Speelmat wereldkaart – een educatieve fijne mat voor kinderen

De afgelopen weken hebben wij al weer wat behoorlijk mooie dagen erop zitten. Daarom wordt er veel en lang buiten gespeeld in de tuin en daar hoort ook de zandbak bij. Hoe goed je de kinderen ook uitklopt ik tref altijd zand binnen aan want het zit zelfs vaak gewoon ook in hun romper! Wij ontvingen een nieuwe speelmat wereldkaart benieuwd hoe dat is?

Huis schoonhouden

Met 2 tapijten in de woonkamer en al dat zand wat mee naar binnen komt is het lastig schoonmaken in huis. Daarbij komt dat wij met dochterlief en waarschijnlijk binnenkort ook voor 2 gastkindjes beginnen met zindelijkheid en dan is tapijt helemaal waardeloos om in huis te hebben.

Dus ik maakte 1 tapijt goed schoon, rolde hem op en die ligt nu op zolder. Maar toen werd de vloer toch wat kaal en hard en koud soms.

Speelmat Cijfers

Bij de Action zag ik opeens een leuke speelmat liggen met cijfers. Je kan er een hinkelbaan van maken of naast elkaar in een blok de cijfers door elkaar heen leggen bijvoorbeeld.

speelmatten wereldkaart en cijfers

Hier ligt hij meestal als hinkelbaan. Dochterlief probeert steeds weer op 1 been te springen wat nog best lastig is! Meestal eindigt ze in een stuk of 5 sessies met 2 voeten op 1 tegel en dan 1 voet op elke tegel naast elkaar.

Het is een leuke vrolijke speelmat waar de cijfers uit kunnen en je met de kleuren en met de cijfers kunt oefenen. Hij maakt ook regelmatig onderdeel van een circuit die ik soms neerleg in de woonkamer.

Compleet met de kruiptunnel van de Ikea hebben de kinderen de grootste pret ( en daarna zijn ze lekker moe en heb ik binnenpret ūüėČ )

Speelmat wereldkaart

Een tijdje geleden blogde ik al over de grondbox die ik bestelde bij boxenland. De grondbox wordt echt intensief gebruikt en soms hebben de kinderen zelfs ‘ruzie’ over wie er in mag spelen.

grondbox

Als hij in de lengte staat kan het autokleed er mooi in liggen. Maar inmiddels heb ik ook die opgerold omdat ook daar het zand moeilijk uit te krijgen is.

Tegelijk met de grondbox ontving ik ook een speelmat van dik rubber met de wereldkaart erop.

speelmatten wereldkaart

De kwaliteit van deze wereldkaart speelmat is heel anders dan de speelmat met cijfers.

Het materiaal is dikker en daarmee ook zachter. Ideaal natuurlijk voor de kinderen om lekker op te zitten spelen. Je kunt de zijkanten erop laten of eraf halen en dan kun je er ook andere speelmatten aan vast maken. Daarbij is echt aan alles gedacht op deze speelmat. Van alle landen staan de vlaggen erop. Tijdzones en maan verschillen staan erop.

europa
wereldkaart

Bij elk land/ werelddeel staan er vaak plaatjes van kenmerkende dingen van dit land/gebied. Nederland staat bijvoorbeeld een molen op. Van Rusland de matroesjka poppen. Australie heeft koalabeertjes en China pandaberen.

china

Er valt onwijs veel te zien op deze speelmat en het leuke is ook nog dat over een aantal jaren als dochterlief op school Aardrijkskunde les krijgt ze thuis een grote kaart heeft waar ze al jaren naar heeft kunnen kijken.

Wie weet leert ze zo spelenderwijs al wel wat over alle landen op deze manier!

Deze Educatieve, leuke en veilige speelmat wereldkaart¬†is voor ‚ā¨34,95 te koop bij Boxenland

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.