Skip to Content

Een grondbox van Boxenland – ideaal bij baby’s en peuters

Zoals jullie weten was ik gastouder van kindjes tussen de 0-4 jaar. Altijd super gezellig, maar soms zaten de peuters en de baby’s elkaar in de weg. De opstandige puber peuters die af en toe rustig worden van de kriebelkoffer of een lesje peuteryoga , maar die peuters moeten ook af en toe gewoon lekker wild kunnen doen. Keihard rondrijden op de loopauto’s et cetera.  Maar ik heb ook nog baby’s! en die peuters willen ook soms gewoon even rustig alleen spelen zonder gestoord te worden door een ander kindje. De oplossing was daar met een grondbox!

Goedkope oplossingen voor een grondbox

Dus ik begon met mijn zoektocht naar oplossingen. Wat is handig en wat niet. Wat wilde ik precies bereiken en uiteraard welk budget had ik er voor over.

Eerst kwam ik op Pinterest leuke goedkope oplossingen tegen. Doeken die dwars door de kamer werden gespannen en zodoende de woonkamer scheidde. Het leek mij een leuke oplossing, maar ik ken mijn kindjes ondertussen en die houden van kattenkwaad. Ik zag ze in mijn hoofd binnen no time onder het doek doorkruipen of er vrolijk overheen stappen. Of mijn stoere dreumesjongen die er volop in zou duiken.

Buiten heb ik in de zomermaanden vaak een konijnenhek staan in de tuin. Deze is volledig in te klappen en heeft leuke kleuren. Met pennen kun je hem zo uitbreiden als je wilt, maar het is echt een “buiten ding” en de onderdelen staan niet stevig op de grond. Voor de zomermaanden is het dus prima om een badje af te scheiden, of mijn moestuintjes zodat ze er niet uit worden getrokken 😉 Maar als permanente oplossing voor binnen zag ik het niet zitten.

Stevige grondbox

playpen wit
playpen wit

Ondertussen wist ik dus zeker dat ik een stevige grondbox zocht. En dat hij ook ingeklapt moest kunnen worden. het is toch een enorm gevaarte in je woonkamer die je niet altijd nodig hebt. Ik wilde hem ook graag kleiner of groter kunnen maken indien nodig en naar mijn inrichting kijkend wilde ik hem ook wel graag in het wit hebben.

Daarbij moest de grondbox ook echt stevig zijn voor als er lekker aan de spijlen getrokken zou worden, maar ook als dreumesen zich er aan vast willen houden tijdens hun eerste voorzichtige stapjes.

grondbox boxenland

Boxenland

Zodoende kwam ik al googlend uit op de site van boxenland. Hier hebben ze echt veel soorten aan grondboxen en andere veiligheidsmaterialen. Ook kun je hier leuke speelmatten vinden en snoezelmateriaal. Als ik 1 minute gratis shoppen zou winnen in een winkel naar keuze dan zou het in deze winkel zijn! Geweldige spullen ik zou zelf zo graag weer jong willen zijn haha

Kinderbox Playpen

grondbox boxenland

Uiteindelijk koos ik voor een 7,3 meter houten grondbox die inklapbaar is. Uiteraard in de kleur wit.

Ik heb hem nu 2 weken in gebruik en ik ben verkocht en zou niet anders meer willen. De box is niet heel zwaar dus in de zomermaanden zou ik hem ook zo naar buiten kunnen zetten, desnoods in een kleinere opstelling. Meestal zet ik ook een campingbedje neer voor de kleine baby’s als buitenbox, maar op deze manier is er net wat meer veilige kruipruimte.

Gemak van de grondbox

De grondbox is makkelijk in en uit elkaar te klappen en ook zonder veel moeite kun je hem kleiner of groter maken. De kinderen vinden het ook geweldig en je kunt er ook leuke hutten in maken. Leuk voor van de winter, want nu is het er veel te warm voor nu de lente eindelijk zijn best doet.

Al met al is hij het geld meer dan waard! Ik ben dan ook zeer tevreden en de kinderen ook. Dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste!

grondbox boxenland

Bijkomend voordeel, het speelgoed wat in de grondbox ligt, blijft er ook enigszins in liggen! Scheelt weer rommel haha

Een grondbox in huis is ideaal als je een baby en een peuter hebt. Zo kunnen beiden rustig spelen en is het ook nog eens veilig in huis!

Heb jij ook wel eens aan een grondbox gedacht?

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nicole Orriëns

Friday 13th of May 2016

Ik kende ze niet, maar ik vind het een heel slim systeem!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.