Advies voor toekomstige ouders

Het ouderschap vraagt heel wat van je. De lat lijkt in de loop van de eeuwen alsmaar hoger te liggen. Alleen wat je makkelijk vergeet is dat je met het ouderschap aan de vooravond staat van een opwindende en uitdagende reis. Het is ook leuk! Je hebt de kans om een mensje op te voeden en groot te brengen. Wil je tips om je kind het beste van het beste te geven? Hier een blog met advies voor toekomstige ouders.

Gelukkig zijn

‘Als je maar gelukkig bent.’ Spiritueel leraar Eckhart Tolle noemt gelukkig zijn ook wel onze “natuurlijk staat van zijn”. Daar zit ook het geheim in voor een goed ouderschap. Het is heel begrijpelijk om aandacht te besteden aan de aardse praktische zaken, zodat iemand zich kan redden in de wereld. Alleen de band die je met je kind opbouwt, is de basis. Een goede hechting is essentieel en een belangrijk advies voor toekomstige ouders. Het is fijn als je kind thuis al meekrijgt dat het goed is om naar je innerlijke stem te luisteren. Dat moet je namelijk kunnen, wil je een goede band opbouwen. Immers, voor een goede band met de ander heb je een goede band nodig met jezelf. Dat geldt niet alleen voor je kind, maar ook voor jou.

babyspeelgoed educatief

Focus op leren – Advies voor toekomstige ouders

Het is goed om bij het opvoeden van je kind de focus te hebben voor het leren en niet op het presteren. Nieuwsgierigheid is namelijk de fijnste drijfveer voor het leren. Als je je kind helpt de intrinsieke motivatie te vinden, gaat dat leren een stuk makkelijker. Hiervoor is een omgeving nodig van veiligheid en steun. Zoals men soms zegt ‘leren is proberen’. Hierin ben je ook het voorbeeld: blijf jezelf ontwikkelen. Het advies voor toekomstige ouders is dan ook altijd het goede voorbeeld blijven geven. Zoals met de leesontwikkeling van je kind, maak zelf ook leeskilometers en zit niet constant achter je scherm als je de schermtijd van je kind wil begrenzen.

Educatief speelgoed

Het mooie van spelen is dat je ervan leert. Educatief speelgoed is daarbij gericht op het leren dat op dat moment als belangrijk wordt gezien. Educatief speelgoed is een handig hulpmiddel om een kind voor te bereiden op wat gaat komen. Het enige aandachtspunt bij educatief speelgoed is dat je niet moet gaan pushen. Anders verliest een kind al snel het plezier in het speelgoed.

Op zoek naar dingen voor op het verlanglijstje van je kind? Mijn advies voor toekomstige ouders is om dan zeker een kijkje te nemen bij onze verlanglijstjes waarin een mooie balans is tussen allerlei soorten speelgoed.

Advies voor toekomstige ouders
afbeelding van alfred derks via pixaby

Advies voor toekomstige ouders en je relatie

Een grote valkuil in een relatie waar kinderen komen, is dat men ineens alleen nog maar ouder is. Het is belangrijk om het intieme leven met de partner niet weg te vegen. Lijkt het allemaal moeilijker te gaan? Zoek dan uit wat je eraan kunt doen. Het komt zelden spontaan weer goed. Vreemdgaan en een scheiding liggen dan op de loer. Dat is ook niet fijn voor je kind.

Heb jij nog meer advies voor toekomstige ouders?

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.