Slaapfeestbox voor een pyjama party for girls only

Slaapfeestjes wie droomt er niet van?! Een slaapfeestje als kinderfeestje is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Féline werd de eerste keer hier al voor uitgenodigd toen ze nog in groep 1 zat. Dat vonden wij wat te vroeg, maar dit jaar is ze bij een vriendin blijven slapen. En volgend jaar als ze 10 jaar wordt komt er wellicht wel een pyjama party en daarvoor heb ik alvast de slaapfeestbox in huis.

Slaapfeestbox

Met de slaapfeestbox heb je de eerste ingrediënten voor het kinderfeestje alvast in huis. Namelijk het spel en inspiratie voor leuke activiteiten. Sterker nog er zitten ook opdrachtkaarten bij waarmee de meiden leuke dingen gaan doen. Happertjes maken, brieven schrijven in geheimschrift tot een dromenvanger, dat wordt een creatieve en vooral gezellige avond.

De slaapfeestbox For girls only is voor meiden vanaf 10 jaar. In eerste instantie snapte ik dit niet, tot ik de kaarten las die bij het draaispel horen. Er wordt ook gepraat over jongens en verliefdheid!! OEeeeeee. Ik heb geen idee hoe dat bij de vriendinnen van mijn dochter zit, maar in dit spel is de enige mogelijkheid jongens als metgezel.

Ik heb sterk de neiging om op de kaarten over verliefdheid ook de mogelijkheid van meisje te geven om verliefd op te worden. Wat zou jij doen??

6 kinderen of meer?

In de slaapfeestbox zitten 6 uitnodigingen. En dat brengt mij gelijk bij de vraag, is 6 wel genoeg? Als ik kijk naar mijn dochter haar vriendinnen komen we ruim over de 6. In de vragenkaarten ontdek ik veel BFF vragen en het moet natuurlijk ook wel allemaal in je huis passen. Bedenk dus eerst goed waar je de kinderen laat slapen en ook vooral hoe. Gaan ze in van die gave tipitenten? Of gewoon passen en meten op de grond op luchtbedden en matjes? Gaan ze in de slaapkamer of beneden in de woonkamer of heb je een ruime ( lege ) zolder die ruimte biedt?

Een slaapfeestje leent zich goed voor opmaken, haren vlechten, nagels lakken en gezichtsmaskertjes. Stoere jongensmeiden zullen dit niet altijd leuk vinden. En zijn er vriendinnen die snel heimwee hebben dan kan dat ook een uitdaging zijn.

Dus ja misschien is 6 wel het maximale aantal vriendinnen dat je wil uitnodigen tijdens het slaapfeestje. En anders kun je ook nog andere leuke kaarten vinden of zelf maken.

Slaapfeestbox alleen de boodschappen nog

Met de slaapfeestbox heb je dus de uitnodigingen, inspiratie voor spellen, een voorleesverhaal en een leuk spel in huis. Maar dan de boodschappen nog?!
Bedenk goed hoe laat je het feestje wil laten beginnen en hoe laat de kinderen worden opgehaald.
Om mij heen hoor ik einde van de middag brengen en in de loop van de ochtend halen.

tipitent action

Lekker eten, wat leuks doen een uurtje ( bijvoorbeeld een slaapmasker knutselen), tutten en dan met popcorn en chips een leuke film kijken op de bank/ bedden. Ze hoeven natuurlijk niet vroeg naar bed, want slapen doen ze de eerste uren toch niet.
In de ochtend een lekker uitgebreid ontbijt (op bed). Nog even samen spelen en dan naar huis!

Kijk ook goed van te voren welke vragen en opdrachten er op de kaartjes van de slaapfeestbox staan, en welke spullen je in huis moet halen voor de opdrachten.

Ohw en onthou dat je waarschijnlijk zelf ook een korte nacht zult hebben en dat je oren pijn gaan doen van al het gelach! Want een slaapfeestje is denk ik het leukste feestje ooit!

slaapfeestbox for girls only

Kijk ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.