Dit zijn 5 musthaves voor schoolgaande kinderen!

Na de zomervakantie breekt er weer een nieuw schooljaar aan. Wellicht gaat je kind voor het eerst naar school en dat is best een spannende periode voor zowel ouder als kind. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding en hierbij hoort ook het aanschaffen van een aantal items zoals bijvoorbeeld een rugtas. Welke items zijn nog meer echte musthaves voor schoolgaande kinderen, dat lees je hieronder.

musthaves voor schoolgaande kinderen stoere jongens rugzak
een stoere jongensrugzak

Een leuke en praktische rugtas

Een rugtas is zeker een belangrijke musthave voor schoolgaande kinderen. Tegenwoordig heb je heel veel keuze en dat maakt het niet per se makkelijker. Voor een kind dat naar de basisschool gaat is het in ieder geval belangrijk dat er in de rugtas minstens een lunchtrommel, snackbox en beker in past. Soms moeten er ook nog gymspullen bij of geef hier eventueel een extra tas voor mee. Zorg ook dat de rugtas verstelbare schouderbanden heeft, zo kan de rugtas meegroeien met je kind. Let er ook op dat je een rugtas kiest die in de wasmachine kan, grote kans dat er wel eens een drinkbeker gaat lekken. Voorzie de rugtas en ook bijvoorbeeld het jasje van je kind van instrijklabels, dit is vooral erg handig wanneer je kind snel iets kwijtraakt.

Bij de kleuters is een kleine tas meestal nog wel groot genoeg. Tenzij je een actieve knutselaar hebt. Zorg dan dat er minstens een A4tje in de tas past!

Mepal
Lunchtrommel van Mepal

Musthaves voor schoolgaande kinderen – Ruime lunchtrommel

Koop een ruime lunchtrommel en het liefst ook nog één met meerdere vakjes. Heb je een lunchtrommel met meerdere vakjes dan kun je ook een keer wat extra’s meegeven naast de boterhammen zoals snoepgroente, een knijpfruitje of blokjes kaas. Ga voor een lunchtrommel gemaakt van een stevig materiaal zoals RVS of kunststof dat tegen een stootje kan. De tip voor deze musthave voor schoolgaande kinderen: Let er op dat je een lunchtrommel koopt waarbij de deksel door je kind makkelijk open en dicht te maken is.

Voor het tien uurtje heb je daarnaast nog een fruitbakje nodig. Zorg dat je bij fruit als een kiwi, aardbeien ook een lepel/vorkje in het bakje kunt doen. Niets is zo belangrijk als kinderen het zelf te laten doen, maar zeker bij de kleuters is er vaak niet voldoende pauzetijd om zelf mandarijntjes te pellen. Zeker niet als je een kind hebt dat alle witte draadjes er af pielt.

Lees ook dit artikel met makkelijke gezonde lunchtrommel

Een goede drinkbeker

Niks is zo vervelend als een lekkende drinkbeker. Een echte musthave voor schoolgaande kinderen: koop een drinkbeker met een deksel die goed afsluit en ook makkelijk door je kind eraf en erop te draaien is. Kies bijvoorbeeld voor een drinkfles met rietje of een speciale antilekbeker die veel merken inmiddels in het assortiment hebben.
De waterflessen met geuren of smaakjes zijn enorm populair tegenwoordig. Veel scholen zijn blij als kinderen duurzame verpakkingen meekrijgen naar school. Geen plastic verpakking, drinkpakjes met rietjes maar gewoon drinkbekers met drinken.
Wist je trouwens dat veel scholen geen melkplan meer hebben?

musthaves voor schoolgaande kinderen Nieuwe herfstschoenen
Herfstschoenen met sneakers en regenlaarzen

Makkelijke en comfortabele schoenen

Het is verstandig om voor school makkelijke en comfortabele schoenen aan te schaffen. Is je kind nog jong en kan hij of zij nog geen veters strikken, koop dan vooral instapschoenen of schoenen met bijvoorbeeld klittenband. De musthave voor schoolgaande kinderen is om niet de mooiste schoenen mee te geven! Kies ook schoenen die je eventueel makkelijk in de wasmachine kan doen of waar je even met een doekje overheen kan gaan, grote kans namelijk dat je kind regelmatig met vieze schoenen thuiskomt.

Vraag trouwens wat het beleid op school is met gymschoenen. Vaak mogen schoenen met een zwarte zool niet, of wordt er bij de kleuters nog aangeraden om op blote voeten te gymmen.

Op sommige scholen, zoals Montessori scholen, wordt er op school op pantoffels/ binnen slippers gelopen.

Paar goede regenlaarzen en regenjas

Het kan in Nederland soms flink regenen en daarom is het geen overbodige luxe om goede regenlaarzen en regenkleding aan te schaffen. Dit zijn musthaves voor schoolgaande kinderen vooral wanneer je kind op de fiets naar school gaat.  Voor op de fiets is het fijn wanneer een regenjas licht en ademend is, en de broek makkelijk aan te trekken is over de eigen kleding.
Regen houdt de buitenspeeltijd op veel scholen niet tegen. Er bestaat niet zoiets als slecht weer, wel zoiets als slechte kleding. Kinderen willen nu eenmaal in plassen stampen en lol maken met elkaar.

Zorg ook dat je regenlaarzen koopt van een goede kwaliteit, zodat je zeker weet dat ze tegen een stootje kunnen.

Musthaves voor schoolgaande kinderen – nog een paar dan

  1. Etui: Een etui is handig om pennen, potloden, gummen, markeerstiften en andere schrijfbenodigdheden georganiseerd te houden. Zorg ervoor dat de etui stevig is en voldoende vakjes heeft om alles op te bergen. Hij moet niet te groot zijn dat hij niet meer in de la past.
  2. Agenda of planner: Een agenda of planner kan kinderen helpen bij het organiseren van hun taken, huiswerk en buitenschoolse activiteiten. Het helpt hen om deadlines en belangrijke datums bij te houden. Op de basisschool is een agenda vaak pas nodig vanaf groep 8.
  3. Zakdoekjes: Het is altijd handig om een pakje zakdoekjes in de rugzak te hebben voor het geval het kind een loopneus krijgt.
  4. Extra set kleding: Vooral voor jongere kinderen is het handig om een extra set kleding in de rugzak te hebben voor het geval ze een ongelukje hebben of per ongeluk morsen.

Deze bovenstaande items zijn stuk voor stuk echte musthaves voor schoolgaande kinderen.

Lees ook:

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.