorgpizza kennis kunnen maken met volledig plantaardige pizza’s en verwacht deze nu ook in de supermarkt, om thuis af te kunnen bakken”, aldus Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland. En vertel eens, verwacht jij dat nu ook?

Booming: vegan pizza

Veerle Vrindts: “New York Pizza verkocht in de eerste paar maanden al meer dan 50.000 vegan pizza’s. En Domino’s zag dit jaar de vraag naar vegetarische en veganistische pizza’s met 25% stijgen. Plantaardige pizza is booming. Dus niet alleen bij veganisten, ook bij mensen met een intolerantie voor lactose. Heura speelt slim in op deze grote groepen consumenten. Daarom verwacht ik dat dit het begin is van een reeks aan introducties door verschillende merken.”

Zelf pizza maken

Toch vinden wij thuis zelf pizza maken nog altijd de lekkerste pizza. Wij kiezen voor een pizza met met een groentebodem. Kiezen voor tomatensaus en versieren met alles wat we zelf lekker vinden. Van pizza salami, tonijn, allerlei groentes en geraspte kaas of mozzarella. Ook lekker met pesto. Niet altijd een vegan pizza dus, we houden van variatie!

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.