Lemniscaat puzzels, een mooie aanvulling op boeken

Winnen! Joepie joepie is gekomen… Ja hoor dit is een favoriet liedje hier in huis. En dit liedje staat nu op 1 van de nieuwste Lemniscaat puzzels in samenwerking met Tuckers Fun Factory. Er zijn 2 varianten nieuw uitgekomen: Kinderliedjes en tegenstellingen. Ik heb ze getest en ik mag van elk 1 weggeven! Lees vooral verder als je nieuwsgierig bent, van puzzelen en van mooie kinderboeken houdt.

Lemniscaat puzzels

Lemniscaat puzzels

Uitgeverij Lemniscaat staat bekend om de mooie boeken en illustraties. Dit kan je dan ook zeker verwachten bij de Lemniscaat puzzels. Het is kwaliteit en heeft prachtige illustraties. Er zijn twee nieuwe peuterpuzzels die gaan uitkomen. Joepie Joepie van Marijke ten Cate bevat 4 kinderliedjes. Die staan op vier puzzels van 12, 16, 20 en 24 stukjes. Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat ik dit liedje dus ken als Joepie Poepie… Geen idee of dit eigen invulling is geweest of dat er dus nog een “vieze” variant rondwaart. Maar ik zal het van nu af aan netjes Joepie Joepie noemen.

De tweede nieuwe peuterpuzzel is Gewoon Gek van Ingrid en Dieter Schubert. Deze 4 puzzels gaan over tegenstellingen. Gewoon en Gek van 12 stukjes, Slapen en Wakker met 16 stukjes, Koud en Warm met 20 stukjes en Stout en Lief van 24 stukjes. Beide Lemniscaat puzzels zijn geschikt vanaf 3 jaar.

Marijke ten Cate

Marijke ten Cate is een bekende naam in de boekenwereld. Ze illustreerde vele kinderboeken. Haar illustraties zijn herkenbaar door de duidelijke vormen en heldere kleuren. Joepie Joepie is uitgekomen als kartonboekje met cd en nu dus als 4 Lemniscaat puzzels.

Gewoon Gek

Ook Gewoon Gek kennen we als kinderboek, van de hand van Ingrid en Dieter Schuber. In dit boek staan tegenstellingen en staat de dierenwereld daardoor op z’n kop. De Lemniscaat puzzels sluiten natuurlijk perfect aan op het boek en zorgt voor een toffe beleving.

Mooie pareltjes

Beide Lemniscaat puzzels zijn mooie pareltjes die nu in onze boekenkast erbij staan. Het is een toffe toevoeging op de bestaande boeken. De puzzels zijn van stevig karton en hebben een mooie kwaliteit. Mijn dochter kende de boeken niet en voor haar waren vooral de puzzels met tegenstellingen erg leuk. Al tijdens het puzzelen vallen allerlei gekke dingen op. De kinderliedjes vond ze ook leuk, en dat voornamelijk door mijn andere versie van Joepie Joepie. En door haar interesse in letters en leren lezen.

Deze puzzels zijn erg leuk om te maken of om cadeau te geven. Leuk ook in combinatie met de boekjes. Elke puzzels heeft een andere achterkant zodat duidelijk is welke stukjes bij welke puzzel horen. Deze Lemniscaat puzzels zijn zo nieuw dat ze alleen bij Spellenrijk te koop zijn.

lekker gek

Winnen Lemniscaat Puzzels!

Wil jij nou zo’n Lemniscaat puzzel pareltje alvast winnen. Zo vers van de pers? Reageer dan op deze blog waarom en welke van de 2 puzzels je zou willen winnen. Reageren en delen op onze social media is telkens een extra winkans erbij. Over ongeveer 2 weken worden 2 winnaars bekend gemaakt. Succes!

Wat te doen?

