Zwembad stofzuiger – Onderhouden met een Intex stofzuiger

Yes, je hebt besloten om voor een serieus zwembad te gaan in je tuin of op je balkon. Met serieus bedoel ik groot genoeg om kopje onder te kunnen en er is een pomp die het water filtert. Ook heb je de hele hocus pocus van chloor en pH-waardes al onder de knie. Maar er komt nog meer bij het zwembad onderhouden kijken kwam ik achter. Ik had nog een zwembad stofzuiger nodig.

Zwembad stofzuiger – Onderhouden met een Intex stofzuiger

Zwembad stofzuiger. Recensie Intex stofzuiger. Je zwembad onderhouden zodat het water langer goed blijft. Zwemplezier in de tuin

Ik wil meteen duidelijk zijn, mijn Intex metal opzetzwembad wat ik in 2019 heb gekocht is nog steeds 1 van mijn beste impulsieve, grote aankopen ooit. Ik heb al een blog geschreven over waarom ik dat gedaan heb. Ook met oog op duurzaamheid ben ik er blij mee. Ja er gaat ongeveer 7000 liter water in. Maar in het kleinere badje wat ik voor mijn dochters had ging ongeveer 700 liter. En dat bad kon maar 2 dagen staan. Dit grote bad staat ruim 2 zomermaanden en kan ik, en de papa plus beide dochters ruim in. Het zwembad onderhouden had ik me alleen een beetje op verkeken.

De filter is belangrijk plus filters, dat is redelijk simpel. De filters vervang je ongeveer om de 2 weken en de pomp laat je zo’n 3 a 4 uur per dag pompen. Ligt een beetje aan het weer. Qua chloor en pH-waarde heb ik het mezelf simpel gemaakt en ben ik voor een Interline simply genius tussenstukje gegaan. In dit tussenstukje doe je een tablet waar alles inzit. Dit vul je wekelijks aan en klaar.

Althans dat dacht ik dat ik klaar was met mijn zwembad onderhouden. Maar nee… beestjes, blaadjes, troep en van alles vliegt erin. Ik heb dit jaar een voetenbadje van Intex erbij staan en dat scheelt al iets, met schone voeten in het zwembad. Alleen heeft mijn jongste dochter deze ingepikt als poedelbadje. Maar dit is een tijdelijk iets en het helpt wel degelijk. Verder heb ik een schepnetje en een zwembad stofzuiger gekocht voor het zwembad onderhoud.

Zwembad stofzuiger

Zwembad stofzuiger. Recensie Intex stofzuiger. Je zwembad onderhouden zodat het water langer goed blijft. Zwemplezier in de tuin

Yes je leest het goed, een zwembad stofzuiger. En geloof me, dit is behoorlijk onmisbaar voor je zwembad onderhouden. Zeker met kinderen. Ik heb namelijk een leuk klein zandbakje staan en opeens was die inhoud in mijn zwembad. De zwembadstofzuiger waar ik mee ben begonnen was een simpele die je met de hand laat pompen. Dan zuig je redelijk wat vuil van de bodem. Er zat ook een handig fijnmazig schepnetje bij. Alleen is het best wel wat werk met zand en vuil na een storm of regenbui. En niet alles gaat mee.

Oplaadbare zwembad stofzuiger

Er zijn ook zwembad stofzuigers die je aansluit op een tuinslang maar dat leek me niet handig. Mijn tuinslang moet eerst vanuit een schuur komen, vervolgens moet ik de vaatwasser in de bijkeuken van het water loskoppelen en dan de tuinslang eraan. Teveel gedoe. Maar er is dus ook een oplaadbare zwembadstofzuiger van Intex. Oplaadbaar! En ik kan eerlijk zeggen dat ik nooit had gedacht er zo blij mee te zijn. Het is heel simpel te monteren en in gebruik. Via een usb kabeltje laad je het op, als vervolgens het licht op groen gaat is de stofzuiger klaar voor gebruik. En je kan zo je zwembad onderhouden.

Het zwembad onderhouden is nog nooit zo simpel geweest voor me en ik had deze zwembadstofzuiger veel eerder willen hebben. Je zet het aan en als de stofzuiger helemaal onder water is gaat het pas werken. Zonder moeite zuigt het alles op bij ons en de filter is simpel leeg te gooien en af te spoelen. Het is geruisloos, doet wat het moet doen en ik wordt er heerlijk rustig van. Wie had dat gedacht dat het stofzuigen van je zwembad zo aangenaam en rustgevend kan zijn. Ik ben met alle liefde de poolmama in huis.

Heb jij een zwembad in de tuin of op je balkon?

Lees ook deze blogs

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.