Piraten feestje

Tijdens thema piraten hielden wij ook een piraten feestje omdat er een gastkindje jarig was. Omdat het gastkindje het thema zo leuk vond, maakte haar mama een leuke piraten traktatie en hielden wij die dag een piraten feestje in stijl!

Piraten feestje

Een piraten feestje is heel leuk om te doen. Al vanaf 2 jaar deden de kindjes super goed mee! We hebben deze dag van alles gedaan van schat zoeken tot een piraten diploma halen.

Schat ( cadeau) zoeken

Piraten feest Piraten feest

Het piraten feestje begon met het zoeken van het cadeau. De avond van te voren maakte ik nog stel een schatkaart en knipte deze in grote stukken. Die gingen in grote schatkisten en die grote schatkisten verstopte ik in de woonkamer. Doordat ik de schatkaart een beetje simpel had gehouden hadden de kindjes wel wat hulp nodig met in elkaar zetten. Mocht je dit ook willen doen raad ik je aan om met kleuren te werken zodat de kinderen sneller de puzzel kunnen maken.

 Piet Piraat

piraten

Tussendoor keken wij natuurlijk een aflevering van Piet Piraat. Er zijn verschillende theatershows te zien ( ziggo on demand) Eigenlijk vanaf 6 jaar kwam ik later achter, maar de 2 jarigen hier vinden het ook super leuk!

Zeebenen op brood

piraten

Een broodje knakworst maar dan anders. In dit blik wat ik vorig jaar in een doos bij de Action haalde, bevatte 10 hotdogs. Die kregen de kinderen lekker op brood. Smullen maar met die zeebenen. En weet je wat zo gek is, die zeebenen willen steeds van je boterham afgaan. Help 🙂

Piraten traktatie

 

Piraten feest Piraten feestje traktatie

‘s Middags was het tijd voor de traktatie. Er stond een groot piratenschip op tafel en daarin zaten allemaal piraten. Erg leuk gemaakt van kleine eierkoeken, dropveter, Smarties en een snoepje. De meeste kinderen lusten nog geen drop, maar het was wel erg leuk om de dropveter uit te rollen en in kleine stukjes te breken. De eierkoek, Smarties en snoepje hadden de kinderen totaal geen moeite mee met opeten.

Piraten versiering

Piraten feestje

Uiteraard was de woonkamer gezellig versierd met ballonnen en slingers. Ik kocht deze online bij Lobbes na afloop kregen de kinderen een roze en zwarte piraten ballon mee naar huis.

Verkleden en Piratendiploma

piratenPiraten feest

Tijd voor het piratendiploma! De kindjes die wilden mochten zich van te voren verkleden. We deden verschillende oefeningen, waar de foto’s helaas van mislukt zijn.

 1. Loop met je ogen dicht recht vooruit
 2. Sta op 1 been
 3. Hinkel op 1 been
 4. Heb jij zeebenen ( wiebelen op de wobbel)
 5. Loop over de brug ( de wobbel andersom)
 6. Stap over de reling ( de wobbel op zijn zij)
 7. Til een koe op ( wipkoe)
 8. Laat je spierballen zien en zeg: Arrrhhh
 9. Zeg: ai ai kapitein!
 10. Zeg: Schip ahoy!
 11. Zeg: land in zicht!

Deze oefeningen deden de peuters en kleuters met veel plezier!

Tijd om te puzzelen

Piraten feestPiraten feest

Via de vraagkindjes had ik 2 piratenpuzzels te leen. Erg leuk als afwisseling om te doen. Je kunt natuurlijk ook van de piraten knutsels doen met de kinderen of wat piraten boeken voor lezen.

Ga jij een piraten feestje geven dan wens ik je heel veel plezier! 

piratenpoppen

P.S. En vergeet je niet mee te doen met de winactie waarbij je houten piraten poppetjes kunt winnen? 1ste paasdag maak ik de winnaar bekend!

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!