Ray’s Comic Series-puzzels – een nieuwe serie van Ravensburger

De herfst is volop bezig, het voelt af en toe als winter. Kijk jij ook met weemoed terug naar afgelopen zomer? Ray’s Comic Series-puzzels helpt je om dat vakantiegevoel nog een beetje terug te halen! Ik houd enorm van puzzelen als het buiten donker, nat en koud is. In de wintermaanden kan ik echte winterpuzzels wel waarderen, maar nu geniet ik nog enorm van deze vrolijke zomerse plaatjes. Ik laat je graag twee van de nieuwste puzzels zien die Ravensburger heeft uitgegeven in deze serie.

Ray's Comic Series-puzzels

Ray’s Comic Series-puzzels

Ik mocht twee puzzels uit de Ray’s Comic Series-puzzels uitproberen. Dit zijn ‘The Hotel*’ en ‘The Campsite*’. Hiermee is de serie nog niet compleet. Er zijn namelijk nog twee onderdelen van het ‘Holiday resort’. Naast het hotel en de camping komen er ook nog een zwembad en een amusementspark. Het zijn op zichzelf staande puzzels, maar ze horen wel bij elkaar. Als je ze alle vier* gemaakt hebt, heb je een compleet overzicht over het vakantiepark.

Deze vrolijke Comic Series-puzzels zijn geïllustreerd door Ray Nicholson. Ze zitten vol met grappige figuurtjes, dieren en nog veel meer! De ‘comic’ wordt duidelijk als je alle vier de puzzels hebt gemaakt.

De puzzels uit deze serie hebben allemaal 1000 stukjes. Het formaat is ca 70 x 50 centimeter.

Geweldig pakket

Toen ik de grote doos van Ravensburger openmaakte zal ik allerlei leuke items voorbij komen. Naast de twee Ray’s Comic Series-puzzels bestond het pakket uit bijpassende materialen. Superleuk gedaan door Ravensburger! Ik kreeg het vakantiegevoel helemaal terug en met het vergrootglas kon ik extra goed kijken naar de leuke details. Natuurlijk hielpen ze ook met sfeervolle foto’s maken voor jullie. Mijn kinderen en ik hebben er flink om gelachen. Daarnaast konden ze mij ook goed helpen met puzzelen. Doordat er zoveel te zien valt op de puzzels blijven ze geboeid en konden we ook allemaal met een ander deel van de puzzel aan de slag.

Laten we eens inzoomen op de details op de Ray’s Comic Series-Puzzels! We hebben onze ogen uitgekeken tijdens het puzzelen. De platen vervelen echt niet, omdat er steeds weer wat nieuws te zien is. De illustrator heeft heel gedetailleerd gewerkt, waardoor elk figuurtje echt tot leven komt. Mijn kinderen zijn heel fantasierijk, ze hebben dan ook hele verhalen verzonnen bij de platen.

Zoeken naar details

Deel 1 van Ray’s Comic Series-Puzzels – The Campsite

We begonnen bij ‘The campsite’, dit is deel 1 van Ray’s Comic Series-puzzels. We gaan zelf graag kamperen en deze plaat is voor mij en voor de kinderen dan ook een feest der herkenning. Nouja, gelukkig hebben wij het nog nooit zo bont gezien op onze vakanties. Een hond achter op een scooter, een vliegende raket, twee voeten uit een prullenbak. Wat een lol! Het is knap hoe de illustrator steeds weer nieuwe details weet te verzinnen. Toch is er ook echt sprake van een geheel.

De Ray’s Comic Series-puzzels zijn van de kwaliteit die ik van Ravensburger gewend ben. Stevige stukjes, die door middel van de softclick technologie prettig aan elkaar te verbinden zijn. De plaat blijft netjes en de stukjes beschadigen niet als wij er mee puzzelen. Soms zie je dat de bovenlaag loslaat, daar is geen sprake van.

Deel 2 – The Hotel

Is er geen plek meer op de camping? Dan kunnen de gasten van dit Holiday Resort kijken bij deel 2, The Hotel. Ook hier zijn weer fantastische details te vinden. Neem jij ook zo graag een duik in de fontein? Of laat jouw hond jou graag uit? Naast de gasten zijn er in dit deel van Ray’s Comic Series-puzzels ook veel medewerkers die hard aan het werk zijn en hele gekke dingen meemaken. Een heerlijke, vrolijke chaos dus!

