Review Skippydieren Koe en Paard – een skippybal maar anders

Wat als een van je favoriete speelgoed kapot gaat? Dan bestel je gewoon wat nieuws natuurlijk! Voor de gastkinderen en dochterlief moet je gewoon voldoende speelgoed hebben ­čśë het is hier dan ook een waar speelgoedparadijs zoals sommige vraagouders dat noemen. En net een van de favoriete, onze skippydier, was na jaren intensief gebruik lek gegaan. Reden onbekend, maar dat hij plat was en niet meer kon skippy’en was een feit.

Ontroostbaar?

Nou is ontroostbaar een groot woord, maar de kinderen vroegen wel regelmatig naar de grote koe en dat vond ik dan toch wel sneu. Hij werd dagelijks door de kinderen gepakt om mee te spelen en de baby’s keken altijd gebiologeerd toe. Een van mijn gastkindjes die net een beetje kon lopen klom er al zelf op en die liep echt rond te zoeken waar de koe nou was gebleven.

Pip is Eenzaam

Aangezien dochterlief van mijn tante een grote knuffel Pip had gehad en ze vertelde dat Pip eenzaam was en Woezel nodig had besloot ik op zoek te gaan naar een leuke webwinkel die Skippydieren en Woezel verkocht zodat ik in 1 bestelling klaar zou zijn.

Die vond ik gelukkig snel bij de babysjop van MamaLoes, een zeer uitgebreide webwinkel die snel levert en vriendelijke tarieven hanteert.

Al snel stond er dus een grote doos in de woonkamer waar Woezel en 2 skippydieren uit kwamen. Ja ik koos maar direct voor 2 dieren omdat de kindjes er regelmatig wat ruzie om maakten omdat ze allemaal tegelijk erop wilden. Nu konden ze met zijn 2 op de skippydieren lekker achter elkaar springen de woonkamer rondt en er bestaan zelfs regelmatig nu hele racen naar aanleiding van het boek Gewonnen wat ik regelmatig voorlas.

Skippydieren Koe en Paard

Harry the horse skippydieren
betsy the cow

Ik bestelde Harry het paard en Betsy de koe voor de kindjes en bij elk zat een handige pomp om ze op te blazen.

Skippydier oppompen

Dochterlief moest uiteraard helpen en het werd een heel dokterspelletje waarbij we de dieren prikken gaven en lucht om ze beter te maken zodat de kindjes er weer mee konden spelen. Zo zie je maar weer dat het best leuk is om je kind te betrekken om speelgoed in elkaar te zetten, de kinderen fantaseren zelf wel een spel eromheen.

Woezel en Pip en Skippy dieren

Nadat we het paard beter hadden gemaakt werden Woezel en Pip herenigd en begon dochterlief al snel met haar fantasiespel. Ze was zo blij dat Pip nu eindelijk niet meer eenzaam was. “Dank je mama! Pip is heel blij dat Woezel terug is van vakantie. Hij mag nooit meer alleen weg toch mama! “

skippydieren

Je ziet ze straalt van oor tot oor!

Woezel en Pip en Skippy dieren

Ze kwam handen en voeten te kort om met de beide Skippydieren te spelen en bracht ze allemaal naar de speelhoek waar de stoelen staan.

skippydieren

Al daar werden er hele verhalen gespeeld.

Ook de andere kinderen zijn blij met de Skippydieren en het is erg leuk om ze samen door de kamer heen te zien springen.

Wat vind ik van de skippydieren?

De koe is duidelijk een koe, maar het paard is een beetje mislukt. Het lijkt meer op een varken dan op een paard en dat komt niet alleen door de kleur roze, maar vooral doordat de manen en staart nergens op lijken. Het ene kind noemt het daarom een varken en de ander een paard. Ach het maakt ook allemaal niet uit, als de kinderen maar plezier hebben, heb ik ook plezier in mijn werk!

Heb jij ook favoriet speelgoed wat als het kapot zou gaan je het direct zou vervangen?

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.