Skip to Content

Origineel cadeau kind 5 jaar – een blog met tips

Het is altijd een uitdaging om het perfecte cadeau te vinden voor een kind, vooral als ze vijf jaar oud worden. Terwijl speelgoedwinkels vol liggen met de nieuwste trends en populaire items, willen veel ouders iets vinden dat niet alleen leuk is, maar ook educatief en stimulerend voor hun kind. Als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een kind van 5 jaar, ben je hier aan het juiste adres! Hier zijn enkele creatieve en unieke cadeau-ideeën die zowel ouders als kinderen leuk vinden.

avontuurlijke speelsets

Origineel cadeau kind 5 jaarAvontuurlijke speelsets

Kinderen van deze leeftijd zijn vaak gefascineerd door avontuur en verbeelding. Overweeg een avontuurlijke speelset zoals een piratenschip, een prinsessenkasteel, keukenspeelgoed of maak een boomhut in de tuin. Fantasy Forts zijn ook tof om te geven. Deze sets stimuleren het rollenspel en bevorderen de verbeeldingskracht van het kind.

Natuurlijk zijn typische rollenspel items als een houten speelkeuken, dokterspeelgoed en Bosch speelgoed ook heel gaaf om te geven aan een vijfjarige.

Wetenschaps- en experimenteerset

Voor de kleine wetenschappers in spe is een wetenschaps- en experimenteerset een geweldig origineel cadeau voor een kind van 5 jaar. Hiermee kunnen ze experimenteren, ontdekken en leren over verschillende wetenschappelijke principes op een leuke en interactieve manier.

 • SES Creative Experimenteerdoos
 • VTech Mijn Eerste Microscoop
 • 4M Kidzlabs – Solar System
 • Kijk hier voor educatief speelgoed
kunst en knutselmateriaal origineel cadeau kind 5 jaar (7)

Origineel cadeau kind 5 jaarKunst- en knutselmaterialen

Creativiteit is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. En perfect voor als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een kind van 5 jaar. Voor zowel jongens als meisjes is er enorm veel te vinden op creatief gebied. Geef een set met diverse kunst- en knutselmaterialen zoals verf, kwasten, klei, stickers en glitter. Kijk vooral bij merken als Crayola, SES, Play-DOH en Totum. Hiermee kunnen kinderen hun artistieke talenten ontdekken en ontwikkelen.

bouwsets en puzzels origineel cadeau kind 5 jaar

Bouwsets en puzzels

Bouwsets en puzzels zijn uitstekende cadeaus voor kinderen van 5 jaar oud. Ze helpen bij het verbeteren van de fijne motoriek, het probleemoplossend vermogen en de concentratie van het kind. Kies voor bouwsets zoals LEGO, houten speelgoed of magnetische tegels voor urenlang bouwplezier. Veel van deze sets zijn ook te koop als kleine sets waardoor je verschillende uitbreidingen kunt vragen om zo tot een groot geheel te komen. En kinderen van vijf jaar oud zijn ook behoorlijk creatief om een en ander met elkaar te combineren!

buitenspeelgoed vijf jarigen

Origineel cadeau kind 5 jaarBuitenspeelgoed

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook goed voor de lichamelijke ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Voor actieve kinderen is buitenspeelgoed een geweldig cadeau. Denk aan een springtouw, een bal, een step of een kinderfiets. Maar ook voor rustige kinderen zijn er originele cadeau tips rond 5 jaar. Wat dacht je van stoepkrijt, een kriebelbeestjes ontdeksetje of bellenblaas.

 • Kinderstep
 • Waboba Bal (voor op het water)
 • Springtouw met lichtjes
 • Kijk hier voor meer buitenspeelgoed
boeken en voorleesverhalen origineel cadeau kind 5 jaar

Boeken en voorleesverhalen

Boeken voor kleuters zijn altijd goed. Door elke dag 15 minuten voor te lezen krijgen de kinderen een grote woordenschat wat hun weer helpt met het leren lezen straks in groep 3. Er zijn heel veel boeken geschikt voor kleuters. Kies je voor een prentenboek of voor een voorleesboek? Een boek vol humor, wijsheid of gedichten? Verhaaltjes voor het slapen gaan of al een boek vol informatie. Of misschien al een boek om eerste letters te leren. Alles kan en is leuk!

 • Het grote voorleesboek voor kleuters door Marianne Busser en Ron Schroder
 • ‘De Gruffalo’ door Julia Donaldson
 • ‘Dikkie Dik: Het grote avonturenboek’ door Jet Boeke
 • Kijk op StoerLeesVoer voor Boekentips
muziekinstrumenten origineel cadeau kind 5 jaar

Origineel cadeau kind 5 jaarMuziekinstrumenten

Als je een kleine muzikant in huis hebt, overweeg dan om een muziekinstrument cadeau te geven zoals een keyboard, een tamboerijn, een xylofoon of een kindergitaar. Muziek is een geweldige manier om creativiteit, expressie en ritmegevoel te stimuleren.

origineel cadeau kind 5 jaar

origineel cadeau kind 5 jaarVerlanglijsten

Bovenstaand hebben we al flink wat inspiratie gedeeld als je op zoek bent naar een origineel cadeau voor een kind van 5 jaar. Kijk bij deze blogs voor heel veel speelgoedtips!

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.