Scheiden door corona? Test je relatie online

In de vorige blog over dit onderwerp heeft Selena vanuit haar professionele perspectief informatie over scheiden gegeven en vertelde zij over de online diensten die er mogelijk zijn. Ik wilde het ook over scheiden door corona gaan hebben, maar dan over de relatietest! Heb jij die al gedaan? Ook vertel ik je hoe online scheiden werkt, voor als je relatie niet coronaproof blijkt te zijn…

Test eerst je relatie vóór je definitief gaat scheiden door corona

Ze zeggen wel eens dat een verbouwing of verhuizing een soort test is om te zien of een relatie stand houdt. Maar wat dacht je van corona? Door dit hardnekkige virus is ieders ritme op z’n zachts gezegd nogal van slag geraakt. Niet alleen qua werk, maar vooral ook privé dus. Je kunt het fijn gevonden hebben om 24/7 met je partner het huis te delen, maar het is absoluut niet raar wanneer je deze tijd verschrikkelijk vond. Want veel mensen hebben de behoefte aan hun eigen vrijheid. En als je dan ook nog eens jonge kinderen hebt, kwam daar ook de extra taak als juf/meester bij. Een hoop stress bij elkaar dus.

scheiden door corona
Afbeelding van Alfred Derks via Pixabay

Wanneer je niet meer zeker bent van je relatie, kun je online een test doen. De relatietest is gemaakt door een online scheidingsplatform. Het bestaat uit zes korte vragen over je relatie in het algemeen, maar bijvoorbeeld ook hoe je de afgelopen zes maanden hebt ervaren. De uitslag kán natuurlijk zijn dat jullie een droompaar zijn samen.

Maarrr… uit cijfers van Uitelkaar.nl blijkt:

  • dat er in de afgelopen tijd na de lockdown 30% meer scheidingsaanvragen zijn
  • dat 1 op de 3 relaties of huwelijken uiteindelijk stranden
  • dat daarom ook ongeveer 1 op de 3 kinderen met gescheiden ouders leeft

Dus de kans is aanwezig dat jullie in een dip zitten en er dus werk aan de winkel is of erger nog: een scheiden door corona.

Maak je relatie bespreekbaar!

scheiden door corona
Afbeelding van pasja1000 via Pixabay 

Neem geen overhaaste beslissingen in ieder geval. Praat eerst goed met elkaar nadat jullie beiden de relatietest hebben gedaan. Scheiden door corona kan altijd nog! Want de helft van gescheiden mensen, krijgen toch nog spijt van hun beslissing. Belangrijk is om er eerst allebei achter te komen of uit elkaar gaan écht is wat je wil. Een scheiding heeft behoorlijke gevolgen, zeker wanneer er ook kinderen in het spel zijn! Dus zo’n beslissing moet je niet nemen als de spanningen hoog zijn. Eerst moet je dus de rust vinden om rationeel naar je relatie te kunnen kijken. Gelukkig is daar hulp voor te vinden, online, om er uiteindelijk achter te komen of je toch samen verder wilt, of de beslissing neemt om te scheiden door corona.

Hoe regel je online scheiden door corona?

Weten jullie zeker dat jullie willen scheiden door corona? Online scheiden op Uitelkaar.nl kan al vanaf 36,00 euro en kun je stap voor stap op goede voet doen. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, is dat laatste erg belangrijk.

scheiden door corona
Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay 

Maar hoe werkt online scheiden door corona eigenlijk?

Eerst maak je een account aan. Je hebt daarna altijd en overal toegang tot je digitale dossier waarin je aan de scheidingsafspraken werkt. Dus het kan allemaal in je eigen tempo. En er staat altijd een persoonlijke casemanager voor je klaar om vragen te beantwoorden. Dan doe je een online intake. Dat houdt in dat jij en je toekomstige ex-partner een vragenlijst invult.

Daarna maak je per thema maken samen afspraken in je digitale dossier. Hier komt naar voren of je extra ondersteuning van een mediator nodig hebt om te scheiden door corona. Of je nu de module scheidingsplan, ouderschapsplan (dat verplicht is wanneer jullie kinderen hebben) of de combinatie nodig hebt.

Een advocaat controleert vervolgens of jullie afspraken juridisch kloppen. Dan krijg je een afspraak met de advocaat (op kantoor of via videobellen) en tekenen jullie het document. Als je alleen een ouderschapsplan maakt, controleert de casemanager dit plan. Jullie advocaat dient tenslotte het plan in bij de rechtbank als jullie het hebben afgerond.

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.