Skip to Content

Kinderfeestje kamelenboerderij – een verrassend feestje!

Ik ga je een tip geven voor een kinderfeestje wat ontzettend origineel is. Een kinderfeestje op de kamelenboerderij! Je denkt nu waarschijnlijk: ‘Huh, wat is dat nu voor een feestje?’ Ik ga het je in deze blog uitleggen. Ik heb met mijn 2 dochters al heel wat kinderfeestjes gehouden en ik kan met recht zeggen dat dit feestje op de kamelenboerderij één van de tofste en meest verrassende feestjes is die ze ooit hebben gehouden. Nog steeds hebben de kinderen het er weleens over!

Origineel kinderfeest. Kinderfeestje op de kamelenboerderij! Kamelen voeren, zitten op een kameel, spelen met hooi, kamelenmelk pannenkoeken
Meisje met kameel

Een kinderfeestje kamelenboerderij: origineel en verrassend

Elk jaar ben ik rond de verjaardagen van mijn kinderen weer een beetje lichtelijk in de stress. Wat zullen we dit jaar weer gaan doen? Je wil altijd toch wel iets origineels, maar het moet ook weer niet té zijn. Tijdens een van mijn zoektochten op internet kwam ik hier in de buurt ineens iets tegen dat echt ontzettend tof en origineel was: een kinderfeestje op de kamelenboerderij (officieel een ‘kamelenmelkerij’). Na mijn enthousiasme begon ik toch ook wel weer een beetje te twijfelen: zouden alle kinderen dit wel leuk vinden? Is het niet te eng, of vies? Bij mijn oudste dochter hebben we dit dus toen ook uiteindelijk niet gedaan. Maar een paar jaar later, was mijn jongste dochter (ze was toen 6 jaar) zo enthousiast, dat we het gewoon hebben gedaan. En het is echt zo’n leuk feestje geweest!

Origineel kinderfeest. Kinderfeestje op de kamelenboerderij! Kamelen voeren, zitten op een kameel, spelen met hooi, kamelenmelk pannenkoeken

Wat ga je dan doen bij een kinderfeestje kamelenboerderij?

Kun je je helemaal niets voorstellen bij een kinderfeestje op de kamelenboerderij? Dit zijn ongeveer de dingen die je op het feestje gaat doen:

 • Versieren van cakeje en glaasje limonade drinken
 • Korte uitleg over de kameel
 • Naar de stallen/weides
  • Diverse spellen en activiteiten
  • Kamelen voeren, aaien en knuffelen
  • Kalfjes melk geven
  • Op een kameel zitten
  • Spelen in het stro-kasteel
 • Kamelenmelk-pannenkoeken eten
 • Proeven van de kamelenmelk
 • Uitreiking kamelendiploma

Een feestje dat voorbij vliegt

De tijdsduur van dit kinderfeestje op de kamelenboerderij is ongeveer 2 uur, maar het vliegt echt voorbij. Het kan best zijn dat het feestje inmiddels wat veranderd is, want wij zijn een paar jaar geleden geweest, maar als ik op de site kijk, zijn de onderdelen nog wel ongeveer hetzelfde. Je wordt op de boerderij ontvangen in een grote zaal, waar je ook uitkijkt over de stallen. Echt heel tof om te zien! Het versieren van een cakeje is natuurlijk sowieso altijd lekker, maar het echt bijzondere deel van het programma volgt daarna.
Je mag namelijk de kamelen gaan voeren, ze aaien en als je dat durft zelfs op een kameel zitten! De meeste kleuters die we toen bij ons hadden durfden dit gewoon. Dat levert ook ontzettend toffe plaatjes op. Ook mochten de kinderen de baby kamelen de fles geven. Een geweldige ervaring.

babykamelen Origineel kinderfeest. Kinderfeestje op de kamelenboerderij! Kamelen voeren, zitten op een kameel, spelen met hooi, kamelenmelk pannenkoeken
Deze babykamelen mag je de fles geven!

Heel veel speelplezier

Er moeten ook klusjes gedaan worden op de boerderij, dus de kinderen mochten ook stro met de kruiwagen naar de stallen gaan brengen. En de jarige job mocht ook zelf in de kruiwagen zitten! We hebben daar een stro-gevecht gehouden en de kinderen mochten uiteindelijk spelen in een groot maïsbad, totdat het eten klaar was. Ik zie aan het programma dat de kinderen nu voortaan gaan spelen in een stro-kasteel bij het kinderfeestje op de kamelenboerderij, maar ook dat zal vast heel leuk zijn!

Als het eten klaar is, word je geroepen. Je gaat namelijk pannenkoeken eten met de melk van de kamelen van de boerderij. En die pannenkoeken gingen er heel goed in, want ze hadden wel honger gekregen van al dat spelen, knuffelen en klusjes doen! Met een diploma op zak gingen alle kinderen weer naar huis.

Een kinderfeestje kamelenboerderij is een onvergetelijke ervaring

Al met al was het kinderfeestje op de kamelenboerderij een onvergetelijke ervaring. De kinderen hebben echt een fantastische middag gehad. Ze doen iets anders dan anders en komen ook nog op een hele leuke manier met dieren in aanraking.
Tip als je dit kinderfeestje wil gaan doen is om in de uitnodiging al wel aan te kondigen dat het verstandig is dat de kinderen oude kleren aandoen en dichte schoenen of bijvoorbeeld regenlaarzen (geen sandalen of slippers bijvoorbeeld).
Nu ben je vast en zeker nieuwsgierig geworden waar dit kinderfeestje kamelenboerderij te vieren is? Dat is bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum (vlakbij Den Bosch). De link naar hun website is hier te vinden, zodat je zelf nog even verder kunt lezen.

Origineel kinderfeest. Kinderfeestje op de kamelenboerderij! Kamelen voeren, zitten op een kameel, spelen met hooi, kamelenmelk pannenkoeken
zitten op een kameel

Wil je nog meer blogs lezen over originele kinderfeestjes, lees dan ook onderstaande blogs!

Origineel kinderfeest. Kinderfeestje op de kamelenboerderij! Kamelen voeren, zitten op een kameel, spelen met hooi, kamelenmelk pannenkoeken
Maïsbad
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.