Zelf haar knippen kind – een blog met tips

Zelf haar knippen kind, veel ouders kiezen hiervoor sinds ze tijdens de lockdowns gemerkt hebben dat je het ook prima zelf kunt doen. Het spaart een hoop geld uit en voor sommige kinderen is het ook qua prikkels een heel stuk fijner als een vertrouwd iemand de haren knipt. In deze blog tips om zelf de haren te knippen van je dochter en zoon.

zelf haren knippen kind. Dochter en zoon. Peuter en kleuter, Jongen en meisje. En ja zelfs de haren van je man kun je met de tondeuse doen!
Afbeelding van  jacqueline macou via Pixabay 

Haren knippen kind wat heb je nodig?

Voor het zelf haren van je kind knippen is een goede schaar en kam genoeg. Maar voor korte kapsels heb je een tondeuse nodig. Zo krijg je een mooi kort koppie. Gelukkig zijn er een hoop tondeuses te vinden met een goede schaar en kam erbij! Wij hebben een setje van Walh gekocht. Niet al te duur, maar toch erg goed! Verder is een waterspray handig. Daarmee kan je het haar nat maken. Denk ook aan een handdoek voor om de nek en een laken om de ervoor te zorgen dat de haren niet in de kleding gaan zitten.

Voor lang haar heb je een goede kam nodig, en haarclips.

tondeuse jongen
Afbeelding van LillyCantabile via Pixabay 

Waar ga ik haren knippen kind?

De ruimte is niet zo belangrijk. Het is veel belangrijker dat je een goede stoel hebt. Je wil niet gebukt staan om het haar te knippen en je moet een goed overzicht hebben op de haren boven op het hoofd. Kan je het niet goed zien, dan heb je kans dat je scheef gaat knippen. Daarnaast is het fijn om een tafeltje of aanrecht dichtbij te hebben. Hier kan je alle spullen op neerleggen. Verder moet je ervoor zorgen dat je goed om je kind heen kan lopen. Je wil alle hoeken goed kunnen bereiken!
Heb je een goede stevige houten tafel, laat je kind daar dan op gaan zitten! Zelf haren van je kind knippen is zo fijn voor je rug!

Kijk filmpjes op YouTube met kniplessen!

Voordat ik begon met knippen heb ik op YouTube filmpjes bekeken met uitleg. Je hebt een hoop filmpjes waar ze stapje voor stapje uitleggen hoe je het moet doen. Erg handig! Ik heb er vijf bekeken hoe ik zelf haren van je kind knippen kan, zodat ik zeker wist dat ik niks zou vergeten. Ook tijdens het knippen keek ik zo’n filmpje terug. Dit filmpje is een aanrader.

Nat vs droog haren knippen kind

zelf haren knippen kind. Dochter en zoon. Peuter en kleuter, Jongen en meisje. En ja zelfs de haren van je man kun je met de tondeuse doen!

Het is heel belangrijk dat het haar droog is als je de tondeuse erin zet. Dit staat ook aangegeven in de handleiding van de tondeuse. Krult het haar van jouw kind erg? Dan kan je bij droog haar beter zien hoeveel je ervan af haalt. Maak je het nat dan kan het opeens een stuk korter zijn wanneer het opdroogt. Zelf haren van je kind knippen werkt het lekkerst met nat haar.

zelf haren knippen kind. Dochter en zoon. Peuter en kleuter, Jongen en meisje. En ja zelfs de haren van je man kun je met de tondeuse doen!

Was het haar vooraf het haren knippen bij kind

Zorg ervoor dat het haar schoon is voordat je zelf de haren van je kind knippen gaat. Dat knipt en kamt een stuk fijner. Ook je tondeuse gaat je dankbaar zijn. En je kind ook! Bij lang haar kun je er wat anti klit* spul of haarverzorging in doen zodat de fijne kam er makkelijker door heen gaat.

Tablet aan en gaan

Veel kinderen vinden het lastig om een lange tijd stil te zitten. Ik heb over het kapsel van mijn zoon zo’n drie kwartier gedaan. Kinderen zitten een stuk beter stil wanneer ze naar een filmpje mogen kijken. Knipt toch een stuk makkelijker! Ga je zelf haren van je kind knippen? Doe de tablet aan!

Bij lang haar kan het soms zelfs langer duren. Neem tussendoor even pauze. In het begin moeten de kinderen goed hun kin naar beneden doen en dat vinden ze op een gegeven moment niet meer fijn. Even de benen strekken tussendoor is fijn voor je kind, maar ook voor jouw!

geknipt haar
Foto door Sharon McCutcheon op Unsplash

Zelf haren knippen kind bij je dochter of zoon met lang haar

Heb je een kind met lange haren dan is het aan te raden om haarklemmen te gebruiken. Zo voorkom je dat het haar valt naar de haren die je wil knippen. En maakt het overzichtelijk. Knip liever iets te weinig af dan teveel! Succes!

Heb jij de haren van jouw kind al zelf geknipt? Ik ben erg benieuwd hoe dat is gegaan. Laat je het mij weten? Ik wens je veel succes!

Vind je het toch eng om direct uit te proberen met de haren van je kind, dan kun je altijd nog een oefenhoofd bestellen!

Lees ook deze blogs

Footer1
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.