Skip to Content

Plopsa Indoor Coevorden – een dagje uit vol Studio 100

Bumba, Piet Piraat, K3 en Kabouter Plop. Allemaal bekende Studio 100 figuren; wie kent ze niet? Naar laatstgenoemde zijn de Plopsa parken vernoemd en in één van die parken heb ik samen met mijn dochter heel wat gezellige uurtjes doorgebracht. Plopsa Indoor Coevorden; je was leuk! Hoe leuk? Dat lees je in deze blog!

Plopsa Indoor Coevorden
Bumba in Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden; één van de parken van het concept Plopsa

In de plaats Coevorden in Drenthe ligt Plopsa Indoor Coevorden. Dit park is één van de 7 Plopsa parken. Plopsa is een themaparkendivisie binnen Studio 100. Binnen de parken vind je de bekende Studio 100 figuren en vele attracties voor klein en wat groter. De meeste parken zijn gelegen in België. Maar één park is te vinden in Nederland en dat is Plopsa Indoor Coevorden.
Hieronder een overzicht van alle Plopsa parken:

  • Plopsaland De Panne (BE)
  • Plopsaqua De Panne (BE)
  • Plopsa Indoor Hasselt (BE)
  • Plopsa Station Antwerp (BE)
  • Plopsaqua Hannut – Landen (BE)
  • Plopsa Coo (BE)
  • Plopsa Indoor Coevorden (NL)

Naast de parken die de naam Plopsa dragen, heeft Studio 100 ook nog 4 parken in Europa in zijn beheer.

Naar binnen met een meerdagenpas

Vanuit Tilburg rijden we niet zomaar even op en neer naar Plopsa Indoor Coevorden. Vanuit Tilburg is dit ruim 2,5 uur rijden. Wij verbleven een weekje op Centerparcs de Huttenheugte en Plopsa Indoor Coevorden ligt net voor de ingang van dit park. Hoe handig! We konden met de fiets of zelfs te voet naar Plopsa gaan. Geen gedoe met de auto parkeren enzovoorts. Heerlijk en het scheelde ons hierdoor ook nog eens €12,50. (kosten voor een parkeerticket)

parkeren
Wickie wijst je naar de parkeerplaats

Omdat wij op het park van Centerparcs verbleven, kregen wij bij het boeken de optie om een meerdagen pas te bestellen voor Plopsa Indoor Coevorden. Hier hebben wij dan ook voor gekozen. De ticketprijs is afhankelijk van de lengte van je kind;
– kinderen kleiner dan 85 cm mogen gratis naar binnen
– is/zijn je kind(eren) tussen de 85 cm en 99 cm, dan betaal je € 12,99
– kinderen groter van 100 cm en volwassenen betalen € 23,50

Meerdagenpas

Aangezien onze dochter net voorbij de meter is geschoten qua lengte hadden we voor haar ook een volwassenen kaartje nodig. De meerdagen pas die we konden aanschaffen omdat we bij Centerparcs de Huttenheugte verbleven kostte ons € 27,50 per persoon. Hiermee mochten wij gedurende ons gehele verblijf onbeperkt naar Plopsa Indoor Coevorden.

Bij de ingang van Plopsa leverden wij het ticket in dat wij kregen vanuit Centerparcs en op basis daarvan zijn er echte pasjes gemaakt met onze foto erop. Deze pasjes gaven dus onbeperkt toegang tot Plopsa Indoor Coevorden. Kies je ervoor om in de toekomst op Centerparcs de Huttenheugte te gaan verblijven, kies dan zeker voor een meerdagen pas. Je hoeft niet te haasten om alles in één dag te zien en te doen en je doet er je kind(eren) echt een plezier mee!

Op avontuur!

Eenmaal binnen keken we onze ogen uit; waar gaan we beginnen? We zagen zoveel; een zweefmolen, een carrousel, een winkeltje met souvenirs en nog veel meer. Kabouter Plop zat recht voor ons op het plein, omringd door kinderen die met hem op de foto wilden. Nu is mijn dochter niet zo’n fan van op de foto gaan met karakters (of het nu Pardoes is in de Efteling of Kabouter Plop). Die hebben we dus maar overgeslagen. We zwaaiden wel naar hem en liepen snel verder. De souvenirshop leek mijn dochter wel te roepen maar we spraken snel af dat we dit als laatste zouden bekijken voordat we terug zouden gaan naar ons huisje.

De carrousel is het eerste waar we op klommen en draaiden we samen vrolijk een paar rondjes. Een prachtige grote carrousel met een bovenverdieping. Drie keer raden waar wij zaten! Tijdens het draaien in de carrousel hadden we mooi overzicht over de grote hal en kon ik me even oriënteren op de rest van de attracties.

Buitengedeelte

Na de carrousel gingen we verder op ontdekkingstocht. De deuren naar het buitengedeelte stonden open en aangezien mijn dochter ook best wel een speeltuinkind is, gingen we meteen door naar buiten. De speeltuin nodigt uit om lekker te gaan spelen; veel toestellen en alles in lekker zacht zand. Vooral met het lekkere weer waar wij van mochten genieten was dat een feestje.

