Skip to Content

Hoe kom je van fruitvliegjes af – een blog met tips

Een jaar geleden al weer schreef ik een blog met 5 tips om van je fruitvliegjes af te komen. Nog steeds gebruikten wij de bier truc altijd redelijk succesvol tot ik werd benaderd door Fruit Fly Ninja om hun product tegen fruitvliegjes te proberen. Ik zei natuurlijk stuur maar door ik ben heel erg benieuwd! Hoe kom je van fruitvliegjes af?

Fruitvliegjes een plaag

Fruitvliegjes zijn echt een plaag. Ze zijn super klein waardoor je in eerste instantie niet ziet dat je ze hebt. Daarnaast kun je ze niet meppen met een vliegenmepper omdat ze zo klein zijn. Ze zijn stil en vermenigvuldigen zich snel. Met het broeierige warme weer komen ze overal vandaan en komende week is het weer feest met een hittegolf.. Daar houden die vervelende fruitvliegjes wel van! Hoe kom je van fruitvliegjes af ?

Grolsch versus Fruit Fly Ninja

Wij gebruiken onze bierval met Grolsch bier erin altijd nog als ik weer fruitvliegjes opmerk. Eigenlijk was ik niet van plan om wat nieuws te testen maar door de enthousiaste site van Fruit Fly Ninja raakt ik overstag om wat nieuws te proberen.

fruit fly ninja

Op de site staan 4 redenen om voor hun product te kiezen.

  • Sterkste lokstof ter wereld
  • Biologisch en Food Grade
  • Stick & Go
  • Discreet uit het zicht te plaatsen

Sterke lokstof Fruitvliegjes weg ermee!

Wij hadden vorig jaar al de test met meerdere huis tuin en keuken middelen gedaan en kwamen er toen achter dat bier, met name Grolsch dus ;-), het allerbeste werkte. Dus wij wilden de uitdaging wel aan.

Helaas moet ik eerlijk bekennen dat de fruitvliegjes de Fruit Fly Ninja vele malen lekkerder vinden dan bier. Mhmz inderdaad een sterke lokstof dus haha Hoe kom je van fruitvliegjes af? Zo dus!

Biologisch fruitvliegjes val

Sja hier kan ik niet heel veel terugvinden op de site. Behalve dat het plastic in de PMD bak kan en dat het product voldoet aan de HACCP richtlijnen van april 2016. 1 verpakking gaat ongeveer een week mee, daarna moet je het vervangen voor een nieuwe omdat de geur dan afneemt. Sja en om fruitvliegjes weg ermee 100 % te bereiken moet je wel steeds een niewe ophangen.

Het bakje met bier wat ik neerzette ververste ik om de 3 dagen en daarvan ging de inhoud door de gootsteen en het folie in de PMD bak. Maar dit voldoet natuurlijk niet aan de HACCP richtlijnen.

Stick & GO Fruitvliegjes weg ermee

Ja hiermee kreeg ik wel even een kleine woordenwisseling met manlief. Want ik ging zomaar wat in de keuken ophangen met plakspul. Wat als dat er niet goed afkwam? Wat als het de keuken zou beschadigen.

Maar echt waar! Na 7 dagen kon ik het zonder enige vorm van schade verwijderen van onze keukenkast. En makkelijk ook. Ze zaten mooi gevangen! Inhoudt legen in de gootsteen, dop erop en in de PMD bak.  Supereasy fruitvliegjes weg ermee! Ps.. ook na 3 maanden kon ik het verwijderen zonder schade aan de keukenkastjes!

Ja en dat bakje met Grolsch stond altijd maar in de weg op het aanrecht. Wat mij gelijk bij het laatste punt aanbrengt.

Discreet fruitvliegjes vangen

Door de stick & go manier kun je de fruitvliegjes vanger in een keukenkastje of aan de zijkant van een keukenkastje of achter je prullenbak plaatsen bijvoorbeeld. Aangeraden wordt om hem op ooghoogte te plaatsen. Dat zal dus ergens tussen de 1.5m en 1.9m zijn. Hoe kom je van fruitvliegjes af door deze held!

fruitvliegjes weg ermee
fruitvliegjes weg ermee

Bij ons hing hij netjes in een donker hoekje van de keuken, niemand kon hem zien, geen kind kon erbij en de fruitvliegjes vonden hun weg wel!

Ben ik om?

Ja ik ben om! Sterker nog ik koop ze nu elk jaar weer omdat ze zo enorm handig zijn! Fruitvliegjes weg ermee!

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roxanne

Thursday 25th of August 2016

ik word echt doodziek van die vliegjes! Het is smerig, zeker nu we een kleintje hebben. Je hebt ze altijd wel, maar met dit weer... bah. Ik gebruik zelf ook altijd de bier truc... maar het valt me toch tegen. Dus ik zou dit graag willen proberen!!

Nicole

Wednesday 24th of August 2016

Ja top dat wil ik wel proberen! Want wij hebben ook iets soortgelijks wat vorig jaar dus heel goed werkte maar dit jaar toch wat minder. En die vliegjes blijven maar komen!

Rixt

Wednesday 24th of August 2016

Hier ook vanalles geprobeerd, bakje met azijn en afwasmiddel, flesje met laagje ranja, een potje met nectarine pit en folie erover, met stofzuigen een paar meezuigen. Maar ze vliegen overal, dan denk ik ben er aardig af, maar de volgende dag weer genoeg om uit de weg te ruimen. Ik zou fruit fly ninja dan ook graag proberen!!

Sarah

Wednesday 24th of August 2016

klinkt veel belovend! Wij worden hier ook helemaal gek van de hoeveelheid fruitvliegjes en tot nu toe werken de huis/tuin/keukenmiddeltjes maar zo zo.

Kim

Wednesday 24th of August 2016

Wow, dat zou handig zijn. Met een flinke lading fruit (t.b.v. eigen gezin en gastkindjes) krijgen we er ook regelmatig nieuwe, en ongewenste(!) huisdieren bij hier..! Het zou toch fijn zijn als er iets tegen te doen is! Ik ga je artikel over het bier ook eens lezen. Andere middeltjes die ik maakte waren helaas niet bepaald effectief te noemen...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.