K*tkanker, een boek met vijftig fotoportretten en verhalen

Een fotoboek met vijftig vrouwen tussen de twintig en de honderd jaar, allemaal met kanker. Het is een confronterend, maar waardevol boek voor iedereen die met kanker te maken krijgt. Of je het nu zelf hebt of iemand in je omgeving. K*tkanker laat je het verhaal zien van vijftig verschillende vrouwen.

k*tkanker voorkant

Kanker zet je wereld op zijn kop

Helaas heb ik zelf meegemaakt wat kanker met je kan doen. Twee jaar geleden kreeg ik te horen dat ik borstkanker had met uitzaaiingen in mijn rug. Ik blogde erover op Justjoyce.nl om mijn ervaring te delen met anderen. Het was een pittig proces en ik ben er niet ongeschonden uit gekomen, maar ik leef. Dat is het allerbelangrijkste! De prognose was niet goed, maar er is gelukkig nu niks meer te zien. Een boek zoals K*tkanker was er toen niet. Daarom ben ik erg blij dat ik dit boek nu met jullie kan delen, want het is het lezen zeker waard!

Sarah Stam van K*tkanker

Sarah Stam mistte tijdens haar eigen proces, uitgezaaide eierstokkanker, voorbeelden van hoe haar litteken of stoma eruit kwam te zien. Zelf is ze 32 jaar en mistte afbeeldingen van mensen met kanker van haar leeftijd. Ook mistte ze diversiteit. Hoe moet je je een hoopvolle toekomst inbeelden als er geen rolmodellen zijn? Dus startte ze dit project en verzamelden vijftig verschillende vrouwen om te fotograferen en hun verhaal te vertellen.

Persoonlijke verhalen

K*tkanker bevat het verhaal van vijftig verschillende verhalen van vrouwen met kanker. Via krachtige beelden en tekst zoomt dit boek in op onderwerpen zoals vrouwelijkheid, seksualiteit en openheid over deze ziekte. Want dat laatste is nog erg lastig. Veel vrouwen schamen zich voor het feit dat ze kanker hebben. Daarnaast kunnen de mensen die dit lezen kracht putten uit de verhalen. Sarah leeft bijvoorbeeld nog steeds!

K*tkanker zit boordevol tips!

Naast de persoonlijke verhalen vind je achterin ook honderden praktische tips en slimme adviezen. Ik weet uit ervaring dat je op zoek gaat naar informatie als je kanker hebt. Sommige tips uit dit boek had ik willen hebben in de tijd dat ik zelf chemo kreeg. Wat een mooie, maar bovenal praktische tips van vrouwen zoals ik. Of het nu gaat over je haar, je huid, de behandelingen, een netwerk, voeding, lezen, zelfvertrouwen of nazorg, het staat er allemaal in!

Een musthave voor iedereen die met kanker te maken krijgt

Ik kan er kort en duidelijk K*tkanker zou eigenlijk door elke zorgverzekeraar moeten worden gegeven aan iedere vrouw die kanker krijgt. Maar ook de mensen eromheen zouden dit boek moeten lezen. Het is mooi, ontroerend en bemoedigend tegelijkertijd. Daarnaast zijn de tips enorm waardevol en heel fijn als je in het proces terecht komt. Mijn respect voor alle vrouwen die hun verhaal hebben gedaan en die zichzelf zo open durfden te stellen qua beeld en verhaal!

Wist je dat de volledige winst van dit boek naar wetenschappelijk onderzoek voor gynaecologische kanker gaat? Nog meer redenen om het aan te schaffen voor jezelf of voor degene die kanker heeft.

Specificaties K*tkanker

Hoofdauteur: Sarah Stam | Ontwerp: ondergrond Agency | fotograaf: Joep van Aert | 9789463494298 | uitgeverij: Blossom Books | september 2022 | Voor meer informatie ga je naar je plaatselijke boekwinkel of klik hier

Lees ook deze blog Mama heeft kanker en 15 februari wereld kinderkanker dag

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.