Skip to Content

Play-Doh Super Kleurrijk Café, een vrolijke klei speelset

Sensomotorisch speelgoed is jaren lang een ondergeschoven kindje geweest binnen een geaccepteerd spelaanbod. Gelukkig leren we steeds meer over deze belangrijke manier van spelen. Heel simpel gezegd is het spelen waarbij je zintuigen geprikkeld worden. De vingers mogen verschillende texturen voelen, texturen die weer anders reageren. Denk aan klei, speelzand, slijm, speelrijst, speelerwten, sensobags, gips en wat je maar kan bedenken. Ook voor volwassenen is dit een heerlijke manier om te ervaren en ontprikkelen. Want hoe lekker is het om je vingers in een lekker potje Play-doh te steken? Wij mochten Play-Doh Super Kleurrijk Café testen in huis, en niet alleen mijn dochters zijn los gegaan met deze vrolijke set.

Play-Doh Super Kleurrijk Café

Speelset: Play-Doh Super Kleurrijk Café

Laat je verbeelding de vrije loop met deze Play-doh super kleurrijk café speelset! Met deze caféspeelset kunnen kinderen creatieve Play-Doh-drankjes maken op hun manier. De speelgoedkoffiemaker vult de mokken met kleurrijke Play-Doh-boetseerklei en draait en verplaatst ze naar het toppingstation, waar nepslagroom wordt toegevoegd. Maak ook talloze kleurrijke Play-Doh-zoetigheden met de koekjes-, cupcake- en donutvormpjes en leg ze op de etagère. Of kinderen nu koffie, thee of frappés maken van Play-Doh of nepsmoothies, deze set geeft de kleine barista’s veel speelplezier. Bij dit Kitchen Creations-drankjesspeelgoed voor kinderen vanaf 3 jaar horen ook 8 potjes Play-Doh-boetseerklei en 20 accessoires om hun verbeelding extra kleur te geven.

items kleiset

Wat kan je ermee?

  • Cafétje spelen: kinderen kunnen doen alsof ze hun eigen café runnen! Met de speelgoedkoffiemaker maken ze Play-Doh-koffie, -thee en andere kleurrijke nepdrankjes
  • Vullen, draaien en toppings: vul een beker bij het vulstation, zie hoe hij draait en verplaatst naar het toppingstation waar nepslagroom van Play-Doh wordt toegevoegd
  • Banketbakkertje spelen: kleine, toekomstige barista’s kunnen koekjes, donuts, cupcakes en meer van Play-Doh maken. Stal ze uit op de etagère, die ook verwijderbare vormpjes heeft om nog meer nepbanket te maken.
  • Drankjes to go: deze keukenset van Play-Doh bevat 2 mokken, 4 doorzichtige bekers en 2 doorzichtige deksels om te doen alsof je hete drankjes en frappé meegeeft. Zet de nepdrankjes-to-go in de tray om mee te nemen .
  • 8 potjes, 20 accessoires: deze Play-Doh Super Kleurrijk Café set voor creatief spelen bevat klassieke potjes Play-Doh-boetseerklei van 56 gram in kleuren zoals roze, bruin en wit en 2-kleurenpotjes zoals paars-blauw (bevat tarwe) .

Wat vinden wij ervan?

Alleen al door de doos werden mijn dochters helemaal wild. Play-doh heeft die magische uitwerking. Klei is al erg geliefd maar in zo’n gigaset is het nog net iets leuker. Als volwassene kost het me altijd iets meer moeite om zo’n set erbij te pakken. Waarom? Het neemt vaak ruimte in en het kan wat lastig schoonmaken zijn. Ik ben meer van klei en enkele kleine accessoires. Maar eerlijk is eerlijk, deze Play-Doh Super Kleurrijk Café speelset is echt wel tof. Op de koffie- en ijsmachine na zijn het geen gigantische items. En het maakt prima schoon.

Je hebt enkele items om in elkaar te zetten bij de Play-Doh Super Kleurrijk Café speelset, wat prima lukt. Je hoeft geen stickers te plakken, daar ben ik blij om! Ik heb overigens de set onder schooltijd in elkaar gezet zodat de meiden direct uit school konden beginnen. Een hendel van de linkerkant van de ijsmachine loopt niet helemaal soepel maar dat is te verhelpen door het een beetje te schuiven voor gebruik. Verder verloopt alles soepel en is het in elkaar zetten een klusje van enkele minuten.

Bij binnenkomst gaan mijn dochters direct aan de slag. Ze maken met de Play-Doh Super Kleurrijk Café speelset de lekkerste koffies voor me, de vrolijkste donuts en heerlijke koekjes. Als ik naar hun mening vraag klinkt er een volmondige: “heeeeel leuk”.

Is Play-Doh Super Kleurrijk Café een leuk cadeau?

De set is superveelzijdig en er zit veel klei bij. Je hebt grotere items en gewoon kleine dingen. Mijn jongste dochter van 4 en mijn oudste van 9 spelen er beide graag mee. De oudste maakt echt de lekkerste koffies voor me en de mooiste donuts. En de jongste is vooral poepkoekjes aan het maken en plasijsjes. Ja die fase is actief. En ook ik waag een poging om een lekkere slush te maken. Zoals altijd met Play-doh lukt het ons niet zoals op de verpakking staat, maar dat geeft helemaal niet. De Play-Doh Super Kleurrijk Café is leuk voor jong en oud en daarom een prima cadeau om te geven.

Een leuk extraatje is ook de beker onder de koffie- en ijsmachine, die schuift opzij als je op een knopje klikt. Dit effect vinden mijn dochters prachtig. En ook de kleibakjes met duo-kleuren zijn vrolijk en al tof. Met sommige kleisets hebben we de regel dat we kleuren niet mengen. Achteraf hebben mijn dochters namelijk altijd spijt als ze een bakje openen wat helemaal gemixt is. Maar met deze mag het zeker wel. De Play-Doh Super Kleurrijk Café is namelijk een vrolijke en bonte set die iedereen blij zal maken.

Deze set was genomineerd speelgoed van het jaar 2022

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.