De Kurio Smart tablet en laptop in 1

Als dochter van 2 ouders die veel met de laptop en pc werken is het niet gek dat dochterlief haar weg al aardig weet te vinden op haar eigen I-pad. Zij vond het dan ook heel interessant dat wij een maand lang de Kurio Smart mochten testen. Dit is namelijk een tablet en laptop in 1. Speciaal voor kinderen rond de 8 tot 12 jaar is dit een ideale uitkomst om op een veilige manier op internet te kunnen en tegelijk ook je huiswerk te kunnen maken. Nu is onze dochter pas 3 jaar maar ook zij kon er al aardig haar weg mee vinden. En wij hebben gewoon de rest getest.

De Kurio Smart

Kurio Smart

De Kurio Smart is dus een 2-in-1 tablet/pc. Je kunt de tablet los gebruiken of je kunt hem op het toetsenbord klikken. Dit werkt met een sterke magneet. Je moet er echter niet mee gaan lopen want echt heel erg sterk is dit ook weer niet. Maar prima om aan tafel mee te werken.

Besturing en Office op de Kurio Smart

De Kurio Smart wordt geleverd met een Windows 8.1 besturing en kun je updaten naar Windows 10 als je dit wilt. Tevens zit er 1 jaar gratis Microsoft Office op de tablet waarmee hij ideaal is voor kinderen uit groep 5 en hoger om hun huiswerk te maken. Ze kunnen er zelfs Powerpoint presentaties op maken. Zit de tablet in het toetsenbord dan blijft het scherm touchscreen. Iets wat wel wennen is als je daarna weer zelf achter je laptop krijgt en op het scherm wat probeert aan te passen. ( ja ik ben blond hihi)

Oudere kinderen kunnen zelfs apps leren bouwen op de Kurio Smart. Iets wat mijn manlief heel erg leuk vindt om later met dochterlief samen te gaan doen.

Je krijgt ongelimiteerde opslag in OneDrive wat super handig is om je huiswerk veilig op te slaan.

Parent control – Ouderlijk toezicht

Iets wat vooral manlief heel erg fijn vindt is dat er ouderlijk toezicht op de Kurio Smart zit.

Kurio Smart

Je kunt dus precies instellen waar je kind wel en niet naar toe mag op internet. Je kunt tijdsklokken instellen om er zeker van te zijn dat de tablet niet tijdens slaaptijden gebruikt kan worden. Websites en apps waarvan je niet wilt dat je kind die bezoekt kun je uitschakelen en je kunt via een activiteitenverslag kijken wat je kind allemaal heeft gedaan op de tablet.

Kurio Smart

Je kunt verschillende profielen aanmaken dus als je zelf ook af en toe de Kurio Smart wil gebruiken zonder dat je ouderlijk toezicht hebt kan dat ook! Jij ‘s avonds op de bank lekker een filmpje kijken bijvoorbeeld terwijl je kind overdag er een leuk spelletje op speelt of zijn huiswerk maakt.

Kurio Smart

Spelletjes spelen op de Kurio Smart

De Kurio Smart wordt standaard geleverd met veel spelletjes. Sommige hiervan hebben internet nodig en andere kunnen ook zonder internet gespeeld worden. Ideaal voor onderweg in de auto bijvoorbeeld. Daarnaast kun je in de Windows playstore nog meer spelletjes downloaden.

Motion games

Er zitten zelfs motion games op de Kurio Smart. Bij een motion games beweeg je voor het scherm, net zoals op de Wii. Je kunt bijvoorbeeld mountain biken of paragliden. Een leuke techniek om kinderen van hun stoel af te krijgen!

Kurio Smart

Wij probeerden uiteraard ook een paar games uit.
Beach buggy racing soort van mario kart racing
Burger om burgers na te bouwen. Iets wat dochterlief al veel heeft geprobeerd
Happy chef je staat in een snackbar en moet klanten bedienen met burgers en drinken in niveau 1. Weet jij alle klanten tevreden te houden en op tijd van hun bestelling te voorzien.
Solitaire met alle varianten

Camera

Kurio Smart

De camera op de Kurio Smart is niet heel bijzonder. Met 0,3 megapixels aan de voorkant en 2 megapixels op de achterkant kun je er niet zo veel mee anders dan de motion games. Maar dat is ook niet heel belangrijk met de kinderen van deze tijd die al vroeg een camera of telefoon hebben waar ze prima foto’s mee kunnen maken.

De technische details van de Kurio Smart

 • BEELDSCHERM: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • RESOLUTIE: 1280 x 800 pixels
 • CPU: Quadcore Intel® Bay Trail™ – T Z3735G
 • GPU: Intel® HD Graphic- Gen 7
 • BESTURINGSSYSTEEM: Windows 8.1
 • OPSLAG: 32GB
 • RAM: 1GB
 • CAMERA: Voorzijde: 0.3Mpx /Achterzijde: 2Mpx
 • CONNECTIVITEIT: Wi-Fi b/g/n – Bluetooth 4.0
 • TALEN: Meerdere talen
 • VERBINDINGEN: Micro USB – Micro HDMI
 • MICRO SD-KAART SLEUF: Voeg tot 32GB extra opslag toe.
 • BATTERIJ: Lithium Polymer 4900mAh

 Voor- en nadelen van de Kurio Smart

Kurio Smart

 • Zoals ik al zei is het scherm niet heel stevig op het toetsenbord te installeren. Lopen zit er dan niet bij. Maar dat is sowieso toch niet bedoeling.
 • Kwaliteit van de camera is niet erg goed, maar vind ik zelf ondergeschikt aan wat je er wel allemaal mee kunt doen.
 • Een ouderwetse aansluiting die lijkt op een audio stekker in plaats van de micro usb waar veel fabrikanten nu voor kiezen. Snoer is ook niet heel erg lang.
 • Je kinderen kunnen veilig op internet op tijden die jij wilt en je kunt zien wat ze precies hebben gedaan op de tablet.
 • Veel apps en games al geïnstalleerd.
 • Inclusief 1 jaar abonnement Microsoft Office 356 en 3 maanden proefpakket Ambrasoft via Kurio.
 • Als laptop en als tablet te gebruiken voor kinderen en papa’s en mama’s.
 • Door het kleine formaat makkelijk mee te nemen.

Manlief en ik vinden de Kurio Smart erg handig en hij staat dan ook zeker op het wensenlijstje voor onze dochter. Al is hij voor mama ook handig om onderweg mee te nemen omdat ik er ook prima mijn blogs op kan schrijven en snel aantekeningen kan verwerken.

Vooral manlief vindt het ouderlijk toezicht een enorme uitkomst.

De Kurio Smart is voor €199,00 te koop bij Bol.com

Disclaimer

Dit vind je misschien ook leuk:

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.