Een nieuwe garagedeur: een kleine en gemakkelijke metamorfose

Een nieuwe garagedeur, heb je daar weleens aan gedacht om het aangezicht van je huis te verbeteren? Een vernieuwing van de garagedeur kan natuurlijk ook een praktische verandering zijn wanneer het slot niet meer goed werkt of het hout van de deur verrot is. Er is verrassend veel te kiezen als het gaat om garagedeuren. Vormgeving, materialen en ook de bediening. In dit artikel vind je een overzicht van de keuzes, maar ook de garagedeur prijzen. Want wat kost het eigenlijk om een nieuwe garagedeur te laten plaatsen?

Soorten garagedeuren

Er valt best iets te kiezen als je een nieuwe garagedeur wilt uitzoeken. Er zijn verschillende aspecten waar je aan kunt denken. Op welke manier wil je bijvoorbeeld dat de deur opent? Je hebt de ouderwetse uitklapdeuren die elk opzij helemaal open gaan. Of de kanteldeur, dat je naar boven openschuift. Een van de populairste opties is de sectionele deur, die uit verschillende secties bestaat en zo ‘oprolt’. Het maakt dus ook uit hoeveel ruimte je voor en in de garage hebt, en welke deur daarbij dus handig is.

Een andere keuze is of je handmatig of elektrisch de deur wilt openen. Dat hangt natuurlijk ook af van de vroeg hoe je de garage gaat gebruiken en hoe vaak de deuren open en dicht gaan. Als je de garage ook gebruikt als fietsenschuur, dan is een losse ‘loopdeur’ ook heel praktisch. Dan hoeft niet de hele garagedeur open, maar kun je door de losse deur naar binnen.

huis metamorfose

Het uiterlijk en dus ook het materiaal van de deur is natuurlijk erg van belang, zeker als je een nieuwe deur plaatst om het aanzicht van jouw huis te verbeteren. Wil je een garagedeur van hout, of van kunststof bijvoorbeeld? Helemaal dicht, of ook met een deel (semi) open? En een goed slot, ook niet onbelangrijk voor het veilig opbergen van de spullen die je in de garage wilt neerzetten.

Wat kost een nieuwe garagedeur?

Zoals met veel dingen, zijn ook de kosten voor een nieuwe garagedeur nogal uiteenlopend. En dat hangt dus vooral af van de bovenstaande afwegingen. De goedkoopste manier is een tweedehandsdeur kopen. Als je dat via een particulier doet en de deur laat plaatsen, ben je voor rond de 500 euro klaar.

Ik kan me voorstellen dat je sneller naar een nieuwe deur kijkt: je wilt de deur niet voor niets vervangen. De prijzen lopen best uiteen: 500 euro voor een kanteldeur tot 3500 voor openslaande garagedeuren (dit zijn prijzen inclusief de garagedeur laten plaatsen). En wil je elektrisch, dan liggen de prijzen hoger: tussen de 900 en 5000 euro. Elektrische garagedeuren hebben voordelen, zeker als je vaak in en uit de garage rijdt. Dan is het natuurlijk wel praktisch dat je op afstand de deuren vanzelf kan laten open gaan.

Een ander voordeel van elektrische deuren is veiligheid: ze zijn veel moeilijker om in te breken. Dus als je dure spullen in de garage hebt staan, dan zijn elektrische deuren wel een goede tip. En nog 2 besparingstips: zet je oude deur te koop, en bereid de plaatsing voor, zodat het specialistische bedrijf minder tijd (en dus kosten) kwijt is aan de plaatsing.

garagedeur

Help, ik kan niet kiezen!

Online kun je een vergelijkingstool vinden, die je helpt om de keuze voor de juiste garagedeur te maken. Daar kun je trouwens ook offertes opvragen, zodat je de prijzen kan vergelijken voor jouw specifieke vraag en afmeting van de garage. Handig!

Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.