 • Laat een reactie achter onder deze blog welke puzzel jij wilt winnen.
 • Voor een extra kans: Volg Mamascrapelle op PinterestFacebook en Instagram
 • Elke like, tag van een vriendin/vriend en reactie op social media is ook een extra lootje

Andere lopende winacties op MamaScrapelle:

spel
Footer4
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

61 reacties

 1. Wat een leuke en mooie puzzels. Ze zijn beide erg leuk. Ik denk dat Gewoon gek hier het meest in de smaak zal vallen. Ik maak graag een kansje.

 2. Te gek, zowel de Joepie Joepie-puzzel als Gewoon Gek! Kiezen tussen deze twee geweldige prijzen is eigenlijk haast niet te doen, maar omdat de prachtige prentenboeken van Ingrid en Dieter Schuber hier favoriet zijn vermoed ik dat Gewoon Gek met het meeste enthousiasme verwelkomd zou worden! En eindeloos gemaakt, dát is in elk geval geen puzzel voor mij! Dus ik hierop maak graag kans, en als ik win maken ze hier vast een dolle dwaze rondedans, gewoon gek van blijdschap!

 3. Joepie Joepie zou echt leuke puzzels zijn voor mijn kleinzoon, die zou deze met veel plezier willen maken!

 4. Beide puzzels ogen leuk, ik heb dan ook geen echte voorkeur. Als ik zou winnen, zal één van deze puzzels me zeker blij maken.

 5. Hallo Selena,
  Wat een prachtige puzzels! Puzzels waar je in zou willen verblijven en samen met mijn kleinzoon -die ik al een jaar niet meer heb gezien- en die voor de tweede keer jarig zal zijn zonder dat ik erbij kan zijn zou ik ze zo graag maken! Nog even wachten en dan wordt ik -hoop ik – gevaccineerd en dan is dit het mooiste cadeautje ooit!

 6. Doe graag mee voor mijn neefje en nichtje die nu op school allemaal leuke liedjes leren, wij gaan dan ook voor Joepie Joepie.

 7. Ik vind ‘Gewoon gek’ echt een prachtige puzzel. Wat zijn de dieren geweldig getekend! Ik doe heel graag mee voor mijn lieve kinderen op school. Duimen maar.

 8. De puzzel Gewoon Gek vind ik te gek om samen met mijn gastkindjes te gaan maken. We houden van lekker gek doen in mijn gastouderopvang! ( En ook van nieuwe puzzels)

 9. Wat een geweldige puzzels. Ik heb een klein zusje en zij zal dit fantastisch vinden. Ik doe mee voor gewoon gek

 10. Gewoon gek is leuk voor mijn dochter!
  Voor haar is ook niets te gek, dus dit past precies bij haar.

 11. Ik doe graag mee voor Gewoon Gek. Hele leuke, grappige en mooi geïllustreerde puzzels met een verhaal!

 12. Joepie,joepie lijkt mij geweldig leuk voor mijn jongste kleindochter.
  Zij houdt van puzzelen en van zingen. Twee vliegen in één klap.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 13. Ik doe erg graag mee voor de kinderen, voor de puzzel Gewoon gek.
  Groetjes van Anneliese de Waal 🥰🥰

 14. Gewoon Gek de peuterpuzzel is helemaal te gek voor ons. Leuk zo’n peuterpuzzel.
  Ik volgde je al via Facebook, dat ga ik nu ook via instragram doen!

 15. Ik heb thuis een jongentje dat enorm van puzelen houd en ik denk dat hij de JOEPI JOEIPI puzzel het leuks vind dus ik ga voor de Joepi Joepi puzzel

 16. Wij (mijn dochtertjes en ik) kunnen niet zo goed kiezen. Ze zijn allebei zo mooi!!! Mogen we ook verrast worden? Dat zou wel heel erg leuk zijn 😀

 17. Mijn dochtertje is zot van het joepie liedjes boek, daarom doe ik graag mee voor haar om de Joepie joepie puzzel te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.