Mijn kind verveelt zich nooit!

Stel je bent papa/mama van een heerlijk ondernemend kind. Dat kind wil altijd van alles doen en ontdekken en leren en vragen stellen en alles weten. Stilzitten ho maar! Je bent geen voorstander van schermgebruik en wilt je kind eigenlijk zoveel mogelijk aan het spelen hebben, maar zelf ben je niet zo creatief of handig in het gebruik van Pinterest om aan topideeën te komen voor saaie momenten waarin je kind zich even niet zelf weet te vermaken. Wat dan? HELP! Mijn kind verveelt zich nooit!

Geen creatieve ouder

Niet elke ouder is even creatief. Zelf ben ik behoorlijk creatief, maar kan het altijd nog leuker en ruimdenkender. Vriendinnen en vraagouders vinden mijn creatieve uitspattingen altijd geweldig maar zeggen altijd, ik snap er niks van waar je alles maar vandaan haalt en het allemaal maar even snel doet met de kinderen.

Ja niet iedereen bezit dat gen, iedereen heeft andere kwaliteiten zeg ik altijd maar. Ben jij zelf ook zo’n ouder die niet creatief is en soms van gekheid niet weet hoe je je kind tevreden moet houden? Lees dan absoluut verder want er is hoop! Mijn kind verveelt zich nooit!

Mijn kind verveelt zich nooit

mijn kind verveelt zich nooit

Sarah DEVOS heeft de oplossing in de vorm van het boek: Mijn kind verveelt zich nooit. Dit boek van uitgeverij Lannoo staat boordevol tips en ideeën. 150 om precies te zijn!! Nou daar kun je echt voorlopig wel mee vooruit kan ik je vertellen!

En ja zelfs voor mij als “uber creatieveling” staan er nog nieuwe ideeën in waar ik zeker wat mee kan!

Symbolen

mijn kind verveelt zich nooit

Elk idee is voorzien van 7 symbolen. Welk materiaal is nodig, voor welke leeftijd is het geschikt, is het voor binnen/buiten en voor hoeveel kinderen. Is er hulp nodig van een volwassene is het voor een bepaald seizoen en hoe lang ben je er mee bezig.

Wat vind je kind leuk en wanneer?

eerste hulp bij opvoeden

In het boek: mijn kind verveelt zich nooit, staan heel handig per leeftijdscategorie 0-2 2-4 4-6 6-8 8-10 jaar beschreven wat je kind in deze levensfase hoogstwaarschijnlijk leuk zal vinden.

In duidelijke kopjes van Exploreren & ontdekken, motoriek, ontwikkeling en spelletjes staat uitgelegd wat je ongeveer kunt verwachten waar jij je kind blij mee maakt.

Eerste hulp bij verveling EHBV

Ja en dan komt eindelijk het hoofdstuk waarom je waarschijnlijk het boek mijn kind verveelt zich nooit hebt aangeschaft. 150 super ideeën om aan de slag te gaan met je kind(eren).

Een kleine greep:

2. Voor een originele foto teken je wat leuks op de  grond met stoepkrijt, laat je kind een leuke pose aannemen en maak die keigave foto!

6. Maak van een doos een voelbak. Vul het met rijst, ongekookte pasta, zand en noem maar op. Sensopathisch spel is super goed voor de ontwikkeling. Het voordeel van het in de doos houden (in plaats van een bak zoals hierboven) met voelgaten is dat de rommel ook enigszins beperkt blijft! Je kunt er ook items in verstoppen en daar een foto van op de doos plakken. Laat ze het juiste item uit de doos halen. 

9. Het is winter, maar geen sneeuw? Dan maak je zelf toch sneeuw! Pak heel veel witte kladpapiertjes en knip die in allerlei stukken. De kinderen kun je natuurlijk mee laten helpen en dan alles in een zakje doen. Op de stoel staan, kids eronder en strooien maar!! 

