Skip to Content

Moederdag cadeau knutselen met baby, peuter en kleuter

Kinderen vinden het altijd geweldig om voor hun mama een Moederdag cadeau te knutselen. Met kosteloos materiaal ging ik een aantal jaren geleden als gastouder aan de slag! Verzamel maar alvast lege cd – hoesjes en regel sterke lijm! Dit vinden de kinderen leuk!!

moederdag knutselen fotokubus

Kosteloos materiaal – creatief Moederdag cadeau

Bijna alle knutsels zijn gemaakt van zo goed als kosteloos materiaal. Ik vind het altijd een uitdaging om spullen te recyclen om er wat moois mee te maken en op deze manier is het ook heel erg door de kinderen zelf gemaakt. Gekochte houten objecten die de kinderen vervolgens versieren bijvoorbeeld probeer ik tot het minimum te beperken zeker als het kadootjes zijn voor verjaardagen en Moederdag / Vaderdag. Voor dit Moederdag cadeau knutselen kun je voor een klein budget een groot resultaat krijgen!

Foto cadeau

Moederdag cadeau knutselen, kosteloos materiaal, jij bent bijzonder, sieraad voor moederdag, baby, peuter, kleuter, creatief voor mama

Van 4 lege cd hoezen maak je een leuke fotokubus. Zodanig dat je hem ook om een smalle vaas bloemen zou kunnen zetten. Leuk om neer te zetten dus en je kan er altijd nieuwe foto’s in doen.

De papa’s kregen bij deze Moederdag ook een opdracht en dat was een leuke foto van mama en kind te sturen in de andere 3 vakken kwamen knutselprojecten van de kinderen zelf.

Bijvoorbeeld een handafdruk. Een glitterverf schilderij en een tekening. Moederdag cadeau knutselen voor baby, peuter en kleuter al kunnen oudere kinderen natuurlijk ook wat moois maken voor in de lege cd hoesjes!

fotokubus, bison lijm, creatief

Zorg voor goede lijm zoals transparante lijm van Bison*. Zorg dat je de cd hoezen goed tegen elkaar aan lijmt dat de hoesjes nog wel open kunnen om er nieuwe foto’s in te kunnen doen. Moederdag cadeau knutselen met kosteloos materiaal hoe mooi is dat!

fotokubus voor mama
fotokubus creatief cadeau mama

Deze Moederdag knutsel is natuurlijk ook zeer geschikt om te geven aan jarige opa’s en oma’s!

Moederdag knutselen peuters Sieraden van pasta

Moederdag cadeau knutselen, kosteloos materiaal, jij bent bijzonder, sieraad voor moederdag, baby, peuter, kleuter, creatief voor mama

Voor deze Moederdag cadeau knutselen konden de kinderen heerlijk aan de klieder met verf. Ik haalde 2 soorten pasta’s die later te rijgen zijn en deed ook een bonte voorraad rietjes in stukjes knippen. De kinderen kregen allemaal verschillende kleuren om te verven en ik besloot nadat alles goed droog was, alles in 1 zak te mengen zodat het een bont geheel werd bij elkaar.

Moederdag cadeau knutselen, kosteloos materiaal, jij bent bijzonder, sieraad voor moederdag, baby, peuter, kleuter, creatief voor mama

Leuk om te geven sieraad voor Moederdag, maar ook leuk voor een jarige mama/ tante/ zus of oma.

Moederdag knutselen jij bent bijzonder

Jij bent BIJzonder – een Moederdag cadeau knutselen

voet verven bij bijzonder jij bent bijzonder mama voetenkunst

Ik ben dol op voeten verven en de kinderen vinden het ook altijd erg leuk als ik hun voeten kriebel en er wat moois van maak. Dit keer werden de voeten geel en voegde ik later de zwarte verf toe om er een BIJ van te maken. Voor de BIJzondere mama’s! ( alle mama’s dus ).

Uiteraard ook weer leuk te geven als bedankje of verjaardagscadeau deze Moederdag cadeau knutselen!

voet verven bij bijzonder jij bent bijzonder mama voetenkunst

Dochterlief wilde ook haar eigen bijen maken dus toen ik druk bezig was met de voeten van de gastkinderen maakte zij haar eigen bijen voor de opa’s en oma’s. Dit had ik niet eens verwacht dat ze dit met haar 3 jaar al kon, maar naschilderen ging haar erg goed af. Dus kinderen van 3-4 jaar zouden dit ook al zelf kunnen maken!

Versierd babyvoeding potje als DIY moederdag cadeau

Als laatste mochten de kinderen nog lege babyvoeding potjes versieren. Met glitterverf van de Action was dit slecht te zien, maar als je hier bijvoorbeeld aarde in stopt met zaadjes van het vergeet-me-nietje is het wel duidelijk te zien.

Je kan de kinderen de potjes ook laten versieren met verf of foamstickers en er een waxinelichtje in doen. Uiteraard ook weer leuk als verjaardagscadeau.

Je kunt ook badzout maken met de kinderen erg leuk om te doen!

Voor nog veel meer Moederdag ideeën staat er vast wel wat voor je bij op Pinterest.

En DIY Moederdag bosje bloemen is ook altijd leuk natuurlijk!

Ik dacht er bijvoorbeeld ook aan om met de kinderen eigen scrub te maken, of leuke theemokken. Ach zoveel ideeën voor Moederdag cadeau knutselen!

Lees ook deze blogs

Wat is het leukste wat jij ooit heb gekregen voor moederdag?

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.