Skip to Content

Rulantica glijbanen – een overzicht van de leukste!

Laatst zijn wij naar Rulantica geweest. Dit is een tof waterpark in Duitsland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! In deze blog heb ik deze geweldige Rulantica glijbanen op een rijtje gezet, met onze ervaringen!

buitenbad Benieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
Buiten is er ook enorm veel glijplezier te beleven

Hoeveel glijbanen heeft rulantica?

Rulantica is niet zomaar een waterpark, maar een van de grootste waterparken van Europa! En het is uniek, omdat het ook een groot binnen gedeelte heeft. Of het nu goed of slecht weer is, je kunt je zeker een hele dag vermaken in Rulantica. Want hoeveel glijbanen heeft rulantica? Er zijn 30 glijbanen zijn en ook nog eens 20 attraties! In deze blog zal ik ingaan op de tofste glijbanen in Rulantica. En dat was nog lastig kiezen, want het zijn er veel!

kinderglijbanen waterpark Europa Park
Ook heel veel glijbanen voor de allerjongsten!

Vinter rytt – nummer 1

Bij sommige glijbanen hadden we van tevoren geen idee wat we moesten verwachten. Ze zijn een beetje weggewerkt, en omdat het zo rustig was, namen de kinderen niet de tijd om even goed de bordjes te bekijken. Wij dus razendsnel achter de kinderen aan de trappen op, en we laten ons dan maar verrassen. Wel hadden we bij de Vinter Rytt gezien dat je met 4 personen in een band gaat, maar het verloop van de glijbaan zelf was voor ons een echte verrassing. Nou… dat hebben we geweten!

Bij de glijbaan Vinter Rytt zijn er wel echt strenge veiligheidsvoorschriften. Er mogen alleen 2 of 4 personen in een band, met de zwaarste personen tegenover elkaar om het gewicht te verdelen. Je moet zelfs met zijn vieren op een soort weegschaal staan, om te kijken of je samen niet te zwaar bent. En dan moeten de voeten ook nog op de juiste manier op de band komen te liggen. Daarna ben je klaar voor de start en geeft de badmeester de band een duwtje. Met een enorme vaart raas je naar beneden.

Uiteindelijk kom je terecht in een halfpipe en ga je tegen de steile wand omhoog. Dat was de eerste keer flink gillen, ook omdat we vanaf beneden de halfpipe helemaal niet gezien hadden! Weet ook niet zeker of ik er anders wel in was gegaan. Maar dit was echt onze favoriet, we zijn er later nog meerdere keren in gegaan. En ook fijn: je hoeft bij deze glijbaan je eigen band niet naar boven te tillen, deze gaat met een liftje omhoog!

Benieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
Met je band de halfpipe in! (foto via Europa-Park)

Glijbanen in Rulantica: Odinrås

Onze tweede favoriet van de glijbanen in Rulantica was de gave race glijbaan Odinrås. Wij waren met zijn viertjes, en konden dus mooi twee tegen twee gaan racen. Je neemt met zijn tweetjes plaats in de band, en klaar voor de start… af! Je drukt bovenaan op de knop en onderaan de glijbaan zie je je eindtijd. En tijdens de rit kom je elkaar wel 3 keer tegen, dus het voelt ook echt als een race! We hebben deze glijbaan wel 4 keer gedaan, en helaas heb ik elke keer verloren van mijn man. Maar dat mocht de pret niet drukken!

enieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
In deze glijbaan kun je tegen elkaar racen! (foto via Europa-Park)

En op 3…. Stormvind!

Oké, dit was mijn keuze om deze glijbaan op de derde plek te zetten. Mijn man en de oudste dochter hadden een andere glijbaan in Rulantica op de derde plek bedacht. Maar die vond ik iets te heftig haha. De Stormvind is een glijbaan waarbij je met zijn tweetjes van in een band van de glijbaan gaat. (alleen kan ook, er zijn ook eenpersoons banden). Net als bij sommige andere glijbanen heb je geen idee wat je moet verwachten, maar dat maakt het ook wel weer heel leuk. Bij Stormvind kom je uiteindelijk in een grote trechter terecht. En natuurlijk kwamen wij achterstevoren uit, dus het laatste stuk van de glijbaan deden we achteruit!

enieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
Achter deze mooie wand zitten heel veel glijbanen verborgen!

