Greenwatch Houten Horloge – een duurzaam horloge

Mijn weg naar deze blog toe is een wat andere dan normaal. En ik ga gewoon helemaal eerlijk tegen jullie zijn. Want op de vraag of ik aandacht wil besteden aan een duurzaam Greenwatch houten horloge? Ja natuurlijk. Prachtig design en duurzaam. What’s not to like. Maar toen kreeg ik mijn twijfels en ik zal uitleggen waarom.

Greenwatch Houten Horloge

De Greenwatch houten horloge werd netjes thuisbezorgd en bij het openen was ik meteen al blij. Een prachtig kersenhout horloge! Maar toen ik het klokje omdeed was het echt veel te groot. Ik ben een fitbit drager dus ik had echt geen idee of het versteld kon worden. In eerste instantie dacht ik van niet, maar er zat een klein schroevendraaiertje bij en toen bedacht ik me dat verstellen mogelijk moet zijn.

vrouwenhorloge

Ik ging op de website speuren naar hoe dit te doen, toen mijn oog viel op iets anders. Namelijk de informatie achter het bedrijf en daar las ik “Samen met onze fabrikant in China tot in de puntjes nauwkeurig uitgewerkt” Ik had Ali express alarmbellen all over. Er zijn tegenwoordig namelijk veel bedrijven die voor een kwartje troep inkopen en dan opeens met een duurzame stempel het zesvoudige durven te vragen. Om van duurzaam dan nog maar te zwijgen.

Greenwatch Houten Horloge

Ik heb contact opgenomen met Greenwatch en heb een heel eerlijk antwoord gekregen.. Nee het is niet van Ali express! China is groter dan dat, het is een prachtig land met bossen en hout als aanbod. Er werken ook bedrijfjes met een hart en zonder de massa productie. Greenwatch houten horloges zijn hard bezig om hun eerlijke productie proces in beeld te brengen door middel van foto, video en blog. En dat is maar goed ook, want ik besefte mij opeens dat bij China mijn associatie meteen massa productie is. En dat klopt natuurlijk niet!

Duurzaam design

De Greenwatch houten horloges zijn eigen ontwerp en in verschillende varianten te krijgen. Het leuke is dat ze ook een optie hebben tot laten graveren. Dat maakt dit tot een erg leuk cadeau, voor jezelf of iemand anders.

Voor elk verkocht horloge wordt een boom geplant wat natuurlijk onwijs goed is. Dit gaat via stichting OneTreePlanted. Het verstellen is me trouwens ook gelukt. Mijn man heeft er wel ervaring mee en we hebben het samen versteld. Greenwatch gaf wel aan altijd op zoek te zijn naar verbetering en te kijken naar een nieuwe manier van schroevendraaiers en pinnen om het nog makkelijker te maken. Maar het is natuurlijk nogal een uitdaging. Het moet niet te makkelijk zijn, anders valt je horloge zo van je pols.

Hou je van design? Ben je opzoek naar iets uniek en met een duurzame inslag? Je vind het allemaal terug bij Greenwatch houten horloges. En ze hebben zelf ook houten zonnebrillen die net zo mooi zijn. Neem eens een kijkje bij hun houten horloges aanbod.

Greenwatch Houten Horloge

Herkennen jullie mijn vooroordeel en associatie van China en goedkope massaproductie? Ik vond het eigenlijk wel een boeiend proces dit en eigenlijk is een site zoals Ali express funest voor de goede bedrijven die ook in zo’n land zitten. Ik hoop dat met dit stukje bewustwording vanuit mij, ik dit ook aan jullie kan meegeven!

Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

2 reacties

  1. Wat een mooie kleur zeg. Prachtig. Ik denk bij China ook vaak direct aan massa productie Goed dat je het heb nagevraagd en uitgelegd. Wat goed dat ze voor elke verkoop een boom planten. Zouden meer bedrijven moeten doen

    • Ja zonde eigenlijk dat we die connectie meteen leggen.. Maar goed soms zijn dingen zo en moeten we een gedachtepatroon doorbreken. Fijn als ik dat met mijn blog kan doen. Bedankt voor je reactie Patricia! Groetjes, Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.