Madurodam Winterweken – een leuk uitstapje met kinderen.

De Madurodam Winterweken zijn altijd in de wintermaanden, dat is niet gek natuurlijk. Het kleinste wereldje op Nederland is een waar uitje om met kinderen te doen in de wintermaanden.

Madurodam Winterweken

Winter in Den Haag

Stiekem luister ik al weer twee maanden naar Skyradio Christmas radio.  Ja ik ben verslaafd aan de wintermaanden met alle leuke feestdagen als Sinterklaas Kerst Oud en Nieuw en winter. Een leuk uitstapje naar de Madurodam Winterweken of naar een van de vele andere winter in Den Haag uitstapjes. Daar ontkom je niet aan met kleine kinderen. Maar 6 december staat in mijn agenda geblokkeerd voor kerstversiering opruimen! Alle dozen van zolder en onze woonkamer omtoveren. Kerstmis en winter zijn ondanks dat ze koud zijn wel de gezelligste periode van het jaar. Overal lichtjes, veel afspraken met familie en vrienden, lekker eten en een warm open haard vuur. I love it!!

Tijdens de feestdagen vind ik het ook altijd fijn om er even lekker uit te gaan. Een lange wandeling langs het strand of in Clingendael zijn daarmee echte jeugdherinneringen en deze hebben we de afgelopen jaren ook gedaan met dochterlief. En met een beetje mazzel ligt er dan ook nog sneeuw.. zou het??

Natuurlijk is er ook van alles te beleven als je geen behoefte hebt om de natuur op te zoeken of eens wat anders wilt doen zoals de Madurodam Winterweken en de winter in Den Haag.

Madurodam Winterweken

Madurodam Winterweken

Voor kinderen is er natuurlijk nog veel meer te doen. Bijzonder zijn ook de Madurodam Winterweken. Van 9 december tot 7 januari is het park winters aangekleed. Het park is ook met de kerstdagen oudjaars- en nieuwsjaarsdag open. Een ideaal moment om samen met de familie de grootste miniatuurstad van Nederland te kijken. Een rondje Nederland in 1 dag. Er ligt sneeuw en er komt zelfs een Elfstedentocht!

In Madurodam wacht je een grootse nieuwe belevenis: Nieuw Amsterdam. In de spectaculaire indoor familieattractie ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet.Natuurlijk kunnen de kinderen ook nog heerlijk spelen in de speeltuin van Nijntje, spelen met water en kijken naar alle treinen. De laatste keer waren we hier in de zon, nu gaan wij er naar toe in de Winter. Ik ben heel benieuwd wat dochterlief van de Madurodam winterweken vindt. Ik neem mijn moeder, man en dochter mee, wie zou jij mee willen nemen?

Madurodam Winterweken

Lees hier ons uitgebreide verslag van ons bezoek aan Madurodam in de winter!

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

Share

18 Responses

  1. Ja klinkt super!!! En de uitslag komt op mijn dochters verjaardag. Moet voorbestemd zijn toch;). Ik ga snel delen en taggen!

  2. Wat een leuke tips! Ik kom oorspronkelijk uit Rijswijk dus veel van de deze dingen deden wij rond kerst altijd en het brengt veel herinneringen met zich mee. Madurodam blijft zeker ook erg leuk, ben er zelf in geen jaren geweest maar met een kleintje op komst zal het zeker niet lang meer duren voordat wij weer eens gaan ? Superleuke winactie. Ik ga mijn vriendinnen even taggen in je bericht!

  3. Ik zoek zeker nog een leuke kerstmarkt, helaas is den Haag voor mij al een aardig eindje rijden, al ziet het er erg mooi uit. Maar uiteindelijk zijn ze toch allemaal een beetje hetzelfde en is het vooral die kerstsfeer die het zo leuk maakt. Ik kijk er al naar uit!

  4. Wat ontzettend leuk dat je deze winterse activiteiten deelt! Ik woon niet bepaald in de buurt, maar krijg door je tips echt wel zin om die kant op te gaan!

  5. Ziet er heel gezellig uit, ik doe graag mee voor de kinderen, zullen ze prachtig vinden 🙂

    Groetjes Anneliese

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.