Dugdrob en Vildfål, voor de echte durfals

Deze twee glijbanen durfde ik dus niet aan. Mijn oudste dochter had zich hier heel erg op verheugd, al weken van tevoren was ze aan het vragen of ze daar van ons af mocht. Want het is niet zomaar een glijbaan, maar je moet hier echt wel een flink dosis lef voor hebben. Uiteindelijk zijn mijn man en oudste dochter dus van deze glijbanen geweest. Je maakt echt een val in de diepte. Bij de start sta je met je rug tegen de wand van de glijbaan. En na de countdown klapt de bodem onder je voeten weg, waardoor je dus echt een vrije val maakt. En volgens man en dochter leek deze val echt eindeloos te duren. Het gaat echt héél hard en duurt héél lang. Na afloop was mijn dochter heel trots, ze vond het echt een ervaring. Maar gelukkig vroeg ze daarna niet of ze nog een keertje mocht.

Dugdrob en Vildfål Benieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
Klaar voor de start… (foto via Europa-Park)

Svalgur Rytt

Als je de hal van Rulantica doorkijkt, is er één ding wat meteen opvalt. In de hoek staat een enorme zeeslang. Dat is de zeeslang Svalgur Rytt. En in deze glijbaan maak je een reis langs de zeeslang! Je mag met maximaal 4 personen in een groot bootje (een soort band met waterdoorlatende bodem). En dit ritje is niet heel eng, maar vooral heel erg leuk en gezellig! Een perfecte glijbaan voor het hele gezin.

Glijbanen in Rulantica: Vildstrøm

De wildwaterbaan Vildstrøm is zeker ook het vermelden waard. Mijn meiden zijn gek op wildwaterbanen. Als we ergens op een vakantiepark zijn met een wildwaterbaan, zijn ze bijna de hele dag daarin te vinden. En ook bij de glijbanen in Rulantica zit een wildwaterbaan! De Vildstrøm is een heerlijke wildwaterbaan. Ik vond hem niet té wild, altijd fijn als je niet helemaal kopje onder gaat of onder de blauwe plekken eruit komt. Maar er zit een goede stroming in, je wordt goed meegetrokken door het water. En ook heel leuk: je kunt in de wildwaterbaan kiezen voor 2 verschillende routes. Zeker een aanrader om allebei de kanten een keer te proberen!

wildwaterbaan Europapark Duitsland
Een toffe wildwaterbaan (foto via Europa-Park)

Nog veel meer glijbanen in Rulantica

Tja… ik heb hier even de allergrootste glijbanen van Rulantica genoemd. Die waren voor mijn meiden echt wel de toppers. Maar er zijn ook nog veel meer kleinere glijbanen. En ook buiten is er heel veel te vinden. Ook daar, in het grote watertoestel, zit een glijbaan die alleen geschikt is vanaf 12 jaar!
Een speciale waterattractie die ik ook in deze blog nog even wil noemen is Snorri’s Saga. Het is geen glijbaan, maar zeker het noemen waard. Bij mijn jongste dochter stond Snorri’s Saga namelijk op nummer 1 van haar lijstje met favoriete glijbanen in Rulantica. Je neemt hier plaats in een band, en laat je dan heerlijk rustig meevoeren op de lazy river. Langs zeemeerminnen, door een onderwatergrot en onder een schip door! Ook ik vond dit stiekem een heerlijke attractie, lekker even uitrusten na al die glijbanen.

Na zo’n dagje glijden hebben wij heerlijk geslapen. Welke glijbaan lijkt jou het tofst?

snorri saga Benieuwd naar foto's van Rulantica?  Dit is een tof waterpark in Duitland. En er zijn heel veel glijbanen in Rulantica te vinden! Europa Park
Lekker relaxen in Snorri’s Saga (foto via Europa-Park)

Lees ook deze blogs van ons avontuur in Europark

Tips voor als je een vakantie wil boeken naar EuropaPark Rust Duitsland:

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.