Skip to Content

Wobs winterhandschoenen voor aan het stuur – een uitvinding!

Buiten is het koud en guur! De dagen worden alsmaar kouder en natter en je ziet steeds minder mensen op de fiets simpelweg omdat het geen lekker weer is. Koude handen op de fiets als je weer eens je handschoenen bent vergeten of natte handen als het heel hard giet en je handschoenen doorweekt zijn. Vanaf nu is dat verleden tijd! Warm on Bikes kan nu met de fietswanten van Wobs. En speciaal voor de herfsthop een winactie en kortingsactie!

Warm on Bikes met fietswanten van Wobs

Een tijdje terug kwam er iemand bij mij wat ophalen en die had een soort van zakken op haar stuur zitten. Ik vroeg haar wat het was en ze vertelde mij dat ze heel blij was met haar fietswanten van Wobs. Hierdoor had ze altijd warme droge handen op de fiets. Nieuwsgierig als ik was ging ik gelijk opzoeken om hier meer informatie over te vinden. En wat schetste mijn verbazing het kantoor van de fietswanten van  Wobs ligt op een steenworpafstand van ons huis dus een afspraak om kennis te maken en meer hierover te horen was snel gemaakt!

Wobs
Wobs
winterhandschoenen

Waarom Wobs?

Hester is de oprichtster van Wobs. Na ruim 20 jaar bij Unilever te hebben gewerkt en ook nog wat jaren voor TNO ging zij met het hele gezin naar Shangai in verband met het werk van haar man. Het eerste wat haar daar opviel was dat iedereen daar brommer rijdt en dat ze met een soort kappen, van sky met ruw vilt van binnen, rijden op het stuur om de handen te beschermen tegen de kou in de winter. Ze besloot wat stofjes te kopen op de markt en ging aan de slag met wat demomodellen. Deze verkocht Hester op de Amerikaanse school op de Christmas Fair en daar werden ze enthousiast ontvangen door ouders uit Amerika en Denemarken onder andere.

In 3 jaar Shanghai heeft zij haar ideeën verder uitgewerkt en ging zij op naar een fabriek die dit voor haar kon maken. Helaas kwam zij veel fabrieken tegen met slechte arbeidsvoorwaarden en kinderarbeid. Uiteindelijk vond zij een fabriek die ook de kleren van onder andere Olily maakt.

Wobs
winterhandschoenen
Wobs

Groen ontwikkelen

winterhandschoenen

De fabriek waar de fietswanten van Wobs worden gemaakt heeft het label Waste2wear. Dit houdt in dat al haar producten van gerecyclede plastic flessen worden gemaakt.

Ook de tas waar de Wobs in verkocht worden is biologisch afbreekbaar en de instructie is gemaakt op gerecycled papier.

Als logo koos zij voor een wombat, dit is een heel klein pluizig beestje met een buidel als een kangaroe waar het kindje veilig warm geborgen zit. Dit gevoel wil Hester de mensen ook geven als zij aan het fietsen zijn in de kou.

Wobs

Ook de binnenkant is voor een groot deel gerecycled waardoor het echt een top product is voor iedereen die verantwoord met het milieu om wil gaan!

Er bestaan verschillende soorten fietswanten van Wobs. Zo is er een type voor kinderen en een type voor volwassenen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende designs!

Wobs bevestigen op je fiets

De fietswanten van Wobs zijn heel makkelijk te bevestigen op je fiets en elke set heeft 4 tie ribs. Een set voor dit jaar en 1 set voor volgend jaar. Ook zit er een duidelijke beschrijving bij.

Wobs
winterhanschoenen
winterhandschoenen

De kinderwobs (links) zijn met een plaklaag dicht te plakken om het stuur heen. De volwassen Wobs hebben een extra klittenband om rem en versnellingskabels mee te bevestigen op zo’n manier dat er geen wind doorheen komt.

Wobs

Leg voordat je begint met bevestigen de Wobs goed voor je neer. Ze moeten licht naar binnen buigen en de klittenband sluiting moet naar beneden. Het Wobs label is aan de buitenkanten.

Wobs

Allereerst doe je een kabel op het roze gedeelte tussen het klittenband, de tweede kabel doe je halverwege het klittenband. Daarna bevestig je de tie rib en vervolgens trek je alles goed aan. Nu zit je Wobs stevig op je stuur vast en kan er geen wind meer door naar binnen.

Wobs

Zoals je ziet zit je handvat nu lekker warm en het klepje om hem dicht te doen bovenaan.  

De Wobs heeft duidelijke reflectoren om extra veilig te kunnen fietsen in het donkere weer!

Je vindt ze in de webwinkel van Warmonbikes.

Footer4 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Liesbeth

Wednesday 2nd of November 2016

Oooohh dat is fijn! Ik heb alleen in het weekend een auto en fiets dus naar mijn werk en de winkels etc.... dit zou ideaal zijn. Handschoenen vergeet ik altijd of raak Ik krijg :( ik zou gaan voor Stars black and white!

Nadia

Tuesday 1st of November 2016

Hophophop...nu ben ik op jouw leuke blog gehoppeld. ? Ik heb Wobs een keer bij collega's gezien maar dacht toen dat het DIY's van oude handschoenen waren. Maar nee, je kunt ze gewoon kopen. Ik zou Urban Black gaan, af en toe fietst mijn man met mijn fiets.

Manon

Tuesday 1st of November 2016

Ik zou heel graag de volwassen versie winnen voor de bakfiets! het zou het fietsen met 2 kinderen en de boodschappen (en zónder trapondersteuning ;) ) een stuk fijner maken! en papa, die ze vaak bij de oppas brengt, moet er ook mee rijden, dus de urban black of urban navy zou tof zijn!

Tamara van Bodegom

Tuesday 1st of November 2016

Oh wat een uitvinding!! Lijkt me fantastisch! Meteen even gesnuffeld welke het beste bij m'n fiets passen...

Heleen

Tuesday 1st of November 2016

Oooh wat ziet dat er geweldig uit, wat een idee! Ik ben een echte koukleum... Ja, ik ding dus graag mee! Voor de Limited Edition Ethnic Mongolian, Supermooi!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.