12. Maak een soort hinkelbaan maar dan met opdrachten. Kinderen gooien om de beurt met een centje of steen en moeten de opdracht uitvoeren die er staat. Doe een dansje, sta 3 minuten op 1 been, noem een dier met 4 poten noem maar op. Je kunt de opdrachten helemaal aanpassen aan de leeftijden. 

19. Maak een hindernisbaan in huis. Kussens, krukjes, plastic bekertjes voor de slalom, kruiptunnel noem maar op. Deze hebben wij van de week thuis al in uitvoering gebracht. Hinkelen (action), om de grondbox heen, door de kruiptunnel (ikea) en weer hinkelen. Volgende keer maken wij hem nog groter! 

38: Leg een blotevoetenpad aan. Vul verschillende bakken met rijst, stenen, zand, pasta, water en noem maar op. Laat de kinderen van de ene bak in de andere bak lopen. In plaats van voelen met de handen gaan ze nu aan de slag met de voeten. succes gegarandeerd en zowel binnen als buiten te doen!

45: Ga op ruiltocht. Dit was ook wel eens op de radio ( weet niet meer welke zender) je begint met een paperclip en houdt uiteindelijk een boot over. Maar op een familiefeestje is dit ook erg leuk om te doen. Alle vrouwen de handtassen open laten trekken en eens kijken hoe ver je komt. Ook leuk in een gezellige buurt met de buurtkinderen om te doen! Goed voor de onderhandelingstechnieken! 

Mijn kind verveelt zich nooit meer met al deze tips!

mijn kind verveelt zich nooit

En nog wat tips uit mijn kind verveelt zich nooit:

47. Een schatzoeker. Vul een plastic koker ( of spablauwfles) met ongekookte rijst. Verzamel daar kleine dingen in uit je huis. Van paperclip, legoblokje, haarspeld, poppetje, pompon, geld noem maar op. Maak een foto van de items en plak deze op de koker. Stop hem in je handtas en neem mee naar restaurant/dokter/etcetera en je kleintje is heel lang zoet zijn op zoek naar alle schatten! Lijkt een beetje op de SensoryBottles!

53: Tegenwoordig zijn de schuursponsen er in allemaal bonte kleuren te vinden. Knip ze eens in in staafjes en stop ze in een zipzakje. Hup in je handtas en je hebt lichtgewicht handtasspeelgoed bouwmateriaal! 

76: Heb je een klein houten plankje over? Niet weggooien! Teken een vorm erop en sla hier wat spijkers in. Daarna bind je 1 uiteinde van een touw vast en laat je kindje hier kriskras van de ene naar de andere spijker gaan. Alles mag en het is heerlijk bezigheidstherapie van kosteloos materiaal!

98: Bubbelplastic in huis? Niet weggooien!! Laat de kinderen ze heerlijk knetsen! Of knoop ze om de voeten van de kinderen, leg een behangrol op de grond, stap in de verf en lopen maar! Of plak het op een deegroller of sambabal en door de verf en rollen maar! Je kan er leuke dingen mee doen! 

118: Vervelend  om al dat speelgoed altijd maar te wassen. Maar weet je dat kinderen heel graag spelen met water?! Leg een groot kleed op de grond ( of doe het buiten) emmer met een sopje en afwasborstels en de auto’s gaan door de “carwash”. 

121: Heb jij allemaal verschillende sokken. Laat de kinderen dezelfde paren bij elkaar zoeken. Wedden dat ze weer even zoet zullen zijn! 

148: Wil jij aan de slag met vormen? Plak dan eens foamstickers onder de schoenen en laat de kinderen door zand/verf lopen. Dit geeft een leuk gezicht en ideaal voor een lang dagje aan het strand! 

Alle bovenstaande en nog veel meer tips vind je in dit leuke boek!

Mijn kind verveelt zich nooit is te koop bij de lokale boekhandel of bol

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.