Portabello met geitenkaascrème en kersen

Groentelasagne in de hoofdrol. Dat vraagt om wat bijgerechten. In de eerste plaats is dat een gevulde portabello. Paddestoel doet het altijd goed met geitenkaas en walnoten. Daarnaast nog iets zurigs dat wordt toegevoegd door de kersen. Voor eventueel wat pit kan je nog wat kleine pepertjes toevoegen voor de liefhebber. Bij de Lidl kocht ik kleine gele pepertjes. Die zijn er ook heel lekker bij. Ik heb 2 portabello’s gerekend voor 4 personen. Portabello met geitenkaascrème en kersen een heerlijk recept!

Wat zijn portabello’s?

Voor ik jullie het recept geef voor Portabello met geitenkaascrème en kersen is het misschien handig om eerst te vertellen wat portabello’s zijn.

Portobello’s zijn een grote, vlezige soort paddenstoel die vaak gebruikt worden in de keuken als vleesvervanger of als ingrediënt in vegetarische gerechten. Ze zijn eigenlijk de volwassen versie van de kastanjechampignon en hebben een kenmerkende ronde, platte vorm met een donkerbruine hoed en een dikke, stevige steel. Portobello’s hebben een rijke, aardse smaak en worden vaak gegrild, gebakken of gestoofd en geserveerd als bijgerecht, als topping op een salade of op een broodje als vegetarische burger. Ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en antioxidanten, waardoor ze een gezonde toevoeging zijn aan een gevarieerd dieet.

Portabello met geitenkaascrème en kersen

Ingrediënten Portabello met geitenkaascrème

Voor de Portabello met geitenkaascrème met kersen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 portabello’s
  • handje verse peterselie en/of of gedroogde rozemarijn
  • 75 á 100 gram geitenkaas
  • 2 handjes onbewerkte walnoten
  • zest van 1 citroen
  • 1 ei
  • 5 á 6 kersen
  • peper
  • zout
  • Handje geraspte parmezaanse kaas
  • Handje fijngesneden vese peterselie
Portabello met geitenkaascrème en kersen

Bereidingswijze Portabello met geitenkaascrème en kersen

  • Doe de ingrediënten in een blender*(excl. de portabello).
  • Mix dit tot een smeuïg mengsel.
  • Snijd de stengels van de portabello’s af.
  • Vul de portabello met het geitenkaasmengsel.
  • Snijd de kersen door de helft
  • Leg daarna de kersen op de portabello’s.
  • Leg vervolgens de portabello’s in een ovenschaal of op (herbruikbaar) bakpapier*.
  • Bak de Portabello met geitenkaascrème en kersen ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.

Kijk hier voor meer recepten

Portabello met geitenkaascrème en kersen

Lees ook deze blogs

Een feestelijk gedekte tafel met een heerlijk gerecht
Footer1
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.