Puzzelplezier met Ray’s Comic Series-puzzels

Toen ik eenmaal aan het puzzelen was had ik het puzzelplezier direct weer gevonden. Zeker in deze tijd van het jaar puzzel ik ontzettend graag. Ik vind het ontspannend, kom helemaal uit mijn hoofd en in mijn lijf als ik aan het puzzelen ben. Heel mindful voor mij! Soms doe ik het graag alleen, maar de Ray’s Comic Series-puzzels lenen zich ook heel goed voor een gezinsactiviteit. Zeker onze meiden, van 10 en 8, puzzelen heel graag. Ze hebben niet altijd geduld voor 1000 stukjes, zoals deze serie, maar samen met mij gaat dat heel goed.

Ook is het altijd de vraag…begin je met de ‘kantjes’ of puzzel je op kleur of vorm? Met de kinderen doe ik vaak eerst de rand, omdat dit wat meer grip en plaatsbepaling geeft. Als ik zelf puzzel vind ik dat zonde van de tijd en puzzel ik efficiënter. Hmm..dat klinkt minder mindful eigenlijk! Toch werkt het wel voor mij. De eerste stukjes zoek ik vaak op kleur. Ik heb wel eens gelezen dat bij puzzelwedstrijden vaak op vorm gepuzzeld wordt, dat lijkt mij dan weer heel ingewikkeld. Ik ben benieuwd wat jullie voorkeur heeft!

Meer lezen over Ravensburger?

We hebben al veel mooie items uitgeprobeerd van Ravensburger. Naast Ray’s Comic Series-puzzels hebben ze nog veel meer puzzels en spellen uitgegeven. Ben jij ook enthousiast geworden en wil je er meer van zien? Kijk dan eens hier!

 • SmartGames Genius, een battle game om samen te spelen
  Je zou denken na menig recensie en menig cadeau op verjaar- en feestdag dat we inmiddels alle Smart Games wel in huis hebben. Maar niks is minder waar. Dit zeer geliefde merk blijft met geweldige nieuwe items komen. Aanvullingen op bestaande series, maar ook hele nieuwe items. Voor ons hoog tijd om kennis te maken met SmartGames Genius. Puzzelen zoals...
 • Ray’s Comic Series-puzzels – een nieuwe serie van Ravensburger
  De herfst is volop bezig, het voelt af en toe als winter. Kijk jij ook met weemoed terug naar afgelopen zomer? Ray’s Comic Series-puzzels helpt je om dat vakantiegevoel nog een beetje terug te halen! Ik houd enorm van puzzelen als het buiten donker, nat en koud is. In de wintermaanden kan ik echte winterpuzzels wel waarderen, maar nu geniet...
 • Speelgoed van het jaar 2023 – een goed speelgoed competitie
  Net zoals elk jaar hou ik jullie natuurlijk op de hoogte van goed speelgoed voor de feestdagen. Iedere ouder wil zijn kind met de feestdagen graag verwennen met een cadeautje. Of dat nu klein of groot is. Maar ook voor op het verlanglijstje zijn er altijd wel ouders en kinderen op zoek naar inspiratie. Met de speelgoed van het jaar...
 • Turtle Tactics, een SmartGame die ruimtelijk inzicht vergroot
  SmartGames heeft altijd mooie spellen die kinderen stimuleren bij hun cognitieve ontwikkeling. Ik was dan ook enorm blij toen ik hoorde dat wij Turtle Tactics mochten proberen. Dit spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van planning, probleem oplossen en ruimtelijk inzicht. Daarnaast is het ook nog eens enorm leuk.
 • Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek is een soort escaperoom
  Houd jij van puzzelen in je vakantie of lekker ’s avonds op de bank? Kijk dan eens of Mr. Brein Undercoveragent puzzelboek iets voor jou is. Ik had dit leuke puzzelboek mee op vakantie en werd flink uitgedaagd. Na de zoveelste woordzoeker of sudoku wilde ik wel eens wat anders, nou dat is absoluut gelukt. Ik waande mij in een...
Footer4 nieuw
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.