Fruitvliegjes weg ermee! top 5 tips

Fruitvliegjes. Wie kent en heeft ze niet met dit mooie weer. Om gek van te worden.

In de loop der jaren hebben we al van alles geprobeerd om er van af te komen. Manlief en ik leken soms echte scheikundigen met onze kleine schaaltjes afgedekt met plastic met een piepklein gaatje erin om de fruitvliegjes wel naar binnen te lokken, maar ze niet meer naar buiten te kunnen laten gaan.

fruitbakjes lok

Een paar weken geleden hadden we weer een enorme invasie in huis. Komend uit de grote groenbak in de tuin die na 2 weken nodig geleegd moest worden door de gemeente. Dat gebeurt hier namelijk zoals in zoveel gemeentes 1 keer in de 2 weken.

Aangezien wij altijd braaf ons afval scheiden, papier, plastic, glas, groen en grijs, zat de groenbak behoorlijk vol. Een ideaal plekje voor de fruitvliegjes. Als je de deksel opende van de groene bak dan vlogen er 200 vliegjes uit ( en nee ik overdrijf niet). BAH!

Dus we gingen weer aan de slag met onze huis tuin en keuken middeltjes. Er werden weer glaasjes en bakjes gevuld met lokspul, aarde bovenop de groenafval gegooid, en zo’n vliegenvanger plakstrip tegen vliegen opgehangen.

appelsapazijn

En bij toeval kwam ik er in de avond achter dat er wel 10 fruitvliegjes in het restje bier van manlief zaten en er een boel omheen vlogen.

Voor het geval de fruitvliegjes merkgevoelig zijn. Het was een groen Grolsch flesje, ja dat is zo’n beetje het enige bier wat hier in huis komt aangezien manlief uit Twente komt en zo’n beetje naast de Grolschfabriek is geboren in Borne.

dronken fruitvliegjes

Afijn er werden twee lauwe flesjes geofferd voor het goede doel: een fruitvliegjesvrij huis!

En na een paar dagen was het zover! Nog maar een enkel hardnekkig vliegje te bekennen. De rest was dronken, verdronken, opgesloten en vastgeplakt.

grolsch fruitvliegjes

Hier onze top 5 met tips om van je fruitvliegjes af te komen.

  1. (Grolsch) bier flesje neerzetten in de keuken en eventueel vlak bij je afvalbakken als die in een andere ruimte, bijvoorbeeld bijkeuken, staan. Na 4 a 5 dagen wel vervangen.
  2. Half appelsap half azijn drupjes afwasmiddel in een glas zetten.
  3. Met dit warme weer je groenafval in de week dat de groenbak niet geleegd wordt in gesloten zak bij je grijsafval doen (dus in de bak die het eerst geleegd wordt) of naar een gezamenlijke groenbak in de wijk brengen (dan heb jij er zelf geen last van.)
  4. Af en toe wat aarde uit de tuin boven op je groenafval gooien.
  5. Een bakje met wat snel rottend fruit, zoals een banaan, met appelsap en azijn doen met een plasticje erboven met kleine gaatjes erin.

 

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.