Skip to Content

Waarom een dagboek bijhouden tijdens de zwangerschap of andere weg?

Als nieuwbakken moeder realiseerde ik me hoe waardevol het bijhouden van een dagboek was tijdens mijn zwangerschap en het eerste jaar van mijn baby. Het is een tastbare herinnering aan een onvergetelijke periode in ons leven. Ik hield tijdens mijn zwangerschap een dagboek bij waarin er duidelijk gesproken werd over vader en moeder. Maar tegenwoordig zijn er zoveel meer soorten gezinssamenstellingen. Voor regenboogouders is het nu ook mogelijk om een dagboek bij te houden tijdens de zwangerschap of andere weg, van de komst tot de baby, tot aan het eerste jaar!

Bijhouden van een dagboek tijdens de zwangerschap of andere weg

Het bijhouden van een dagboek biedt ouders de mogelijkheid om hun gedachten, gevoelens en ervaringen vast te leggen. Elke dag zijn er nieuwe ontdekkingen en wonderen die ze kunnen vastleggen. Het bijhouden van een dagboek tijdens de zwangerschap is mooi om de groeiende buik vast te leggen en andere veranderingen die je voelt in je lichaam. Het is fascinerend om te zien hoe een vrouwenlichaam zich aanpast en hoe de baby groeit.

Maar wat als jullie ouders worden van een kindje waar je niet bewust de zwangerschap van hebt beleeft? Bijvoorbeeld omdat je een koppel van twee vaders vormt. Of omdat je een baby via pleegzorg of adoptie hebt gekregen. Daar heeft Pink Parents wat op bedacht met hun Welkom klein wonder, invulboek voor moderne gezinnen!

Welkom klein wonder een genderneutrale en LHBTIQ+ vriendelijk dagboek voor moderne gezinnen

Welkom klein wonder’ is een babyboek wat speciaal ontwikkeld is voor LHBTIQ+ personen en koppels. Het dagboek is zo ontwikkeld dat deze past bij iedere gezinsvorm en wijze waarop een LHBTIQ+ gezin gerealiseerd kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan twee vaders, twee moeders, queer-, transgender- non-binaire ouders die via een eicel- of zaaddonor, draagmoeder, co-ouderschap, pleegzorg, adoptie of andere manier een kindje krijgen. In dit dagboek wordt daarom niet gesproken over de zwangerschap maar over de komst van het kindje.

In het dagboek voor regenboogouders kun je schrijven over de speciale momenten die je wellicht met je partner(s) deelt, zoals de eerste schopjes of het eerste moment dat je de baby ziet. Deze intieme ervaringen creëren een sterke band tussen opvoeders en zijn mooie momenten om voor altijd te koesteren.

Het dagboek fungeert ook als een bron van steun. Je kunt jouw ervaringen delen met andere regenboogouders in online communities of met vrienden en familie. Het is geruststellend om te weten dat je niet alleen bent in je reis als regenboogouder.

De bevalling en eerste ontmoeting met de baby

Tijdens de bevalling en de eerste ontmoeting met je baby kunnen emoties overweldigend zijn. Het dagboek bijhouden geeft je de mogelijkheid om al die gevoelens van vreugde, angst en liefde vast te leggen.

Een extra onderdeel in dit dagboek voor regenboogouders is dat kraamvisite er ook in kan schrijven. Geen traditionele twee opa’s en oma’s ruimte, maar gewoon voor iedereen die bijzonder is voor de regenboogouders. En of je eerste ontmoeting met de baby nu is via een bevalling waar je deel van uit maakte, of een andere manier. Bijzonder is het voor alle ouders!

Mijlpalen en afspraken in een dagboek bijhouden

Na de komst van je baby is het dagboek een waardevol hulpmiddel om alle mijlpalen en ontwikkelingen bij te houden. Van de eerste lachjes tot de eerste stapjes, ik wilde geen enkel moment missen.

Het bijhouden van een dagboek hielp mij om de tijd bewust te ervaren en te waarderen. De dagen vlogen voorbij en mijn dochter groeide zo snel. Het dagboek herinnerde me eraan om elk moment te koesteren en te genieten van elke fase.

Gezichtsuitdrukkingen, uitspraken bijhouden in een dagboek

Het bijhouden van een dagboek helpt je ook om de kleine details te onthouden die je anders zou vergeten. De schattige uitspraken, de grappige gezichtsuitdrukkingen en de ondeugende streken van jouw baby. Dit dagboek voor regenboogouders is geschikt vanaf het moment dat je weet dat er een baby komt tot baby’s eerste verjaardag.

Het dagboek is ook een plek waar je jouw dromen en hoop voor de toekomst kan vastleggen. Je kan schrijven over je wensen en verwachtingen voor je kind.

Mooi voor later een dagboek voor regenboogouders

Bovendien is het dagboek een prachtige manier om herinneringen door te geven aan jouw kind. Wanneer je baby ouder wordt, kan je het dagboek tevoorschijn halen en samen met hem of haar door de pagina’s bladeren.

Het dagboek voor tijdens de zwangerschap en de komst van je baby en daarna is een geweldige manier om je creativiteit te uiten. Je kan foto’s, tekeningen en andere herinneringen toevoegen om het dagboek nog persoonlijker te maken.

Kortom, het bijhouden van een dagboek tijdens je zwangerschap, de komst van je baby en het eerste jaar is een prachtige en waardevolle ervaring. Het is een manier om herinneringen vast te leggen, te reflecteren, te groeien en te genieten van het moederschap. Koester elk woord dat je in het dagboek schrijft en kijk uit naar de dag dat je het met trots aan je kind kan geven.

Specificaties Welkom klein wonder

Auteur: Pink Parents | Aantal pagina’s: 90 pagina’s inclusief omslag | Formaat: 210 mm x 210 mm | Kleur: Wit met vrolijke regenboogjes | Materiaal: Dubbelzijdig gedrukt op stevig papier waar met iedere pen/potlood gemakkelijk op geschreven kan worden. Meer informatie vind je hier*

bijhouden van een dagboek welkom klein wonder genderneutraal babyboek

Winactie Dagboek voor regenboogouders

Namens Pink Parents mag ik het dagboek, welkom klein wonder, weggeven aan een van mijn volgers. Ken jij of ben jij een LHBTIQ+ persoon en/of koppel? Laat dan een reactie achter onder deze blog!

  • Laat hieronder een reactie achter met een geldig emailadres
  • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Kijk snel op de pagina winacties want er lopen heel wat winacties momenteel!

Heb jij een dagboek bijgehouden tijdens de zwangerschap of tijdens het wachten op de komst van je baby?

Lees ook deze bijzondere dagboek om bij te houden

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anja jager

Wednesday 21st of June 2023

leuk ik loot graag mee

Anouk

Friday 16th of June 2023

Wat mooi dat dit boekje gemaakt is. Ik maak graag kans om het cadeau te geven 🌈

Manuel

Sunday 11th of June 2023

Dit zou een geweldig dagboek voor mijn nichtje zijn! Het is nog niet zover maar zij en haar vriendin willen wel graag kinderen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.