Bumba in Plopsa Indoor Coevorden

Bumba, de clown van Studio 100 is in zicht! Mijn dochter spot een speelgedeelte wat voor de jongere kinderen is gemaakt. De toestellen zien er lieflijk uit en nodigen uit tot ontdekken. Klimmen, glijden, evenwicht bewaren. Eigenlijk is ze al te groot voor dit gedeelte, maar ik heb ze lekker laten spelen.

Er is niet alleen een speelgedeelte wat om Bumba draait. Er is ook een voorstelling met in de hoofdrol Bumba. De voorstelling begon om 14.30 uur, zoals aangegeven op de borden die verspreidt staan over de grote hal. De voorstelling was wel één van de hoogtepunten van onze dag. Mijn dochter zat te glunderen van oor tot oor, mee te zingen en te dansen. Zeker een aanrader!

Attracties van Plopsa Indoor Coevorden

Er is genoeg keus als het gaat om attracties. Voor de kleinere kinderen zijn er de speelgelegenheden en voor de kinderen die al wat groter zijn, zijn er een aantal attracties waar zij onder begeleiding in mogen. De wat oudere, zelfstandigere kinderen kunnen in een aantal attracties die echt pretpark / kermiswaardig zijn.

Bij iedere attractie staat netjes vermeld hoe en wanneer kinderen erin mogen. Een soort paal met kleuren meet hoe groot je kind is en daaruit kun je dan opmaken of en hoe je kind in de attractie mag. Onder een bepaalde lengte moeten kinderen begeleidt worden en vanaf een bepaalde lengte mogen kinderen zelfstandig in de attractie. Super fijn dat dit zo goed staat aangegeven; geen verwarring of onduidelijkheid.

lengte

Bij alle attracties staan medewerkers en deze zijn allemaal even vriendelijk. Ze bedienen de attracties, helpen mensen wanneer nodig en maken je ervaring met het park heel prettig. Kindvriendelijk is wel erg belangrijk in dit werk en ik kan met recht zeggen dat ze dit allemaal waren!

Stempel

Kinderen met een stempel op hun hand; ik zie ze overal lopen. Ook mijn dochter kreeg bij de ingang een stempel op haar hand. Eerst vroeg ik me af waarom zij deze kreeg, maar dit heeft te maken met de lengte van je kind. De stempel geeft aan dat je kind een bepaalde lengte heeft bereikt en dus in de attracties mag onder begeleiding van een volwassene. Hierdoor hoeven de medewerkers niet heel de tijd de meetlat langs de kinderen te houden bij het instappen van een attractie. Dit zorgt voor een betere doorstroom en is voor de kinderen zelf ook erg prettig.

Plopsa Indoor Coevorden

Wij hebben genoten!

De sfeer is heel gezellig. De hele dag wordt er vrolijke Studio 100 muziek gedraaid, zoals K3, Kabouter Plop, Mega Mindy en nog veel meer.

De eetgelegenheden bij Plopsa zijn prima en hebben het gebruikelijke assortiment zoals je dat kent van ieder ander (pret)park. Frites met snacks, burgers, saté en poffertjes / pannenkoeken. Ik vond het vooral opvallend dat er veel zitplaatsen waren. Rondom de eetgelegenheden maar ook verspreid door de hal en buiten waren veel bankjes en tafels met stoelen te vinden. Niet dicht op elkaar maar gewoon op een fijne afstand voor iedereen. We hebben dan ook niet lang hoeven zoeken naar een fijne zitplek om lekker wat te eten en drinken. Eigen drinken en eten meenemen is ook geen probleem en dat is fijn.

Personeel en algemene indruk bij Plopsa Indoor Coevorden

Zoals ik eerder aangaf is het personeel super vriendelijk, zowel bij de attracties als bij de receptie, eetgelegenheden als in de souvenirshop. Het is schoon, gebruiksvriendelijk en gezellig opgezet. De Studio 100 sfeer met de verschillende karakters is goed te voelen en proeven en maakt het een leuk dagje uit, ook al ben je misschien geen Studio 100 fan. Alhoewel er voor iedereen wel een Studio 100 figuur is toch? De souvenirshop ligt vol met merchandise van alle figuren zoals Bumba, K3, Mega Mindy, Maya de Bij en Samson en Marie.

De dag in Plopsa Indoor Coevorden was volgens mijn dochter heel erg leuk! We hebben goed gebruik gemaakt van onze meerdagen pas bij ons verblijf bij Centerparcs de Huttenheugte en raden een dagje uit naar dit park dan ook zeker aan. Het is niet een super groot park maar de combinatie van binnen en buiten is erg prettig vooral kijkend naar het weer in Nederland. Kinderen kunnen hier zeker wat uurtjes genieten en daardoor geniet je als ouders net zo hard mee!

Plopsa Indoor Coevorden
Reindersdijk 57
7751 SH Dalen
www.plopsaindoorcoevorden.nl

P.S. Ja ik ben nog met mijn dochter naar de souvenirshop geweest en ze heeft wat leuks uit mogen kiezen. Beloofd is beloofd!

Koop hier extra voordelig uw tickets voor Plopsaland
Footer1Chantal
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.