Schaatsen op ijsbaan – een uitstapje in de winter

Lekker schaatsen op ijsbaan De Scheg bleek ons ideale ‘kerstvakantie uitje‘. Nu is schaatsen altijd leuk, en als er natuurijs ligt natuurlijk helemaal. Maar de ijsbaan was vorige winter een van de weinige locaties die open was, en daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. Deze ijsbaan ligt pal naast het zwembad, ook erg leuk om te combineren trouwens, met een 400 meter baan en een groot middenterrein waar je lekker op kunt oefenen. En spelen!

uitje met kinderen

Leren schaatsen op ijsbaan de Scheg

Mijn zoon Mels (11 jaar) kan wel een beetje schaatsen, maar we doen het eigenlijk te weinig om zomaar op de schaatsen te stappen en weg te glijden. Dus wij begonnen met schaatsen op het middenterrein van IJsbaan de Scheg. Via een tunnel onder de 400 meter baan kom je op deze rechthoekige ijsbaan. Langs de kant staan overal bankjes en picknicktafels. Handig om je schaatsen rustig aan te trekken, maar ook om even wat te drinken en uit te rusten. Want we gaan natuurlijk wel fanatiek aan de slag.

Het middenterrein is groot genoeg om het schaatsen uit te proberen. Je hebt de ruimte om even te vallen en er staan allerlei rekjes om je aan vast te houden. Er liggen ook sleetjes en zeehond-sleetjes waar een kind op kan zitten en iemand anders kan duwen. Een prima manier om even goed te oefenen voordat je de 400 meter baan op gaat.

De 400 meter baan van IJsbaan de Scheg voelt alsof we professioneel gaan schaatsen. In de binnenbaan schaatsen mensen heel hard en dat ziet er indrukwekkend uit. Maar hoe meer je naar rechts op de baan schaatst, hoe langzamer het tempo. Leuk om samen te doen, even echt meters maken.

Spelen op ijsbaan

Naast het vrij schaatsen, kun je op IJsbaan de Scheg ook schaatslessen nemen (als je in de buurt woont, het is 5 keer). Of een eenmalige clinic volgen. Je kunt er ook curling doen en er worden regelmatig evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld in de kerstvakantie. Het schaatsen zelf is leuk, in het middenterrein zie je de kinderen al schaatsend tikkertje doen. En in de hoek van het middenterrein staat een klein schansje, voor jonge kinderen leuk om vanaf te sleeën. En grotere kinderen zoals mijn zoon, roetsjen daar gewoon staand met een slee vanaf.

Op IJsbaan De Scheg kun je tot eind maart schaatsen. Je kunt er verschillende soorten schaatsen huren, heel gemakkelijk. En ook niet onbelangrijk: er wordt lekker muziek gedraaid en de warme chocolademelk, snert en rookworst staat al op je te wachten!

Wil jij ook schaatsen op ijsbaan dan is er vast in de buurt wel een schaatsbaan te vinden.

Handige linkjes voor je gaat schaatsen op ijsbaan

Ga jij wel eens schaatsen op een ijsbaan?

Lees ook deze blogs

Footer1
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.