Skip to Content

Ravensburger 3D puzzel kerst – een gingerbread house maken

Hoewel we nu nog volop in de Sint-periode zitten, zie ik om me heen al steeds meer gezellige kerstversiering verschijnen. Elk jaar ga ik zelf pas op 6 december aan de slag om mijn huis om te toveren in kerstsferen, maar voor de Ravensburger 3D puzzel kerst van een gingerbread house maakte ik graag een uitzondering!

Ravensburger 3D puzzel kerst - een gingerbread house maken

Ravensburger 3D puzzels: al jaren een succes

Wat is een 3D puzzel kerst eigenlijk? De ‘gewone puzzels’ zijn plat, maar 3D puzzels gaan ook de hoogte in. 3D puzzels zijn al jaren op de markt. Ik kan me nog herinneren dat toen ik jong was, de eerste 3D puzzels verschenen. Ik kreeg toen een puzzel van de Big Ben. Deze puzzel was gemaakt van een soort schuimrubber. Je moest heel voorzichtig de stukjes in elkaar zetten, want anders ging het breken of past het niet zo goed.
De 3D puzzels van nu zijn vele malen mooier én beter. Dus heb je nog zo’n 3D puzzel van vroeger in gedachten, dan moet je even verder lezen hoe de puzzels van nu zijn!

Ravensburger 3D puzzel kerst - een gingerbread house maken

Een eigen gingerbread house puzzelen

Wij hadden het geluk om een Ravensburger 3D puzzel kerst van een peperkoek huisje te mogen reviewen, oftewel een ‘gingerbread house’.
Bij een ‘gewone’ 2D puzzel is de start simpel: je haalt gewoon de puzzelstukjes uit de doos en begint te puzzelen. Bij deze puzzel zit een handleiding hoe je deze in elkaar moet zetten. Er zijn 216 gewone puzzelstukjes, maar ook een aantal bijzondere stukken, zoals een dak, een basis en zelfs led-lampjes!
Zo kun je dus je eigen peperkoekhuisje maken. Superleuk om je huis mee te versieren tijdens de kerstperiode!

Onze ervaringen met de Ravensburger 3D puzzel kerst

Wij hebben ons met het hele gezin over deze puzzel gebogen. De puzzelstukjes zijn gemaakt van super stevig plastic. Totaal anders dan de schuimrubber stukjes van vroeger! Deze puzzelstukjes passen precies in elkaar en gaan niet zomaar stuk.
Je puzzelt deze stukjes eerst aan elkaar, en kunt ze vervolgens ‘omvouwen’ op de hoeken en er zo een rechthoek van maken. Daarna kun je het dak erop bevestigen.

De lampjes zijn een leuke toevoeging, vooral ’s avonds geeft het huisje dan een subtiel licht. Ook een leuk detail is dat je de onderkant van de doos * ook gebruikt bij de puzzel.
Deze Ravensburger 3D puzzel kerst krijgt nu tijdens de kerstperiode een mooi plekje in de huiskamer!

Ravensburger 3D puzzel kerst - een gingerbread house maken

Nog veel meer prachtige 3D puzzels

Ravensburger heeft nog veel meer prachtige puzzels uitgegeven in deze 3D serie. Eigenlijk is er wel voor ieder wat wils. Zo zijn er gebouwen, voertuigen én 3D puzzels voor kinderen.
Wat bijvoorbeeld te denken van een Harry Potter bus, de Arc de Triomphe of het Vrijheidsbeeld?

Voor kinderen zijn er leuke 3D puzzels in bijvoorbeeld de thema’s Trolls, paarden, L.O.L. surprise en Frozen.

Voor elk wat wils dus. De Ravensburger 3D puzzel is ook leuk als cadeautje onder de kerstboom!

gingerbread house maken

Uitgever: Ravensburger | Puzzel 216 stukjes

Kijk ook deze blogs van Ravensburger:

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.