Je kinderen laten lezen in de meivakantie

De meivakantie is begonnen! De afgelopen weken zijn de kinderen volop bezig geweest met opdrachten van school. En lezen stond waarschijnlijk dagelijks op het programma. Maar nu staat er 2 weken lang niets op het programma. En het is belangrijk je kinderen te laten lezen in de meivakantie. Het ene kind zal dit heel graag uit zichzelf doen, het andere kind minder. In deze blog proberen we leuke tips te geven, om je kinderen toch aan het lezen te krijgen!

Hoe kun je je kinderen laten lezen in de meivakantie?

je kinderen laten lezen in de meivakantie

Tja…. het ene kind leest nu eenmaal liever dat het andere kind. Wanneer je kind écht niet van lezen houdt, of de concentratie moeilijk op kan brengen om zelf te lezen, is voorlezen een goed alternatief. Kies samen een mooi boek uit, en maak er een heerlijk momentje van. Bijvoorbeeld ’s ochtends op een vast tijdstip in de ochtend, of ’s avonds na het avondeten. Ook voor het slapen gaan is het een fijn moment om samen te gaan zitten.
Een leesbingo is een leuke stimulans om je kinderen te laten lezen in de meivakantie. Als je via een zoekmachine zoekt op ‘leesbingo’ kom je heel veel leuke varianten tegen.
En online zijn er ook veel mooie initiatieven te vinden!

Bereslim

je kinderen laten lezen in de meivakantie

Op de site van Bereslim kun je samen met je kind digitale prentenboeken kijken. Je kunt kiezen voor een voorgelezen versie van het boek, maar ook een versie waar je tussendoor vragen krijgt over het boek. Én er zijn prentenboeken in het Engels te vinden! Heel veel bekende boeken, zoals bijvoorbeeld Dikkie Dik, Rikki en Rupsje Nooitgenoeg zijn op deze site te vinden.
Normaal heb je een abonnement voor deze site nodig, maar in deze periode heb je gratis toegang met de volgende inloggegevens:
Gebruikersnaam: bereslim100943 en Wachtwoord: Bieb2020

Je kinderen laten lezen in de meivakantie met Wepboek

verlanglijst voor 8 jarig meisje

Op de site Wepboek zijn heel veel toffe digitale prentenboeken met animatie te vinden! Eerst lezen ze het verhaal helemaal voor. Daarna komt het verhaal nogmaals, maar wordt het verhaal telkens gestopt om een vraag te stellen. Een hele goede oefening voor het begrijpend luisteren!

Infoboek over het coronavirus

Ook heel interessant om je kinderen te laten lezen in de meivakantie is dit digitale infoboek, uitgegeven door Gottmer. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6, en legt in kindertaal het wat en hoe van het coronavirus uit.

Help…. Alle boeken zijn uit!

verlanglijstje voor een 9 jarig meisje

Mijn eigen dochters mogen elke week bij de schoolbieb nieuwe boeken lenen. De boeken die ze mee hadden van school zijn inmiddels allang uit…. Gelukkig heb ik een volle boekenkast, waar nog zat nieuwe boeken in stonden.
Maar als de boeken uit zijn, kun je toch op allerlei manieren aan nieuwe boeken komen!  Zo kun je je kinderen toch nog meer laten lezen in de meivakantie.
Wellicht is er een minibieb of Zwerfboekenkast in de buurt, waar je boeken kunt wisselen. Of je spreekt met een vriendje of vriendinnetje af om wat boeken van elkaar te lenen. Zo heb je toch nieuwe boeken om te lezen.
Ook digitaal kun je vaak gratis of goedkoop aan kinderboeken komen. Bij Bol.com zijn er elke week 5 e-books en 5 luisterboeken die je voor 1 cent per stuk kunt downloaden. Daar zitten echt toptitels tussen!

Via de app ‘Thuisbieb’ kun je voor kinderen vanaf 6 jaar gratis allerlei mooie e-books downloaden. Ook zeker een aanrader!

Ik wens jullie heel veel leesplezier deze meivakantie!

En ben je op zoek naar nog meer informatie over het leren lezen in groep 3, of hoe je je kind hierbij kunt ondersteunen, lees dan ook die betreffende blogs door de link aan te klikken!

Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.