Skip to Content

Oculus Quest, een VR bril die echt next level is

Wow. Wauw. Wow. Ja echt hoor. Het moment dat ik de Oculus Quest op mijn hoofd kreeg was mijn “mind blown”. Met de Nintendo Switch die vers in mijn huis staat was ik al zo blij. Maar nu kan ik alleen nog maar in korte krachttermen denken, zo erg ben ik nog van mijn sokken geblazen. Dit is echt VR zoals we kennen uit de films. Een wereld in onze huiskamer. Welke wereld dan ook. En dan heb ik pas de introductie gehad. Zijn jullie klaar om meer te ontdekken?

oculus

Oculus Quest

Oculus Quest is een bedrijf wat overgenomen is door Facebook. En ik snap wel waarom. Ja niks geen subtiele opbouw in deze review van mij, ik zeg het maar weer eens: Wow. Maar goed wat is het nou precies? Het is een VR bril, een beeldscherm wat je op je hoofd draagt. En vergelijk het nou niet met die kartonnen doosjes die je misschien wel kent als VR bril. Nee dit is echt next level.

Ken je de film Ready player one? Of het boek misschien, maar dit keer wil ik echt verwijzen naar de VR wereld die ze laten zien in de film. Daar zetten ze een bril op en komen zo in een geweldige VR wereld. Virtual reality, digitale werkelijkheid. Het is digitaal en voelt werkelijk. Dat is precies wat de Oculus Quest doet. Je zet het op en, wow, je bent in een andere wereld. Terwijl je thuis bent! Het is zo mooi en werkt zo snel.. je voelt al aankomen; Wow!

vr bril

Geduld

Ja ik bedoel met geduld mezelf hoor. De Oculus Quest is heel snel opgestart en klaar om te ontdekken. De demo versies spreken voor zich en nemen je snel mee in de VR wereld. Je moet de omgeving scannen, een plekje markeren en in dat plekje ga je spelen. Er zit een grid om je heen en als je uit die grens stapt dan zie je opeens weer je woonkamer in zwart wit kleuren. Zo zal je dus nooit enthousiast door je tv heen meppen of dansen. Al komen die twee dingen nog al wel eens in de buurt van elkaar tijdens een VR game. Maar geduld want de batterij is op, we hadden het bij aankomst niet opgeladen en zijn meteen de VR wereld ingedoken.

Heb ik mooi de tijd om deze blog te schrijven. Allereerst leer je hoe de controls werken van de Oculus Quest. Je hebt een bril die stevig zit en 2 handcontrols met meerdere knopjes. In een vermakelijke demo leer je blokjes pakken en stapelen, vliegtuigjes gooien, een zeppelin besturen en raketjes afschieten. Vervolgens zijn er gratis demo games zoals schieten, dansen met een robot en – mijn favoriet- op een beat blokken snijden. Een soort van guitar hero met lightsabers. Ja de nerd in mij is zo gelukkig.

oculus

Wow

Ik begin en eindig mijn blog met dit simpele en mooi evenwichtige woord: Wow. Ik ben echt onder de indruk en kan niet wachten tot de Oculus Quest weer is opgeladen en het mijn beurt is. Dit is wat ik verwacht bij een VR wereld. En er is zoveel mogelijk! Er zijn echte games, je kan het heelal in, stap in een achtbaan of ga diepzee duiken. Ook kan je films kijken en Netflix. En omdat het aan Facebook gekoppeld is kan je ook sociaal ermee zijn zoals bijvoorbeeld een party met mensen bezoeken. Of misschien zelfs hosten. En dan heb ik het nog steeds over de VR wereld. Het gebeurd allemaal vanaf je bank of vanuit de kamer waarin jij je bevind.

Het is even een uitgave maar nu we toch allemaal niet op vakantie gaan, niet uiteten gaan en veel thuiszitten is het een investering om over na te denken. Het is een ideale cadeautip ook en 100% coronaproof.

Let op er is een Oculus Quest 1 en een Oculus Quest 2 variant. Ik heb Quest 2 en ze gaan heel erg hard overal. Dan is er een variant met 64gb geheugen en een variant met 256 geheugen. Voor verdere specs lees je hier meer.

oculus

Het staat nog heel erg in het begin dus het aanbod is nog groeiende. Beat saber is echt favoriet maar het boksen was ook erg tof. De achtbaan stimulator is erg heftig en laat je echt duizelen. Ik ben erg benieuwd naar alle ontwikkelingen die nog gaan komen. Let wel op met kinderen, het is echt indrukwekkend en heftig. Leuk is ook dat je het beeld van de Oculus Quest kan streamen naar de tv, telefoon of ander beeldscherm. Dan kan de ander gewoon meekijken.

Kijk ook deze blog voor de gaafste gadgets

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.