Ik leer lezen Paw Patrol – een boekje over Rubble

Zit jouw kind in groep 4 en houdt hij of zij van Paw Patrol? ‘Ik leer lezen’ heeft verschillende nieuwe boekjes gebaseerd op films en series, zoals Paw Patrol. Rubble helpt is speciaal geschreven voor kinderen die net kunnen lezen, maar wel graag iets supercools willen lezen in plaats van de AVI boekjes van school. Dit boekje is op M4 niveau, speciaal voor deze doelgroep dus.

Ik leer lezen Paw Patrol

Ik leer lezen met Paw Patrol

Rubble heeft bedacht dat hij een held wil worden, maar ja… hoe gaat hij dat aanpakken? In Ik leer lezen met Paw Patrol leest je kind hoe Rubble bedenkt dat hij iemand wil gaan helpen. Daar word je een echte held mee. Helaas komt hij zelf in de problemen en heeft hij ook hulp nodig. Gelukkig is Ryder daar, want voor Paw Patrol is niets te dol!

Paw Patrol is favoriet

Oh wat baalt mijn zoon dat hij nog niet in groep 4 zit. Hij zag dit boekje bij ons binnenkomen en wilde er gelijk in beginnen. Maar wat een geluk! De letters zijn groot genoeg om er zelf ook al wat van te herkennen. Hij zit nu in groep 2 en er staat wekelijks een letter centraal. ‘in’ kan hij lezen en ook ‘steen’ lukte met een beetje hulp. Ik leer lezen Paw Patrol is dus ook al leuk voor hem. Aangezien Paw Patrol echt zijn favoriet is, stimuleert hem dit nog meer om in dit boekje te blijven zoeken naar bekende letters.

Is jouw kind ook zo gek op de hondjes van de Paw Patrol? Ik heb twee dochters en dacht altijd dat heus niet alle jongens fan zouden worden van deze serie. Maar nee hoor, ons derde kind is een zoon en zonder dat wij het hebben gestimuleerd adoreert hij Ryder en zijn hulpjes enorm. Hij kent ook alle namen, dat lukt mij nog steeds niet zo goed. In Ik leer lezen Paw Patrol staat Rubble centraal, heel fijn 1 zo’n hondje want dat lukt nog net voor deze moeder!

Bij Mamascrapelle hebben we al heel wat Paw Patrol items uitgeprobeerd:

Leesmotivatie

Zoals je kunt lezen in de blog over het ondersteunen van je kind bij het leren lezen is leesplezier het allerbelangrijkst. Wij zeggen op school vaak: “Het maakt niet zoveel uit WAT je leest, ALS je maar leest”. Je zult op school niet zo heel snel boekjes als Ik leer lezen Paw Patrol tegenkomen. Er wordt meer gebruik gemaakt van boekjes uit methodes voor (voortgezet) technisch lezen en serieboeken die worden uitgegeven door schooluitgeverijen in groep 3 en 4. Maar dat betekent niet dat het boekje niet leuk is! Juist voor thuis is het geschikt om je kind aan het lezen te krijgen, want thuis is lezen is zo belangrijk. Niet alleen in groep 3.

Dat er best wat lastige woorden staan in Ik leer lezen Paw Patrol is ook helemaal niet zo erg. De lettergrootte is prima en er staan ook geen hele lange zinnen in. Wel zal je soms je kind even moeten helpen met woorden als ‘burgermeester Goodway’. Met name de personages van Paw Patrol zijn nog best lastig om te lezen, maar dat zal voor kinderen die de serie goed kennen geen probleem zijn!

Als je de personages uit Ik leer lezen Paw Patrol buiten beschouwing laat klopt de verdere tekst prima bij die van AVI M4 niveau. Dit niveau betekent dat het geschikt is voor ‘midden groep 4’. Toch zullen er al echt wel kinderen zijn in groep 3 die dit kunnen lezen en zal het voor fans uit groep 5 ook nog prima zijn.

Ik leer lezen Paw Patrol

Andere Ik leer lezen boekjes

Is Paw Patrol niet per se favoriet, maar wil je wel een ander Ik leer lezen boekje uitproberen? Kijk dan eens hieronder!

Specificaties Ik leer lezen Paw Patrol

Auteur: Kristen Depken | Illustraties: MJ Illustrations | Vertaling: Mirthe Niehoff | Uitgever: Big Balloon onderdeel van Gottmer | maart 2023 | 32 pagina’s | 9789047862536 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Lees ook deze blogs over lezen

footer 8
Linda
Delen is enorm lief

Linda

Ik ben Linda. Samen met mijn man, twee dochters (2013 en 2015) en onze zoon (2017) woon ik in Meppel. Vier dagen per week werk ik als directeur en orthopedagoog in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd yoga en dans ik graag en lees ik veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.