Skip to Content

Help jij mee de digitale kerstboom van Strong babies te vullen?

In veel huizen staan de kerstbomen al een weekje in huis. Soms zelfs al voor dat Sinterklaas uberhaupt het land uit is. Het lijkt wel of we steeds meer behoefte hebben aan de feestdagen. Vrienden, familie, knusheid, liefde, rust en geborgenheid. We zijn toe aan het oude normaal, maar of dat ooit weer zo wordt, dat weten we niet. Maar ook voor zwangeren is deze een periode een heftige. Strong babies zet zich in voor te vroeg geboren baby’s/ En jij kan helpen de digitale kerstboom te vullen.

Covid en zwangerschap

Veel vrouwen die zwanger zijn, zijn dit niet ontspannen. Hoe moet dit nu met corona. Moet ik mij wel of niet laten vaccineren terwijl ik zwanger ben. Kan dat in alle weken? Wat als ik corona krijg terwijl ik bijna moet bevallen? Op de website van AMC vond ik hier wat informatie over.

Er worden iets meer baby’s te vroeg geboren bij moeders die het coronavirus hebben. Het lijkt erop dat dit komt doordat baby’s van een zieke moeder vroeger gehaald worden en niet veroorzaakt wordt door het virus zelf. Gelukkig is het tot nu toe ook niet voorgekomen dat een baby in de buik besmet is geraakt door een moeder met een actief corona virus en ook niet tijdens de bevalling.

digitale kerstboom strong babies

Samen versieren we dit jaar de digitale kerstboom

Hang via deze pagina een kerstbal in de digitale kerstboom van Strong Babies. Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en bepaalt je eigen bedrag. Betaal gemakkelijk en veilig via iDEAL. Met de opbrengst van deze kersballenactie financiert Strong Babies onderzoek naar oa. vroeggeboorte.

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Dagelijks overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. 10 baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap. We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren.

Meer informatie over de digitale kerstboom is te vinden op de website:

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.