Scrapbooking – een scrapbook maken als hobby

Een hele grote hobby van mij is Scrapbooking. Als mensen vragen wat dat is antwoord ik meestal met: “Een Engelse manier van je foto’s inplakken met vrolijke papiertjes, knoopjes, lintjes, stickertjes noem het maar op.” Het is als het ware een heel kunstwerk om je foto’s heen. Compleet met een stukje ‘Journaling’, de tekst die je op verschillende manieren toevoegt. Daarbij kun je ook memorabilia toevoegen zoals toegangskaartjes, muntjes, schelpjes, bloemetjes etc. Als basis wordt er op vellen van 12 bij 12 inch gewerkt, maar er bestaan tal van soorten mini albums die je al dan niet zelf maakt.

layout scrapbook
scrapbooking
scrapbooking

Scrapbooken

Later ben ik dit gaan uitbreiden met Craften. Allerlei houten en kartonnen spullen verven en ook deze versieren met vrolijke papiertjes, knoopjes, lintjes, bloemetjes, letters als jdgh etc. Hieronder een tissuedoos, theedoos en adventkalender.

tissuedoos
scrapbooking
adventkalender hout

Ik heb heel wat workshops gevolgd en ben zelfs weekendjes weggeweest om met heel veel andere dames (99%) gezellig samen te croppen. ( Gezamenlijk in 1 ruimte aan de slag met je scrapbook project en elkaar inspireren). Wat een technische termen he! Noem het maar gewoon knippen en plakken, verven en kliederen, sensopathisch spel voor oudere mensen, knutselen, creabea. Geef het een naam en iedereen snapt wat je bedoelt.  Scrapbooken dus.

Hobbymax.nl

Heerlijk ontspannen

Ik vind scrapbooking heerlijk om bij te ontspannen en als ik er echt voor ga zitten is mijn bureau een puinhoop, ben ik uren in mijn element en helemaal ontspannen. De tijd vliegt voorbij en er ontstaan de mooiste ( vind ik zelf) creaties.

hello kitty doos

In dit doosje bewaart onze dochter bijvoorbeeld haar haarelastiekjes en speldjes.

adressenboek

En dit is ons adressenboek. En ik heb nog veel meer gemaakt met scrapbooken, maar dat komt in de loop der tijd nog wel eens voorbij 🙂

Lees ook deze blogs

Footer1

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.